Saç Rengi ve Saç Boyama Oksidan yerine su katsak ?

Maritsa

Bazen sktri cekmek lazim
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
4.185
25
108
İzmir
Arkadaşlar boyaya oksidan yerine ,sıcak su katsak nasıl bir sonuç çıkar ki .

Saçlarım çok yıprandı ,oksidanlarda saça çok zarar veriyor o yüzden aklıma böyle birşey geldi .
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Sahiden mi cila su ile yapıyor diye biliyorum ve çok az bekletiriyorlar şaçımızda.

Bunu fazla tutsak işe yaramaz mı ?

Son düzenleme:
Sahiden mi cila su ile yapıyor diye biliyorum ve çok az bekletiriyorlar şaçımızda.

Bunu fazla tutsak işe yaramaz mı ?

cilada oksidan su eklenerek seyreltiliyor. yani seyreltik bir karışım yapılıyor ki sadece saçtaki bakır ya da küllü tonunda değişim olsun.

cilada oksidan su eklenerek seyreltiliyor. yani seyreltik bir karışım yapılıyor ki sadece saçtaki bakır ya da küllü tonunda değişim olsun.

Çok sağol micracım Benim saçlarım fotdaki saç rengine yakın birşey kızıllık gitsin diye cila denilen olaydan yapsam olur mu ?
Suyla ,gümüş boyayı karıştırıp ,kullanmak istiyordum

Son düzenleyen: Moderatör:
tamamını su değilde ,oksidasyonu su ile seyreltip boyamayı deneyebilirsin , annem bir dönem öyle yapıyordu, sorun olmuyor diye biliyorum.

Canım o kızıllık gitsin diye alcaksın sen küllü kumral rengini onla boyıcaksın saçını.. ööle geccek bak yoksa kurtulamazsın

Arkadaşım linkte reje denilen kızıllık gideren oksidansız cila denilen bir işlem anlatmışlar,bir oku istersen.

tamamını su değilde ,oksidasyonu su ile seyreltip boyamayı deneyebilirsin , annem bir dönem öyle yapıyordu, sorun olmuyor diye biliyorum.
Çok mantıklı aslında ufak bir bölgemde deneyeyim.
Canım o kızıllık gitsin diye alcaksın sen küllü kumral rengini onla boyıcaksın saçını.. ööle geccek bak yoksa kurtulamazsın
Whats appdan sana rengini attım canım:26: bir ara bakarsın .
Syossun 9.1 aldım aslında ama kullanmaya korkuyorum .
saçlarım, sizce olur mu? (RESİMLİ)

Arkadaşım linkte reje denilen kızıllık gideren oksidansız cila denilen bir işlem anlatmışlar,bir oku istersen.

Ayyyyyyyy çok teşekkür ederim :) inanılmaz yardımcı oldun .Yalnız arkadaşın saçında biraz yeşerme olmuş sanki :26:

kızıllığın gitmesi için cila yapılır. benim nette bulduğum bir tarif şöyle:

Sadece 2 sigara boyu istenilen renk boya sıkılır ve 1 yemek kaşığı kadar 20 volumlük oksidan koyulur ve 2 sigara boyu boyaya 1 çay bardağı kadar su konulur. Bu karışım oldukça sulu cıvık hazırlanmalı ve yıkama yerinde ıslak saça sürülmeli. Bu şekilde hazırlanmış bir cila asla ana renge renk vermez açmaz. Ama aralara atılan röflenin rengine renk verir, hataları kapar. (kuaforturkiye.com dan alıntıdır)

Oksidan boyayı aktive eden maddedir onsuz boyama işlemi yapılmaz,suyla yapılan boyama değil cila işlemidir.
Cila ana rengi etkilemez hatalı boyamalarda istenmeyen yansımaları kapatmak için kullanılır.

Ben de bu şekilde cila yapıyorum.
Ama farklı yolları da var saç kremi ekleme vs gibi.
Cila işlemi %2 oksidanla yapılır o da bulunmadığı için %6lık oksidanı seyreltmek için çeşitli yöntemler uygulanır.
Bu da o yollardan biri.

Cilada oksidanın amacı saçın ana tonunu açmak değil sadece boyayı aktive etmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…