• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okan Bayülgen'den topukluya yüzde 10 kız kıza yüzde 20 indirim!

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
898
Ünlü sunucu Okan Bayülgen bir süredir ekranlardan uzak. Son dönemlerde ise Nusret Gökçe hakkında söyledikleri ile şaşırtmıştı. Bodrum'da kulüp açan Okan Bayülgen'in hayata geçirdiği uygulama duyanı şaşkına çevirdi.

1774271_1_1493816083tfvvb.jpg

Ekranlardan bir süredir uzak kalan Okan Bayülgen, işletmeciliğe soyunmuştu.

1774271_2_1493816083NOAS2.jpg

Kadınlara toplamda yüzde 30 indirimin uygulandığı kulübe tek başına erkek müşteri ise kabul edilmiyor.

1774271_3_1493816083ftNkB.jpg

Bodrum Barlar Sokağı’nda bir sanat ve eğlence kulübü açan ünlü şovmen, sıra dışı kişiliğini mekânına da yansıtıp ilginç bir indirim kampanyası başlattı.

1774271_4_1493816083LEz6e.jpg

Bayülgen, kulübe kız kıza gelen müşterilerine yüzde 20, topuklu ayakkabı giyenlere ise yüzde 10 indirim yapıyor.

1774271_5_1493816083p9yQA.jpg

Kadınlara toplamda yüzde 30 indirimin uygulandığı kulübe tek başına erkek müşteri ise kabul edilmiyor.

1774271_6_1493816083eutDv.jpg

Okan Bayülgen'in bu kampanyasına ise kimse anlam veremedi.

1774271_7_1493816083Wvbkb.jpg

1774271_8_1493816083kf5II.jpg

1774271_9_1493816083hSFeX.jpg

> http://www.internethaber.com/okan-b...e-20-indirim-foto-galerisi-1774271.htm?page=6

Bu adama bayılıyorum
Beyninin düşünme şekline hayranım
Bu kampanyaya hangi açıdan bakıldığı önemli
Ben kadınların daha rahat ve daha iyi hissedebilecekleri bir kulüp olacağını düşünüyorum
Yine iyi iş çıkardı ve yine yanlış anlaşıldı :olamaz:

Bir çok yere "damsız" girilmez zaten, çünkü kadınları rahatsız ediyor erkekler Türkiye de.
Abnormal Summit diye bir Kore yapimi talk show var; programin bir bolumunde Turk temsilci Turkiye'deki bu kuraldan bahsetmisti, diger temsilciler de bayagi sasirmisti. O gun ben de sasirmistim acikcasi, diger ulkelerde boyle degilmis. Bizde bir problem var demek ki.

Abnormal Summit diye bir Kore yapimi talk show var; programin bir bolumunde Turk temsilci Turkiye'deki bu kuraldan bahsetmisti, diger temsilciler de bayagi sasirmisti. O gun ben de sasirmistim acikcasi, diger ulkelerde boyle degilmis. Bizde bir problem var demek ki.

Var tabi toplum kadını ikinci sınıf, güçsüz , korunmaya muhtac gördüğü için ve yasalarda sucluyu cezalandırmak yerine kadını suçladığı için; kadına karşı işlenen fiziksel ve cinsel suclar azalmıyor; çünkü herkes basına bir şey gelmeyeceğini biliyor. Sokaklarda resmen taciz timi var türkiye de, rahat rahat ülkenin hiç bir yerinde yürüyemiyorsun; 30 yaşına gelip ben hiç tacize ugramadım diyen kadın görmedim Türkiye'de. Üstelik 13 yaşındaki erkek cocukları bile kendinden 15 yaş büyük kadınları taciz ediyor, ne biçim ailelerde ne bicim cocuklar yetişiyor.
2014 yılında Türkiye ye geldim, istanbulda ailemin evine yürüyorum bir aksam, yasımın yarısı yaşındaki üç magara ergeninin sözlü tacizine ugradım ama kafam attı döndüm arkamı geri yürüdüm , bağırdım bunlara bir ;ikisi tamam abla özür dileriz; bir tanesi dayılanıyor hala yaptıgı eylemin suc oldugunun farkında değil, çünkü yapılan sey yaygın, yapanlar pohpohlanıyor erkekler arasında ve erkeklik gösterisi sanılıyor,ve ceza almıyorlar, sokaklar onlara ait. Aynı dönemde manyagın biri arabayla takip etti güpegündüz ayagım burkulmuş eczaneden sargı aldım evime giderken, korktum ve gittim pazardan dönen bir amcanın yanına oturdum; ona durumu anlattım bu adam sanırım beni takip ediyor ama emin değilim lütfen yanımdan ayrılmayın diye. Yine aynı dönem abimle konuşuyorum telefonda ve duraga yürüyorum, karşıdan bir adam geliyor orta yaşlı, yanımdan geçerken bacagıma yunruk attı. Bagırdım ve arkasından koştum; abim sakinleştirdi sakin ol philly boşver diye. Ve ben tacizden korktuğum için pantolondan başka bir şey giymem, gösterişli bir kadın değilim, türkiye ortalamsında bir insanım ama toplumun tacizci olmasından illallah ettim. Yurtdışunda giydiğim gibi giysem, mevsime göre rahat, başıma ne gelebileceğini kestiremiyorum bile. Türkiye de sadece ege de ve trakya da rahat gezdim ; istanbul da da beşiktaş, Kadıköy, moda, ortaköy,şişli civarı.

