Okul Bahçesindeki Kediler

missingandmygirl

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
1.328
1.608
333
Hatay
Merhaba arkadaşlar.Bugun okula gittiğimde iki tane yavru kedi vardı bahçede .Maksimum iki üç haftaliktilar.Ve birinin gözleri tamamen kapalıydı.Neyse bir arkadaşin arabasıyla kedileri barınağa goturelim dedik.Cunku okul bahçesinde kalsalar oleceklerdi.Elime basit plastik eldivenleri geçirdim hani boya eldiveni olan incecik. Tabi kedileri kutuda durdurmam zor olduğu için tırnakları hafif hafif değdi gibi geldi elime.Simdi elime bakıp bakıp duruyorum çizik vs varmı diye aslında kuduz olma ihtimali çok düşük ama bir türlü içimi rahat ettiremedim.Siz ne dersiniz kuduz aşısı yaptırmalı mıyım?
Zorunlu düzenleme; Arkadaşlar yirmi yıldır kedi bakıyorum ben.Son şans olmasa zaten oraya goturmezdim.Kedilerde ileri derecede yumurta tarzı parazit vardı üstlerinde birinin gözleri kör gibiydi ve zaten veterinere goturdugumde kör olduğunu öğrendim.Okul bahçesine atılmış iki yavru kedi belkide çocuklar getirmişlerdi oynamak için .okulda kalsalar ya cocuklar eziyet edeceklerdi yada araba ezecekti.Umarim anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Hiç birşey olmaz merak etmeyin..

Bu şekilde düşünmüş olsam belki bin kez kuduz aşısı olmuştum
Ama siz bilirsiniz rahat değilseniz gidin aşı olun
Birde bazen yavruları anneleri alır umarım aceleci davranmamışsınızdır

Sokakta gördüğünüz her yavruyu hemen toplamayın gözünüzü seveyim. Güvenli bir yere alın annelerinin gelmesini bekleyin.
Kuduz falan da olmazsınız.
Merak etmeyin arkadaşım annesizlerdi okul bahçesine atilmislardi büyük ihtimalle. Üstleri tamamen yumurta dolu ve bir kedinin gözleri tamamen kapalıydı .Zaten veteriner gözlerinin tamamen hasarlanmis olduğunu söyledi .Kör olarak sokaklarda yaşaması mümkün değildi . Ben 17 yıl bir kediye bakmış şu anda da ikinci bir kediye bakan bir kişi olarak yeterince bilince sahibim.

Yavruların anası nerdeydi?
Okul bahçesine atılmış iki kardeşlerdi ve birinin gözleri kördü.ikisinde de vücutlarında ileri derecede büyük yumurtalar vardı.Saglikli olsalar asla goturmezdim.Barinaklarin koşullarını biliyorum ama barınağa bizzat gittim veterinerle konuştum içeri girdim hatta veteriner gözlerinin olmadığını bana gösterdi. Benim vefat eden kedimin veterineriydi zaten kendisi. Özelde çalışıyordu şimdi devlette çalışıyor. İçeriğin ortaminida gözlemlemiş oldum. Umarım doğru karar vermisimdir. Ama okulda kalsalardi kesinlikle ya çocuklar tarafından zarar goreceklerdi yada araba falan edecekti.Cunku çok küçükleri.

keşke bir vicdan aşısı yaptırsanız.
onları annesinlen başka kim besleyecek?
yavru kedi gördünüz mü almayın öyle bi annesini bekleyin, neden yapıyorsunuz bunu ya?
çıldıracağım artık

keşke bir vicdan aşısı yaptırsanız.
onları annesinlen başka kim besleyecek?
yavru kedi gördünüz mü almayın öyle bi annesini bekleyin, neden yapıyorsunuz bunu ya?
çıldıracağım artık
Merak etmeyin arkadaşım annesizlerdi okul bahçesine atilmislardi büyük ihtimalle. Üstleri tamamen yumurta dolu ve bir kedinin gözleri tamamen kapalıydı .Zaten veteriner gözlerinin tamamen hasarlanmis olduğunu söyledi .Kör olarak sokaklarda yaşaması mümkün değildi . Ben 17 yıl bir kediye bakmış şu anda da ikinci bir kediye bakan bir kişi olarak yeterince bilince sahibim.

