Saç Rengi ve Saç Boyama Oksidanları fazla koysak sonuç ne derece değişir?

Gamzeemm

hayat kaçık bir uykudur..
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
238
0
26
Bartın
kızlar atıyorum 2 kutu saç boyasına 3 kutu oksidan karıştırsak nasıl bı sonuç çıkar ya çok merak edıyorum turunculuk mu ağır basar yoksa saçın rengı mı açıkk oluur?

Son düzenleme:
Renk ana renk mi, küllü mü, dore mi bilemiyorum ama. Muhtemelen turunculuk ağır basar, oksidan saçı turunculaştırır biraz çünkü. Ayrıca boyayı seyreltmiş oluyorsunuz, çok sıvı bir hale gelir boyaması zorlaşır gibi...

Canım ben o yöntemi şöyle kullanıyorum.
Saç rengin eğer , aldığın boyayı tutmayacak bir ton sa.
Koyuysa yani.
Fazla oksidasyon katıyorsun..
Boyanın renginde bir fark yaratmaz , arkadaşın dediği gibi turuncuya doğru açtığı için turunculaşır renk biraz.

benim bildiğim oksidan saçı koyulaştırmaz 1:1 yani mesela 60ml boyaya 60ml %9luk oksidan katarsan 2-3 ton açar rengini. Eğer 1:2 oranında koyarsan yani 60ml boyaya 120ml oksidan katarsan da 4-5 tona kadar açar rengini. Boyaların içeriğini okudugunda da bunlar yazıyor. Ama her boyada olmaz boyaya göre değişir. Aldığın boyanın içinden çıkan kağıtta yazar. Set boyalarda varmı bilmiyorum ama tüp boyalarda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…