üniverstedeyken başıma şöyle bir olay gelmişti iki kız arkadaş gece bir arkadaşımızın evine gidiyoruz iki tane maganda tip peşimize takıldı biz durakta iniyoruz onlarda iniyor başka otobüse biniyoruz onlarda biniyor gidecegimiz yerde ısız bir yerdeydi durakta inmek için kalktım bu ikisinden biri arkamda cam kenarında oturuyor yanındaki amcadan geçmek için müsade istedi ve en arkadaki arkadaşıda işaret etti oda ayaklandı ne yapsak bilemedik bi an yanında oturan amcaya dedimki amca bunlar bizi takipediyor müsade etme o inmeyecek biz şimdi bu durakta inecegiz bu ikisi inmeyecek tamammı dedim bir anda bütün otobüsdekiler bunlara sert sert baktı..biz indik iki arkadaş başkada inen olmadı o durakta sonra otobüs bu ikisini aldı götürdü uzaklara:KK49:sonrada o ikisine ne oldu bilmiyorum

üniverstedeyken başıma şöyle bir olay gelmişti iki kız arkadaş gece bir arkadaşımızın evine gidiyoruz iki tane maganda tip peşimize takıldı biz durakta iniyoruz onlarda iniyor başka otobüse biniyoruz onlarda biniyor gidecegimiz yerde ısız bir yerdeydi durakta inmek için kalktım bu ikisinden biri arkamda cam kenarında oturuyor yanındaki amcadan geçmek için müsade istedi ve en arkadaki arkadaşıda işaret etti oda ayaklandı ne yapsak bilemedik bi an yanında oturan amcaya dedimki amca bunlar bizi takipediyor müsade etme o inmeyecek biz şimdi bu durakta inecegiz bu ikisi inmeyecek tamammı dedim bir anda bütün otobüsdekiler bunlara sert sert baktı..biz indik iki arkadaş başkada inen olmadı o durakta sonra otobüs bu ikisini aldı götürdü uzaklara:KK49:sonrada o ikisine ne oldu bilmiyorum

Ya metenol ustune araba suruyorlar;arkadasimi koseye sikistirmislar arabayla. Korkusundan aylarca abisi duraktan almis. Erkege donduk kas catmaktan,bagirmaktan, yakaya pacaya bakmaktan. Liseye giderken bir arkadasimiz indi minibusten agliyor hungur hungur;iyi misin diyoruz konusamiyor kiz. Megersem koltukta otururken biri gelmis, cinsel organini koluna dayayarak taciz ediyor;kucucuk kiz basta anlamiyor, yanlis anladim saniyor.Sonra iceri dogru cekiyor kendini ama nafile;korkusundan sesini cikaramiyor. Ne bicim insanlar bunlar anlamiyorum.ne bicim aileleri var.

