Çocuk Hastalıkları öksürük ve boğazdaki hırıltı hakkında yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevdankara

<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
826
4
46
Ankara
Merhaba kızlar..
Oğlum bir yaşında.son 2-3 gündür öksürüğü ve boğazında hırıltı var.şuanda sudafen şurubu kullanıyorum.özellikle geceleri ve gündüz uykusunda öksürük ve nefesindeki hırıltı çok bunaltıyor.uykudan uyandırıyor o derece yani ilaç dışında yapabileceğim, yedirip faydası olabilecek bişey varmı?bu konudaki tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.ACİL:2:

merhabaa ben bir yöntem tavsiye edebilirim
bir arkadaşım önermişti ben oğluma yapıyorum
vics krem varya yanlış yazmış olabilirim ismini
onu oğlunun ayak tabanına sürr güzelce çok değil tabi sonra pamuklu çorap giydir
yatarken yap bunu ben oğluma yapıyorum öksürüğü kesiliyor hemen
deneye bilirsin

Geçmiş olsun
Durumunun ve endişelenmenin peş peşe açtın 3 mesajdan anlıyorum, arkadaşım.
Çok etkili bir yöntem anlatayım sana.
Bir kara türpü ikiye böl, bir kaşık yardımıyla içerisinde ortasında oy. ( dolma yapıyormuşun gibi). Oluşan çukur 1 tatlı kaşığı şeker alacak kadar buyuklukte olmalıdır. Dedim gibi, 1 tatlı kaşık şeker koy ve sıcak olan bir yere bırak. İçinde oluşan suyunu bebeğine içir. Yarım türpün suyunu akşam, diğer yarım türpün suyunu sabah içir. 3 gün boyunca bunu yap. İyi gelmesi lazım. Hiç bir ileşme göremiyorsan bebeğini başka bir doktora götür, demek ki durumu çok ciddidir.
Tekrar geçmiş olsun, bebeğine acil şifalar dilerim.

teşekkür ederim..geçici bir çözüm değil bu, değilmi bu.yani tamamen kesiyor mu öksürüğü ve hırıltıyı??

sağol...gerçekten endişem ve korkum büyük.bir turpu yarıya böldük,o böldüğümüzü bir kereye mahsus kullanacağız değilmi yani aynı yarım turpu 2.kez kullanacakmıyız??

teşekkür ederim..geçici bir çözüm değil bu, değilmi bu.yani tamamen kesiyor mu öksürüğü ve hırıltıyı??
rica ederim canımm yardımcı olabilirsem ne mutlu ben oğluma yapıyorum
öksürüğü olduğu zaman hemen gidiyor öksürüğü tabi sonsuza kadar değil
öksürüğü olduğu zaman bunu uyguluyorum ben hemen ilaç kullanmak istemiyorum
ben

peki eczanede mi satılıyor bu krem?? ne diye isteyip alınıyor?

evet canım eczaneden yazılışını yanlış yazmiş
olabilirim vicks krem soğuk algınlığı için sen sor
eczanadekiler anlatır sana zaten çok geçmiş olsun canım umarım
hemen geçer

benim bebeğiminde 11 aylık bir aydır hıtıltısı geçmedi iki gün hastanede yattık doktor buhar makinesi alın dedi yine geçmeyince başka doktora götürdük o da dişlerden dedi bende ne yapacağımı bilmiyorum geçmedi hala..

tamm emın olmamakla beraber bebegın bronşıt olmuş dıyebılırım.tabı doktorunuz daha ıyı hbılır.ama benım oglum 6 aylıkken hasta oldu.o da bronşıte cevırdı.neden bole dedın dersen hırıltı ve öksurukten dolayı.bence derhal doktora gotur daha da azmadan.azınca cok kötü oluyor bılıyorum ve vıksı gogsunu yumusatmak için bende kullanıyorum.bırde hırıltısı için ventolın şurup.neyse geçmiş olsun allah şifasını versın

hırıltısı var ve doktor dişlerden mı dedı.ılk defa bole saçma bişe duyuyorum.o doktor resmen saçmalamış yani.

hırıltısı var ve doktor dişlerden mı dedı.ılk defa bole saçma bişe duyuyorum.o doktor resmen saçmalamış yani

cevabınız için tşk.şuanda öksürüğü baya azaldı,ama uyurkenki hırıltısı geçmedi.bu viksi nasıl kullanıyorsunuz??

Benim bebeğimde neredeyse ıkı haftadır öksürüyor ıkı gundur ventolın surup kullanıyorum baya azalma oldu öksürüğünde..

canım benim oğlum altı aylık 2 gündür bogazında hırıltı ve balgam var.gece balgamı çıkaracagım diye öksürüyo.çok zorluyor sanırım kusmaya başladı.bizde bugun doktora götürdük acaba üşüttümü çocuk diye.doktor üşütme yok dedi laringomalazi dedi yani Normal bir yetişkinde nefes borusunun yapısını oluşturan kıkırdaklar sert yapıdalarmış. Doğumdan sonra henüz büyümeye başlayan bebeğin nefes borusunda yer alan kıkırdaklar ise çok yumuşak bir yapıya sahipmiş.Bu yumuşak kıkırdakların nefes borusuna yeterli destek verememesi nedeniyle bebek nefes aldığında oluşan vakum , kıkırdakların ve etrafındaki dokuların nefes borusunun içine doğru çökmesine neden olurmuş.Laringomalazi havayolunu daralttığı için hırlamaya benzeyen bir sese neden olurmuş.Hırlama sesi özellikle bebek nefes alırken çok belirgin olurmuş.ve erkek çocuklarda çok sık rastlanırmış.
Bebek büyüdükçe yumuşak olan yapıların sertleşmesi ve gerginleşmesi ile hırlamalar azalır.Genellikle 18.aya kadar kendiliğinden düzelir.dedi doktor istersen birde bu konu hakkında bir araştırma yap.ama sunuda belirteyim.hırıldama ve balgam olayını dikkatli takip edin dedi doktor üşütme falan olursa zatüreye çevirebilirmiş.allah göstermesinde bunada dikkat etmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…