Öksürük ve Öksürüge Karşi Alinacak Önlemler

siyah papatya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2007
428
18
ÖKSÜRÜĞE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER


Uzmanlar, ciddiye alınmadığı takdirde ciddi sorunlar doğurabilecek öksürüğe karşı şu önerilerde bulunuyor:

"Öksürürken çıkan balgamı (gece uykusu dışında) yutmayın. Buhar veya sıcak duş balgamı inceltir ve rahat öksürmeyi sağlar. İçinde balgam söktürücü olan ve reçeteyle satılan bir ilacı deneyin, ama eğer çok balgam çıkartan sürekli ya da kronik bir öksürüğünüz ya da astımınız varsa, balgam söktürücü kullanmayın bol sıvı için. Kuru ve kesik öksürükte boğaz pastili veya reçeteyle satılan bir öksürük ilacını deneyebilirsiniz, ancak başka ilaçlar kullanıyorsanız, mutlaka doktora danışın. Sıcak su, çay veya limonataya katılmış balı da deneyebilirsiniz. Burun akıntısı boğazınızda tahrişe yol açtığı için öksürüyorsanız, reçetesiz satılan ilaçlar ya da antihistaminler balgamı kurutabilir. 19 yaşından küçüklere aspirin vermeyin. Reye sendromu denen ender, ama ciddi bir soruna yol açabilir. Ateş veya ağrı durumlarında ağrı kesiciler verin. Soğuk algınlığı belirtileri yokken çocuğun ani ve şiddetli öksürmesi burnuna küçük bir kıymık veya cisim kaçmış olduğunu gösterir. Acil yardım isteyin. Tıkanma (nefes alıp vermede zorluk çekme) küçük bebeklerde olağan bir şey olmasına rağmen sürekli öksürük pek görülmez. Eğer çocuğunuz 3 aylıktan küçükse, doktora başvurun. Eğer çocuğunuz boğuk, ulur gibi öksürüyor ve bu geceleri şiddetleniyorsa, çocuklarda sık görülen solunum yolu iltihaplanması söz konusu olabilir".
 
öksürüğe karşı en iyi doğal çözüm: soğan suyu:1yes2: soğanı küçük parçalar halinde doğrayın bir kavanoza koyun. içerisine bir kaç yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin. bir müddet sonra soğanın suyu yağla karışıyor. sabah akşam bir ölçek verin bu karışımdan . bakın kalıyormu öksürük:1yes2:
 
Öksürüğün ilaçlarla kesilmesi çoğunlukla doğru değildir.Öksürük kesici ilaçlar kimi hastalıkların ön habercisi olan bu değerli belirtiyi maskeleyerek tanıda geçikmelere neden olabilmektedir.




Kimi zaman çok can sıkıcı olabilen öksürük, aslında vücudun savunma mekanizmalarından biridir. Öksürük, solunum yollarına giren yabancı maddelerin ve solunum yollarında üretilen sekresyonların dışarı atılması amaçlarına hizmet eder.

Öksürük nedenleri arasında farenjit, larenjit, bronşit, zatürre, tüberküloz gibi enfeksiyon hastalıklarının yanı sıra, astım, akciğer kanseri, reflü (mide içeriğinin yemek borusuna kaçması) ve kalp yetmezliği sayılabilir.

Öksürük tedavisinde kullanılan ilaçlar, öksürük kesiciler ve balgam söktürücüler olarak ikiye ayrılır.

Balgam söktürücüler, solunum yollarındaki balgamı sulandırarak daha kolay atılmasını sağlar. Dolayısıyla, astım ve kronik bronşit gibi yapışkan balgamın hastaya sıkıntı verdiği durumlarda oldukça yararlıdırlar.

Öksürüğün ilaçlarla kesilmesi çoğunlukla doğru değildir. Öksürük kesici ilaçlar kimi hastalıkların ön habercisi olan bu değerli belirtiyi maskeleyerek tanıda gecikmelere neden olabilir. Ancak, nedeni belli olan ve çok rahatsız edici, kuru öksürükler için hekimin önerisiyle bu tür ilaçlar kullanılabilir. Bunun dışında gelişigüzel öksürük kesici kullanılması, yarardan çok zarar getirebilir. Nedeni tedavi edilmediği için bu tür ilaçlarla öksürük kesilse de altta yatan hastalık ilerleyebilir.

Unutulmamalıdır ki, öksürük önemli bir belirti olabilir, özellikle 2-3 haftayı aşan inatçı öksürüklerin mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir.
 
öksürük çok iğrenç bişey bi başladımı arkası gelir... bi de insanın bazen ciğerleri sökülecek gibi oluyor.. üşütmemeye bakmak gerek bünyemizi.. bilgilerin için tşkrler cnm saol !!!
 
aynı şey ateş içinde geçerli ateş vücudun mikroplarla savaşmak için oluşturduğu bir koruma yöntemi ve ateş düşürücü şuruplar buna engel oluyor.. işin kötüsü bunlar geçici bir önlem aldığı için gerçek bir problem varsa bile anlaşılmıyor. o yüzden ılık duşla ateşi kontrol etmek eğer becerilemiyorsa derhal doktora gitmek gerekiyor. sirke kullanmak, koltu altı gibi yerlere ıslak bez koyup bekletmek sakıncalı olduğunuda duymuştum.
 
SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
1- Kekiği suda kaynatan. Süzüp. bal katın. Bir şişeye koyun. sabah ve akşam aç karma iki çorba kaşığı için.
2- Zencefil ve bal karıştırılıp yenir.

KURU ÖKSÜRÜK
1- Servi kozalağı kaynatılıp içilirse kuru öksürüğü keser.
2- 1 karaturpu üç bardak üzüm hoşafı veya 3 bardak şekerli suyla pelte gibi olana dek kaynatın. Günde 3-4 kez 1 çorba kaşığı yiyin.
3- 1 tutam baldıran otu. 1 tutam gelincik çiçeği. 10 gr meyankökü. 30 gr çekirdeksiz üzüm. 15 tane hünnap. 10 gr susam tohumu. 15 gr fındık kabuğu. 15 gr haşhaş kabuğu. Bu malzeme 2 bardak suyla kaynatılır. Nöbet şekeriyle tatlandırılıp öksürük şurubu yapılır.

ÖKSÜRÜK HAPI
12 gr meyan balı. 12 gr mürsafi. 3 gr amber. 6 gr afyon. 12 gr nişasta. 12 gr Zama-i arabi. Tüm malzeme toz haline getirilir. gülsuyuyla macuni aştırılıp fındık büyüklüğünde haplar yapılır. günde 3 öğün yutulur. (2’şer tane)

ÖKSÜRÜK ŞURUBU
1.5 gr mürsafi 2 çorba kaşığı şekerle kaynatılır. Gece yatmadan l kaşık içilir.
.
 
Arkadaşlar öksürük Için 1 Tatli Kaşiği Bal Ve üzerine Serpilmiş Karabiberi Tek Geçerim.hemen Keser.
 
X