pislik insanlar korku utanç karışık igrenç bir duygu yaşta küçük olunca tepkide veremiyor insan ortaokuldaykende ders çıkışı merdivenlerde o kalabalıktan yararlanıp birisi popoma dokunmuştu ne kadar üzülmüş ve utanmıştım utancımdan arkamı dönüp bakamadım bile sanki utanması gereken benim o igrenç yaratıklar değil çocukluk işte..sonra kalabalıga girmemeye başladım acelem olsa bile merdivenin boşalmasını bekledim hep dediginiz gibi ne igreç insanlar ve ne igrenç aileler nasıl çocuk yetiştiriyorlar işte bu yüzden kadınların ve kız çocuklarının bilinçlenmesi çok önemli çünki çocukların egitiminde annenin rolü çok büyük ve toplum birey birey degişecek ve bu degişimin mimarı anneler olacaktır

philly philly Benim baba tarafimin ailesi oldukca muhafazakardir; annem de sonradan muhafazakar musluman bir yasantiyi secmis, kendi tarafini dini gorus ve yasantilari sebebiyle pek sevmez ve gorusmez cekirdek ailesi haric. Yani ben tamamen muhafazakar musluman bir cevrede yetistim, imam hatip dengi sadece kiz cocuklarina tahsis edilmis bir lisede egitim gordum. Kadinlar hakkinda duyduklarim, yaptiklari yorumlar bazen beni aglatacak kadar sinir ediyordu. Gecen sene bir kuzenimle konusuyorduk(Kendisi cok kucuk yaslardan beri tesetturludur, babamin ailesi hep boyledir, kiz cocuklari 8 yasina geldiklerinde yavas yavas ortunur. Bu yazili olmayan bir kural gibidir. Bir tek ben basortuyu kabullenmedim.) 13-14 yaslarinda dershaneye giderken bir otobuste kendinden oldukca buyuk bir adam tarafindan ugradigi tacizi ezilip buzulerek anlatti. Bu kuzenim 18 yasinda simdi, ama gorseniz 18 demezsiniz. Ufak tefek biridir. Yani 13-14 yasindaki halini dusunun.(Yazarken sinir basiyor valla) Ona, biraz da alacagim cevaptan cekinerek, nereden geldigin, nereye gittigin, nasil giyindigin, kac yasinda ve nerede oldugun hic onemli degil; yalniz karsidakinin nasil biri oldugu onemli dedim. Acikcasi bana hak vermesi beni cok sevindirmisti. Lisedeyken de bir gun sinifimizdaki biri (ferace denilen siyah ve genis dis giysiyi giyerdi, 4 yil boyunca siyah basortuden baska bir sey taktigini gormedim, dusunun) gozleri dolarak metroda ugradigi tacizleri, yolda yururken denk geldigi erkeklerin igrenc laf atmalarini anlattiktan sonra soyle demisti: "Bazi yobazlar da kadinlara suc buluyor. Bu bizim ne giydigimizle alakali degil, erkekler kendine cekiduzen vermeli" Artik az sayida da olsa muhafazakar kadinlarin da bilinclendigini goruyorum ve mutlu oluyorum.

philly philly Benim baba tarafimin ailesi oldukca muhafazakardir; annem de sonradan muhafazakar musluman bir yasantiyi secmis, kendi tarafini dini gorus ve yasantilari sebebiyle pek sevmez ve gorusmez cekirdek ailesi haric. Yani ben tamamen muhafazakar musluman bir cevrede yetistim, imam hatip dengi sadece kiz cocuklarina tahsis edilmis bir lisede egitim gordum. Kadinlar hakkinda duyduklarim, yaptiklari yorumlar bazen beni aglatacak kadar sinir ediyordu. Gecen sene bir kuzenimle konusuyorduk(Kendisi cok kucuk yaslardan beri tesetturludur, babamin ailesi hep boyledir, kiz cocuklari 8 yasina geldiklerinde yavas yavas ortunur. Bu yazili olmayan bir kural gibidir. Bir tek ben basortuyu kabullenmedim.) 13-14 yaslarinda dershaneye giderken bir otobuste kendinden oldukca buyuk bir adam tarafindan ugradigi tacizi ezilip buzulerek anlatti. Bu kuzenim 18 yasinda simdi, ama gorseniz 18 demezsiniz. Ufak tefek biridir. Yani 13-14 yasindaki halini dusunun.(Yazarken sinir basiyor valla) Ona, biraz da alacagim cevaptan cekinerek, nereden geldigin, nereye gittigin, nasil giyindigin, kac yasinda ve nerede oldugun hic onemli degil; yalniz karsidakinin nasil biri oldugu onemli dedim. Acikcasi bana hak vermesi beni cok sevindirmisti. Lisedeyken de bir gun sinifimizdaki biri (ferace denilen siyah ve genis dis giysiyi giyerdi, 4 yil boyunca siyah basortuden baska bir sey taktigini gormedim, dusunun) gozleri dolarak metroda ugradigi tacizleri, yolda yururken denk geldigi erkeklerin igrenc laf atmalarini anlattiktan sonra soyle demisti: "Bazi yobazlar da kadinlara suc buluyor. Bu bizim ne giydigimizle alakali degil, erkekler kendine cekiduzen vermeli" Artik az sayida da olsa muhafazakar kadinlarin da bilinclendigini goruyorum ve mutlu oluyorum.

