• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb yi yenenler

esinahmet2142

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2020
76
16
3
33
Okb yi yenen var mı?neler önerirsiniz ve takıntınız nedir? Ben yanlışlıkla birilerine zarar vermekten korkuyorum

Okb yi yenen var mı?neler önerirsiniz ve takıntınız nedir? Ben yanlışlıkla birilerine zarar vermekten korkuyorum

Lütfen acil doktora gidin. Çünkü OKB ileri seviyede halüsinasyon a sebep olur. Psikotik bir rahatsızlıktır. Burda kimse size bir öneri vernemez ve vermemeli

Ya psikologa gideceksiniz ya da internetten psikolog videolari izleyeceksiniz.
Kendi kendinize
Telkin vermeye başladığınızda duzelmeniz başlar.

Ben de az vardi o da geçti şükür.

Reklam olmasın diye söylemiyorum adını youtubeda psikolog çok güzel işlemiş bu konuyu ve tavsiye ettiği şekilde beynimin düşünce şeklini değiştirdim o şekilde geçti şükür.

Ya psikologa gideceksiniz ya da internetten psikolog videolari izleyeceksiniz.
Kendi kendinize
Telkin vermeye başladığınızda duzelmeniz başlar.

Ben de az vardi o da geçti şükür.

Reklam olmasın diye söylemiyorum adını youtubeda psikolog çok güzel işlemiş bu konuyu ve tavsiye ettiği şekilde beynimin düşünce şeklini değiştirdim o şekilde geçti şükür.
Okb psikolog konusu değil psikaytr konusudur. Psikiyatr gerek görürse zaten psikologa yönlendirir

Yotubedan video izle dediğiniz kadın birilerine zarar vermekten bahsediyor farkında mısınız ?

Okb psikolog konusu değil psikaytr konusudur. Psikiyatr gerek görürse zaten psikologa yönlendirir

Yotubedan video izle dediğiniz kadın birilerine zarar vermekten bahsediyor farkında mısınız ?

Konu sahibi soru sormuş ona cvp verdim.
Yorumu iyi okuyun. Anlamadan ya beğenmeme tuşuna basiyirsunuz ya da hemen tartismaya geçiyorsunuz.

Ben ne yazmışım ya psikolog a gideceksiniz ne demek once önce onun bir anlamını öğrenin.
Hemen 2. Ya ya odaklanmayin.
Mesela ben gidemezdim devlete bile o zamanlarda
Çocuklarım cok çok minik olduğu ve kimseye emanet edemeyecgim için ben yine uzman görüşleri doğrultusunda iyileştim.
Zaten çok ağır değildi benim .

Acaba ile başlayan takıntılarım vardı. Şimdi yok çok şükür geçti.

Konu sahibi zaten durumu elverişli ise önce psikoloğa gitmek ister değilse video izler anliyor musun?

Konu sahibi de ben de sen de gerçek bir psikoloğa giderek karşılıklı konuşarak çözülmesinin daha doğru olduğunu biliyoruz .

Konu sahibinin buraya konu açması bile iyileşme göstergesidir.

Çünkü gerçek hastalar hasta olduğunu asla kabul etmez.

Şunu da belirteyim psikolog ya da psikiyatrist de alanı değilse diğerine yönlendiriyor bunu da tartışma konusu yapmayın lütfen.

Temele inmek gerek. Anneye öfkeli misiniz, aranız nasıl? Derin bir ayrılığa şahit oldunuz mu?(anne-baba-eş ayrılıı veya mekan,eşya ayrılığı gibi gibi.)Aileniz sizi erkek beklerken ya da erkek çocuk olsa keşke derken kız mı oldunuz?

okb psikiyatri hastalığı benim de bildiğim
psikiyatriye görünmek zorundasınız
Allah acil şifalar versin

Ben varım. Kan, irin vb. yollarla hastalık kapmaktan ölesiye korkuyordum. Ellerim yıkamaktan yara olmuştu. Günde 5-6 kez banyoya girdiğim bir o kadar da wc temizlediğim oluyordu (özellikle bir erkekle aynı wc'yi kullanmak zorundaysam). Sizin gibi birine zarar veririrm diye misafir için hazırladığım şeyleri ya içine deterjan sıçramışsa gibi düşüncelerle baştan yapıyordum. Hatta aynı korku nedeniyle araba da kullanamıyordum. Ya birine zarar verirsem diye.

Profesyonel destek aldım. Doktor önerirse ilaç kullanmaktan çekinmeyin. Hiçbir ilaç bu düşüncelerle yaşamak kadar zararlı olamaz. Ancak benim tedavim okb'de "ertelemenin" önemini anlamamla gerçekleşti. Elimi mi yıkamak istiyorum, dur birazdan yaparım vs. gibi. öteledim. Aslında kendini kandırmak biraz ve korkulan şeyden uzaklaşmanın yollarını üretmek. İkincisi, dışarıdan gelen telkin çok işe yarıyor. Mesela görece rahat, vurdum duymaz arkadaşlarınız aile üyeniz varsa onunla takılın. Bana biri aileden biri de bir arkadaşım olan 2 kişi bu konuda çok destek verdi. Maalesef üzerine gidilmeyen, tedavi edilmeyen okb kronikleşiyor. Lütfen öncelikli olarak profesyonel destek alın. Sorunun farkında olmanız çok güzel bişey çünkü çoğu okb'li kendi yaptıklarının normal diğer insanların anormal olduğunu düşünür. Yani kötü bir noktada değilsiniz bence.

Arkadaşlar bende de tekrar tekrar sorma hastalığı var ve psikoloğa gittiğim halde bu durumu aşamıyorum bana yardımcı olur musunuz ?Ne yapmalıyım?Bunu özellikle eşime yapıyorum beni yanlış anlamasın diye birşeyi defalarca açıklıyorum ve soruyorum.

Back