Okul Bahçesindeki Kediler

annelerinin dili dışında herhangi bir şey gözlerini açamaz, zira o kadar küçük bebekler anne sütü olmadan zaten ölür

Kuduz olmayacağınızı da bilirsiniz o zaman
Etrafta kuduz vakası olup olmadığını veterinerden öğrenebilirsiniz.

tüm cevapları verdim, bilinç dileklerimle

Kedinin kör olduğunu veteriner söyledi hanımefendi.Ustlerindeki yüzlerce parazit yumurtasını annesi temizleyecek mi ?? siz kedi baktınız mı cidden soruyorum.

Kör yada hasta yavruları ne yazıkki genelde anneleri sağlam olan yavruları yaşatabilmek için dışlıyor. Konu sahibi doğru olanı yapmışsınız. İnşallah veteriner kurtarabilir minikleri. Not; anneleri başında olan yavruların üzerinde o şekilde parazit yada yaralar oluşmaz yüksek ihtimalle çocuklar oynamak için annelerinin yanından alıp okul bahçesine getirdi , üzerlerindeki parazitlerden 3-4 gündür annesiz olduklarını düşünüyorum. En doğru hareket onları ordan almak ve veterinere götürmekti . Hala içi rahat etmeyen varsa konu sahibinden alsın barınak bilgilerini sahiplensin

Anneleri olmuş olsa zaten bu kadar bitlenmezlerdi
Sokakta bu şekilde bırakmak risk olurdu
Büyük ihtimalle sabaha çıkmazlardı

bir alıntı yapıyorum aşağıya konu shaibi sahış ilk maddeyi atlayıp, bilinçsizce davranarak sonlarını hazırlamış.
bu alıntı da lütfen ama lütfen 'aaa yavru kedi hemen alıp götüreyim iki de selfie çekerim ne kadar iyi kalpliyim ' kafasındaki tüm insanlara umarım faydalı olur.

*q*
Anne kediler gün içerisinde ortalama 2 kez yavrularını bırakıp yemek aramaya giderler. Bu tahminen 8 saatte bir gerçekleşen bir olaydır. Eğer zaten duyarlı birileri tarafından yemek ve su ihtiyaçları gideriliyorsa anne uzaklaşmaz. Ama her anne kedi maalesef bu kadar şanslı değil. Bazen birkaç lokma yemek bulabilmek için yüzlerce metre uzağa gidiyorlar. Tabi bu yemek bulma saatleri anne kediler için tehlikeli dakikalar demek. Malum heryer beton heryer cadde.. Yemek bulma çabasında olan anne kediler yollardan ve caddelerden geçmek zorunda. Haliyle birçok anne kedi yavrularının yanına dönemiyor. Ya ölüyor ya yaralanıyor.. Bu yüzden eğer yalnız başına sürekli miyavlayan yavru kedi/kediler görürsenüz mümkün olduğunca etrafa iyi bakınız. Annenin yakınlarda olma ihtimalini değerlendiriniz. Eğer 15-30 dk boyunca anneyi bulamazsanız bu sefer annenin gelmesini beklemelisiniz. Yavru kedi/kedileri görebilecek bir mesafede oturup annenin gelmesini bekleyiniz. Bu ne kadar sürer bilemeyiz. Belki 30 dk içerisinde gelir belki 3 saat sonra. Ama muhakkak bekleyiniz. Çünkü artık o bebeklerin kaderi sizin ellerinizde. Vicdanen tüm sorumluluk sizde. Gününüzden birkaç saat boşa gidebilir ama sayenizde birkaç CAN kurtulur!
Birinci maddede yazdıklarıma rağmen anne kediye ulaşamıyorsanız diğer çözüm yollarına başvurun.
*uq*

Merhaba kedilerin üstü pismiydi tüyleri filan ? Eger evet kirliyse anneleri yoktur. Yoksa anneleri temizlerdi. Eger kirliyse dogru olani yapmışsınız

Merhaba kedilerin üstü pismiydi tüyleri filan ? Eger evet kirliyse anneleri yoktur. Yoksa anneleri temizlerdi. Eger kirliyse dogru olani yapmışsınız
Evet hastalardi ikiside biri de kördü. İkisinin üzerinde de yüzlerce yumurta vardı.Titriyorlardi.Yani anlayamiyorum bazı arkadaşları her ayrıntıyı anlatmadım diye kedi katili oldum .Neyse ama yeni bir kedi annesi kendisi onu da anlayabiliyorum Yirmi yıllık tecrübeden sonra umarım beni anlar.