beklediniz mi başında en az 1 gece? gelen gidenleri var mı diye?
annesiziz diye kendileri mi söyledi yoksa???

beklediniz mi başında en az 1 gece? gelen gidenleri var mı diye?
annesiziz diye kendileri mi söyledi yoksa???
Okul betonunda dolaşan hasta iki kediyi siz ne yapardınız gerçekten soruyorum. biri
kör olan iki hasta kediyi cocuklarin eline birakirmiydiniz ? Yada etrafta öylece dolaşmasına izin verir miydiniz okulumuzun yanından devamlı araba geçiyor . ezilme ihtimallarini göze alabilir miydiniz?

Merak etmeyin kuduz olmamışsınızdır.
Gözleri kör olan enfeksiyondan mı kapanmış yoksa tamamen kaybetmiş mi görme yetisini anlayamadım.

annesi mutlaka vardır okul bahçesinin içinden mi araba geçiyor?
hanımefendi yaptığınız yanlış, bir yere konumlanın ve izleyin veya ertesi gün nasılsa gitceksiniz yine anneleri var mı bakın.
yazık iki süt yavrusunu öksüz bıraktınız.
o anneler gelipte yavrusunu bulamayınca nasıl bağırıyor ağlıyor haberiniz var mı bunu da yaşadınız mı uzun kedi bakım tecrübesinde?
yanlışlar silsilesi konunuz..
başka bir şey yazarsam banlanırım.....

Kızlar yapmayın ya
Konu sahibi bu konuda bilgiliyim diyor
Kediler çok küçük ve hastaydı diyor
Müdahale etmese ölebilirlerdi

Ya kör kalmış kedileri gelip annesi mi iyileştirecek? Öğrenmişsiniz bir cümle her konuya yavrunun anasını bekleyin yazıyor herkes. Bu minnoşlar kesinlikle bekleyecek durumda değilmiş. Zaten böyle hasta, sorunlu yavrulara anneleri bakmaz bırakır gider. Anneleri olsa sürekli yalasa ilgilense yavrunun her yeri yumurta dolar mı, gözleri kapanır mı?

Elinizde çizik yoksa kuduz kapmamışsınızdır. Ama yine de gidip aşı yaptırabilirsiniz. İçiniz rahat eder. Kıyamam ben o minnoşlara. Umarım sizin sayenizde hayata tutunurlar tekrar.

Kızlar yapmayın ya
Konu sahibi bu konuda bilgiliyim diyor
Kediler çok küçük ve hastaydı diyor
Müdahale etmese ölebilirlerdi
o kedilerin gözlerinin açılmasına da üstündeki pisliklerin giderilmesine de anneleri yardımcı olur, anneler de gider kendine yemek bulur gelir onlara süt verir.
eğer ortada yoksa yemek aramaya gitmiştir zaten.
sokkataki her yavruyu alıp kucaklayıp götürmek çok yanlış inanın

Keşke fotoğraflarını cekseydim sizin için .Kediler sizde bilirsiniz ki sabit süs oyuncağı gibi durduklari yerde durmuyorlar. Kör olan bebeğe nasıl bir oneriniz var peki? Ustlerinde ki yüzlerce parazit yumurtasiyla nasıl hastaliklariyla mücadele edip ayakta kalacaklardı ? Okulun ortasında betonda dolaniyorlardi diyorum ama anlamakta zorluk cekiyorsunuz sanirim... Bugüne kadar bin tane kediye baktım sokakta ama birini bile götürmedim bir yere .Zorunda kalmasam goturmezdim.Duyarli davranacagim diye de abartmayalim isterseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…