Çok sağol micracım Benim saçlarım fotdaki saç rengine yakın birşey kızıllık gitsin diye cila denilen olaydan yapsam olur mu ?
Suyla ,gümüş boyayı karıştırıp ,kullanmak istiyordum
İlk fotoğrafta gerçekten çok kötüymüş saçının rengi, ama sonrakiler iyi görünüyor, bol makyaj ister tabii :hulya: Bu fotoğrafını koyup istediğin rengi tutturabileceğini sanmıyorum, yani fotoğrafta oynanmış hoş görünüyor ama normalde birinin saçı bildiğin koyu kahve hatta siyaha yakın, arada...
www.kadinlarkulubu.com
Arkadaşım linkte reje denilen kızıllık gideren oksidansız cila denilen bir işlem anlatmışlar,bir oku istersen.
kızıllığın gitmesi için cila yapılır. benim nette bulduğum bir tarif şöyle:
Sadece 2 sigara boyu istenilen renk boya sıkılır ve 1 yemek kaşığı kadar 20 volumlük oksidan koyulur ve 2 sigara boyu boyaya 1 çay bardağı kadar su konulur. Bu karışım oldukça sulu cıvık hazırlanmalı ve yıkama yerinde ıslak saça sürülmeli. Bu şekilde hazırlanmış bir cila asla ana renge renk vermez açmaz. Ama aralara atılan röflenin rengine renk verir, hataları kapar. (kuaforturkiye.com dan alıntıdır)
Oksidan boyayı aktive eden maddedir onsuz boyama işlemi yapılmaz,suyla yapılan boyama değil cila işlemidir.
Cila ana rengi etkilemez hatalı boyamalarda istenmeyen yansımaları kapatmak için kullanılır.
kızıllığın gitmesi için cila yapılır. benim nette bulduğum bir tarif şöyle:
Sadece 2 sigara boyu istenilen renk boya sıkılır ve 1 yemek kaşığı kadar 20 volumlük oksidan koyulur ve 2 sigara boyu boyaya 1 çay bardağı kadar su konulur. Bu karışım oldukça sulu cıvık hazırlanmalı ve yıkama yerinde ıslak saça sürülmeli. Bu şekilde hazırlanmış bir cila asla ana renge renk vermez açmaz. Ama aralara atılan röflenin rengine renk verir, hataları kapar. (kuaforturkiye.com dan alıntıdır)
Ben de bu şekilde cila yapıyorum.
Ama farklı yolları da var saç kremi ekleme vs gibi.
Cila işlemi %2 oksidanla yapılır o da bulunmadığı için %6lık oksidanı seyreltmek için çeşitli yöntemler uygulanır.
Bu da o yollardan biri.
Cilada oksidanın amacı saçın ana tonunu açmak değil sadece boyayı aktive etmek.