• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKSİPUT POSTERİOR-BEBEĞİN YÜZÜ ANNE KARNINA DÖNÜKSE NORMAL DOĞUM OLAMIYOR MU?

denge-87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2018
2
0
1
38
Başka bu durumla karşılaşan biri var mı arkadaşlar?Ben de gebeliğimin 40. haftasını yarın tamamlıyorum, iki haftadır bebeğimin kontrollerinde yüzü bana dönük, bu şekilde doktor doğum kanalına girmez dedi, cumartesi günü tekrar görmek istedi, değişmezse durum sezeryan olucak gibi.. fakat ben normal doğum olası taraftarıyım, bebeğim sağlıklı olduğu müddetçe..pozisyonu değişmiyor mu?tek çare sezaryan mı?nolur cevap

Başka bu durumla karşılaşan biri var mı arkadaşlar?Ben de gebeliğimin 40. haftasını yarın tamamlıyorum, iki haftadır bebeğimin kontrollerinde yüzü bana dönük, bu şekilde doktor doğum kanalına girmez dedi, cumartesi günü tekrar görmek istedi, değişmezse durum sezeryan olucak gibi.. fakat ben normal doğum olası taraftarıyım, bebeğim sağlıklı olduğu müddetçe..pozisyonu değişmiyor mu?tek çare sezaryan mı?nolur cevap
Doğum sırasında dönebiliyor diye söylüyorlar tabi daha sancılı ve uzun sürebiliyor doğum hemen sezeryan diye kestirip atmak çok saçma

Oksiput posterior riskli doğum demek.
Doğum süresini uzatır.
Annenin makata kadar yırtılma riski artar.
Bebek geç doğacağı için oksijensiz kalmasına sebep olabilir.

Buna rağmen ısrarla normal doğum yapmak istiyorsanız “doktorum tarafından bilgilendirildim. Bebeğim ve benim için oluşabilecek tüm riskleri ölüm dahil olmak üzere kabul ediyorum.” yazılı bir kağıt imzalarsınız olur.

Back