En iyisini yapmışsın arkadaşım. Bile bile bırakmak ölüme terketmek olacaktı. Eğer burda öyle yaptım deseydin gene ayni yorumları alırdın hatta daha kotusunu alırdın

annelerinin dili dışında herhangi bir şey gözlerini açamaz, zira o kadar küçük bebekler anne sütü olmadan zaten ölür

Ben de onu diyorum. Anneleri olsa yavrucakların gözleri kapanmazdı hatta kör kalmazlardı. Minnoşlar gözlerini yitirmiş bakımsızlıktan. Üstlerinde tozu pisliği bırakın yumurta bile birikmiş. Anne kedi böyle sorunlu yavrularla zaten ilgilenmez bırakır gider.

Aynısı başıma geldi annesinin yanında hasta yavru kedi gördüm. Annesinden koparmamak için almadım. Sonra anne kedi sağlıklı yavrularını alıp gitti hasta olanı bıraktı arkada. Veterineri arayıp ne yapmam gerektiğini sordum anne geri gelir mi diye sordum. Hayır artık dönmez enerjisini sağlıklı yavrularına vermek için hasta olanı bırakır dedi.

Konu sahibi zaten uzun yıllardır kedi bakıyor ve bilgili. Sizin yarım yamalak bilgilerinize kimsenin ihtiyacı yok.

yazık bilgili haliyle iki canı öldürdü ya bilgisiz olsaydı ?
üzücü savunanlar olması, böyle böyle işte geriliyoruz
iyi günlerrr

kedi de bakmışsınız

o zaman o kadarcık çizik sizi etkilemez

isterseniz yaptırın tabii aşı hatta acile giderseniz yapmadan bırakmazlar da kediler o kadar küçükse kuduz ile enfekte olacak zamanları olmamıştır bile

enfeksiyon uzmanı arkadaşım evdeki kedileri aşılatın ne olur diyor

prosedür gereği kedi çizdi diyeni aşılıyoruz bari ev kedileri aşılı olsun da onların çizdiklerini aşılamayalım diyor

Kuduzdan çekinmeyin. Şu ana kadar kayıtlara kedi tırmalaması ile geçen bir kuduz vakası görülmemiş. Ama tetanoz yoksa, süresi geçmişse mutlaka yaptırın.

Ah ben o sokak canlarından ne tırmıklar yedim şakağımın yarılmasına da sebep oldular otlarıyla poklarıyla uğraştım insanlar kadar hasta edici birşeyleri olmadı. Mantar olan kediyi bile tedavi ettim bana bir şey olmadı.
Kuduz olmazsınız panik olmayın; birkaç gün batticon ile ellerınızı yıkayıp bır ıkı dk bekledıkten sonra tekrar yıkayın içiniz rahat etsın

Yeni doğmuş kedilerde kuduz pek olmaz endişelenmeyin. Ben de yıllarca besledim hala da bahçemde sokak kedilerini ve köpeklerini besliyorum. Defalarca tırmalandım ısırıldım henüz birşey çıkmadı. Okul bahcesınden alıp barınaga götürmekle en doğrusunu yapmışsınız, çocuklar okulda eziyet olacaktı hayvanlara.

yazık bilgili haliyle iki canı öldürdü ya bilgisiz olsaydı ?
üzücü savunanlar olması, böyle böyle işte geriliyoruz
iyi günlerrr
Son kez cevap yaziyorum size .veteriner benim eski kedimin veterineri.Kendisini şahsen tanıyorum.Takibini yapacağım içiniz rahat etsin.Sizinde kedinize ve bebisinize Allah uzun ömürler versin.Sevgiyle kalın.

Aynen öyle yaptım okulda baticon vardı .Ellerimi onla yıkadım.Aslinda biliyorum olmayacağını ama işte birden insanın aklına en kotu şeyler geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…