Okudugu liseden pisman olan var mı

ahsen76

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
238
0
316
48
İstanbul
Arkadaslar seçtiginiz liseden yada bölümünüzden daha sonra pisman oldunuz mu sormam daki nedene gelince kızım ilk tercihinde kadıköy Ticaret Muhasebe yi tutturdu ön kaydını yaptırdık dün ama önünde 2 tercih hakkı daha var.ve hala meslegıne karar vermis degil sonradanda pisman olacagı bır meslegi yapmasını istemiyorum tecrübelerinizi ve paylaşımlarınızı yazarsanız sevinirim

valla ben pişman oldum ama düz lise tercih ettiğim için şimdiki aklım olsa kesinlikleee meslek lisesi tercih ederdim bölümü ne olursa olsun

Meslek lisesinde okudugum için pişmanım bende.

Ben de T.M.L. sinde okuduğum için pişmanım.
Hiçkimse okuduğu okulu beğenmiyor.
Nedeni ise berbat olan eğitim sistemi

Suç biz de ve seçimlerimizde değil aslında...

çok çalışırım diyosa ve belli bi kapasitesi varsa düz lise daha iyi ama diğer türlü meslek iyi

Ben de pişmanım üstelik ben anadolu lisesi mezunuyum.

Ama bir okul bu kadar mı asosyal olur! ödül almıştım zar zor ödül törenine gidebildim ilçe yarışmalarında derece alabilecek yazılar yazmıştım dersini çalış dediler bana daha neler nelerrr!!

kazanabilecek başarılarım varken hepsinin önünü tıkadılar((

bizim okul kimse seçmio die yabancı dil bölümünü kapatmış o yüzden seçemedim eşit ağırlığı seçtim ama istediğim bölüm değildi . nie kapadılarsa sanki şimdi istemediğim 1 bölümü okudum

bende düz liseye gittiğim için çooook pşmanım
keşke meslek lisesi tercih etseydim
en kötü ihtimal seçtiğim bölümün 2 yıllık üniversitesini okuyup kolayca iş hayatına atılabilirdim ama
düz lise için iş hiç öyle değil

ben meslek lisesi mezunuyum keşke üniversite geleceğim için düze gitseydm:gitme:

malesef 2yıllık okuyup iş hayatına atılabilyceğin bi bölüm yok :bbo: meslek lisesinde

Son düzenleme:
malesef 2yıllık okuyup iş hayatına atılabilyceğin bi bölüm yok :bbo:

öyle deme canım ya
atıyırum bi muhasebe yada bankacılik sigortacılık bölümünden mezun olanlar
benden çok daha kolay iş buluyorlar çünkü bi bölümüzerine okudular staj gördüler falan

kardeşimin staj gördüğü yerde bi çocuk vardı meslek lisesi çıkışlı 2 yıllıkta sigortacılık okumuş şimdi açık öğretimden devam ediyo
zürih sigortada 900 tlye işe giriş yaptı 2 ay falan geçti maaşı 1 500 e yakın çıktı yani
demek istediğim benimle aynı yaşlarda ama benden çok daha avantajlı

ya zor ben moda tasarım mezunuyum 2yıllk bitisem eminim ki bi fabrikada 300liralık bi eleman olucam belki Samsunda öyledir çocuk gelişimi grafik bölümleride öyle ama sizin alanınızda farklı olabilir ben sadece çocuk gelişi grafik bide giyim bölümümü baz almıştım. bu kadar kapsamlı düşünmemiştim haklısınız

karar vermek gerçektende zormuş ,bir yanlış seçimle sonuç gelecegine mal olabilıyor.Meslek ticarette 2yıllık yatay geçiş oluyormuş, bu durumda yalnızca muhasebeninmi önü açık ama üniversite şansın azalıyor, evimize çok yakın ama kötü bir lise diye düşünmedigimiz lise bu sene kötü ögrencilerinden kurtulmak için anadolu lisesine dönüştü acaba orayıdamı düşünsek...

ahsencim kızını eni yi sen bilirsin.Eğer azimliyse,çalışabilecekse,birikimi varsa düz liseye gönder,zaten 3 yıl içinde hepsi anadolu olacak.Sanki isim anadolu olunca kalite artıyor,neyse...Ama diyorsan ki benim kızım çalışmayı sevmez o zaman meslek lisesi onun için en iyisi

anadolu lisesi mezunuyum.zamanında hem bır yılım hazırlık sınıfı dıye bosa gıttı hemde orta ögretım basarı puanı cıkardılar ordan kaybettım.o agır derslerle ortalamayı ne kadar yüksekte tutabılırdıkkı.normal lısedekıler ünv sınavında bizden daha fazla okul puanına sahıp oldular.okuldaki sıkı disiplinde cabası...en guzelı m:çok üzgünüm:eslek lısesymıs.ben gec anladım.hep pişmanım.

Canım kızım pek ders çalışmaz fakat alımı iyi bir ögrenci dersi derste dinlemek yetiyor ona sınıfındada çok başarılıydı..ama konuyu dogru yere açtıgım için çok sevindim tecrübelerinizden faydalanıp degerlendiriyoruz..evet anadolu liseleri neden revacta anlamış degilim kalite farklı degilse....

kesinlikle pişmanım. antalyada süper liseye gittim ve 5.00 ile girmiştim ama eğitimi hiç iyi değildi. sıralamada daha sonra gelen liseler çok daha kaliteli bi eğitim veriyorlardı. bu yüzden çok pişman oldum ve bi türlü de sevemedim.

canım Anadolularda sınıf mevcutları daha az,30'u geçmez.Öğrenciler nispeten diğer okullardan daha terbiyeli,derse daha istekli,o yüzden tercih ediliyor.Ama meslek liselerinde veya düzlerde sınıf düzenini bozan kişiler mutlaka olur,diğerleri ders dinleyemez,zaten derse karşı pek istek de olmaz yani rekabet ortamı oluşmaz.Zamanla iyi olabilecek öğrenciler de arada kaynar gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…