• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB Şizofreniye dönüşür mü? OKB’de kullanılan ilaçlar şizofreniyi tetikler mi?

Nastiya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2024
66
28
3
28
Arkadaslar öcelikle hepinizi selamliyorum benim takintilarim var doktor randevum da var gidecegim doktora bu gün google de bir sey gördüm diyorlarki okb sizofreniye dönüse bilir ve okb de kulaniıan antidepresan ilaclar sizofreniyi tetikliyor bu ne kadar dogru acaba varmi aranizda okb si olub ilac kulannanlar ben ilaca karsi deyilim ama bu okudugum sey beni kprkuttu tedavi edilmezse okb sizpfrene dönusuyor diyorlar ve birde ilaclar sizofreniyi tetikliyor diyorıar bu ne kadar dogru acaba ha tabii doktora gidince bu konuyu soracagim onada

Nerde okudunuz bunu paylaşır mısınuz?
OKB ile şizofreni arasında düşünce süreci, algı ve klinik gidiş açısından örtüşmeler olabileceği ve birinden diğerine geçişin mümkün olduğuna dair birçok yayın vardır. Böyle yaziyor belki benim türkcem yetmedigi icin yalnis anladim?

Hiçbir alakası yok, tamamiyle farklı hastalıklar. Hangi sayfaysa sağlık bakanlığına şikayet edin bence yanlış bilgiler yayıp insanları korkutuyorlar. Tedavi olmak isteyen insanları tedaviden alıkoyunca hastalar iyileşiyor muymuş yani :KK51:
Canm bende tedaviye gidicem o yüzdün dü böyle görunce cok korkuyorum en azindan okb olan biri si. Yalnis deyince rahatliyorum😢🩵

Sizin diğer konunuzu da okudum. Türkçeniz yeterli değilse neden kendi dilinizde yapmıyorsunuz araştırmalarınızı?

Kaldı ki uzman olmadığımız alanlarda okuduklarımızı doğru yorumlamamız zor. Hele konu sağlıksa. Doktora gidin bir an önce.

Sizin diğer konunuzu da okudum. Türkçeniz yeterli değilse neden kendi dilinizde yapmıyorsunuz araştırmalarınızı?

Kaldı ki uzman olmadığımız alanlarda okuduklarımızı doğru yorumlamamız zor. Hele konu sağlıksa. Doktora gidin bir an önce.
Haklisiniz ama almancada ne ruscada nede Azerbaycanca hic okb sizofrene dönusur bulmadim ama bide boyle rahat yazip derstelecek bir chat da bulmadim diye kusura bakmayin

N Nastiya Google ‘da her okuduğunuza inanmayın, doğru bilgiler kadar yalan yanlış bilgiler de var.
Halihazırda tedavi görüyorsanız doktorunuzun verdiği ilaçları aksatmayın ve Google yerine doktorunuza danışın 😌
Cok tesükur edarim beni anlayib geri cevap yazdiginiz icin hayir hic tedavi görmedim iki hafta sonra gidecegim doktora burada yazmamin nedenide böyle dertıese bilecegim bi ortam yok ve ayni sorunu yasamis yada yasayan insanlardan fikor almak da önemli yalnis yazdisam kusura bakmayin🩵

Cok tesükur edarim beni anlayib geri cevap yazdiginiz icin hayir hic tedavi görmedim iki hafta sonra gidecegim doktora burada yazmamin nedenide böyle dertıese bilecegim bi ortam yok ve ayni sorunu yasamis yada yasayan insanlardan fikor almak da önemli yalnis yazdisam kusura bakmayin🩵
Rica ederim kusurluk bir şey yok, okb’niz var sanırım, o yüzden araştırıyorsunuz değil mi?
Google’daki yazılara inanıp güvenmeyin, en sağlıklı bilgiyi doktor verir size, hem Google ‘da okuduklarınız takıntılarınız varsa yenilerini eklemeye neden olur.
Sitede okbli arkadaşlar var, konunuzun linkini duvarınıza ekleyeyim, akışta görürler bilgisi olan yardımcı olur ☺️

İnternet üzerinden hastalık araştırması yapmayın bu size iyi gelmez aksine daha çok stres yaparsınız

Rica ederim kusurluk bir şey yok, okb’niz var sanırım, o yüzden araştırıyorsunuz değil mi?
Google’daki yazılara inanıp güvenmeyin, en sağlıklı bilgiyi doktor verir size, hem Google ‘da okuduklarınız takıntılarınız varsa yenilerini eklemeye neden olur.
Sitede okbli arkadaşlar var, konunuzun linkini duvarınıza ekleyeyim, akışta görürler bilgisi olan yardımcı olur ☺️
Evet ve ilk defadir böyleyim😢evet dr a gidecegim ama biletleri 2 hafta sonrasi icin aldim o iki hafta bana cok uzun geliyo ve cok sıklyorum böyle hic ama hic olmamisdim ilginiz icin cok tesekür🩵

Canm bende tedaviye gidicem o yüzdün dü böyle görunce cok korkuyorum en azindan okb olan biri si. Yalnis deyince rahatliyorum😢🩵
Böyle bir şey yok inanmayın lütfen ben psikologları da dinledim ikisi birbirinden farklı rahatsızlık.

Google baktıkça yeni takıntılar oluşabilir doktora sorun olur mu , uzak tutun kendinizi Google da yazılanlardan.Çok geçmiş olsun 🙏 tedaviye başlayınca her şey daha iyi olacak inşallah.

Back
X