Okuduğum kitapları ve bilgileri bir süre sonra unutuyorum..Lütfen yardım

Angelina1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
103
164
Arkadaşlar Merhabalar;

Kitap okumayı deli gibi seviyorum.Çantamda,yatağımın başucunda mutlaka kitap bulundururum.Kitap okumadığım bir gününüm hatırlamıyorum.Çok yoğunsam bile mutlaka bir iki sayfa okurum.Ama benim sorunum okuduğum kitapları zaman geçince unutuyorum.Mesela geçen yıl yada iki yıl önce okuduğum kitabın kabaca konusunu hatırlıyorum ama içeriğini,bilgilerini,vurucu cümlelerini unutuyorum.Sizde böyle bir sorun yaşıyormusunuz? Okuma tekniğimimi değiştirmeliyim.Çok üzücü bir durum.Okurken kitabın içine dalıyorum kafamda canlandırıp hayaller kuruyorum.Ama zamanla hepsini unuyorum.Ve sonra kendime kızıyorum o kadar okuduğun kitap boşunamı..Yardımcı olup fikirlerinizi önerirseniz çok sevinirim.

herkes unutur bu nedenle not alıyorum ben mesela.

Ben çareyi kitabı bitirince sıcağı sıcağına baskalarına anlatmakla buldum.Kendi cümlelerinle bişeyi anlatmak daha akılda kalıyor galiba

Bu sebeple önce bookstagram açtım ben. Sonra sürekli foto çek etiket yap derken sıkıldım. Şimdiler de 1000kitap diye bir site var. Orada daha kolay oluyor. İnceleme yapıyorum. Bazen alıntı paylaşıyorum. Facebook un kitapbook u gibi bir yer ama daha güzel bana göre tavsiye ederim.

Sevdiğin yerlerin üstünü çizmek iyi bir fikir olabilir. Boylece bir sonraki eline alışında hizlica sayfaları çevirdiğin zaman Maria Puder'in Raif Efendi'ye söylediği sözü hemen bulabilirsin!
Bir diğer şey de kitap bloğu açabilirsin kendine. Hem senin gibi kitap kurtlariyla tanisirsin,hem o kitabın olduğu posta gelince hatırlamak istediğin her şeyi hatırlarsın.
Ya da bir eksi sözlük hesabı aç, kitap entrylerine onu gir :) benim de eksisozluk hesabım var, caylağim henüz . Ve sadece tiyatro yorumları yapiyorum^^ böylece unutmamış oluyorum

Benim bu sebeple bir sürü günlüğüm var. Hislerimi duygularimi yazdigim günlüğün yani sira, bir okudugum kitaplar icin, bir izledigim filmler icin bir de gordugum ruyalar icin günlüğüm var mesela. Uyanir uyanmaz not alinca o cabuk unutulan ruyalar bile daha kalici oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…