Öncelikle yurtdisinda oldugum icin Türkiye'deki sistemle ilgili cok yorum yapamayacagim ama; genel olarak, yeni nesil annelerinin artik bu konularda "hastalik" derecesinde paranoyak oldugunu düsünüyorum. Lütfen sana bireysel algilama, ben senin cocugun icin en iyisini yapma arayisinda oldugunu cok iyi biliyorum.
Ama cevrenin sürekli o okul iyi bu okul kötü baskisi, ögretmenleri sürekli siniflandirmasi zaten kücük cocuklari ile ugrasan anneleri iyice cikmaza sokuyor. Bu kadar cok takma bence kafana. Sen cocugunun egitimini evde eksik etmezsen, hic bir okul onu basarisiz yapmaz.
Benim ailem bizi hep mahalle okullarina gönderdi. Hepimiz de üniversite bitirip basarili cocuklar olduk. Ama simdilerde cevremde iyi diye cocugunu kilometrelerce uzakta okullara gönderenler var, ama cok üstüne düsünce de iyi olmuyormus...
Umarim istedigin gibi bir okulda okulu cok severek okur ve basarili olur. Ama cok da dert etme, kolejliler daha basarili filan olmuyor. Basarilar bence sadece bireysel cabalarin ürünü, okullarin bunlara katkilari az.