Bir ara sosyoloji kitabinda gordugum bir yaziyi paylasacagim. Tecavuz vakalarinin cok azi gercekten cinsellikten kaynaklaniyor, cogu gucsuz gordugu canli uzerinde gucunu test etmek ve kendini iyi hissetmek icin yapiliyor;o yuzden cinsiyet farketemesizin gucsuz gordukleri herkese saldiriyorlar;kadinlar, kucuk kiz ve erkek cocuklari;hayvanlar;escinsel erkekler vs. Yasalar da kadini korumayinca, adam ceza almayacagini biliyor ve bir sey olmuyor tabi, Bati da taciz vakalarinin bu kadar dusuk olmasinin sebeplerinden biri yetistirme, digeri ise yasalar ve verilen cezalar. Ama bunlarda kolay elde edilmedi, kadinlar mucadele ettiler bunlari elde edebilmek icin. 200 sene once insandan sayilmiyordu kadin.esegi sayan devletler kadini saymiyordu bile.Annenin ekonomik ozgurlugunun olmasi ve guclu olmasi cok onemli. Buraya bir makale ekliyorum Turkiye'de enset vakalari ile ilgili, kutfen okuyun. Cok onemli cunku.

http://www.sosyolojidernegi.org.tr/s/2300/i/bozbeyoglu_ensest.pdf

pislik insanlar korku utanç karışık igrenç bir duygu yaşta küçük olunca tepkide veremiyor insan ortaokuldaykende ders çıkışı merdivenlerde o kalabalıktan yararlanıp birisi popoma dokunmuştu ne kadar üzülmüş ve utanmıştım utancımdan arkamı dönüp bakamadım bile sanki utanması gereken benim o igrenç yaratıklar değil çocukluk işte..sonra kalabalıga girmemeye başladım acelem olsa bile merdivenin boşalmasını bekledim hep dediginiz gibi ne igreç insanlar ve ne igrenç aileler nasıl çocuk yetiştiriyorlar işte bu yüzden kadınların ve kız çocuklarının bilinçlenmesi çok önemli çünki çocukların egitiminde annenin rolü çok büyük ve toplum birey birey degişecek ve bu degişimin mimarı anneler olacaktır
Metenolcum son soyledigin bir seye karsiyin ben, Cocuklari sadece kadinlar yetistirmez;cogu cocuk annesine saygi bile duymuyor, cunku annesini gucsuz ve edilgen buluyor, Cocuklari hem anne hem baba buyutur;saglikli cocuk iksiinin de yetistirdigi ve sorumluk aldigi sekilde buyur. Bizim en buyuk hatamiz bu "cocugu anne buyutur". Hayir efendim cocugu anne ve baba buyutur;cocuklarda ne zaman bir sorun olsa anne suclaniyor, ne zaman basarili olsalarda babanin hesabina yaziliyor o basari. Ben Turkiye'li babalari hic iyi gormuyorum;cogu sorumsuz ve cocuguna ilgisiz, onlara karsi sorumluluk duymuyor ve vakit ayirmiyorlar.

Son düzenleme:
Bir ara sosyaliji kitabinda gordugum bir yaziyi paylasacagim. Tecavuz vakalarinin cok azi gercekten cinsellikten kaynaklaniyor, cogu gucsuz gordugu canli uzerinde gucunu test etmekve kendini iyi hissetmek icin yapiliyor;o yuzden cinsiyet farketemeizin gusuz gordukleri herkese saldiriyorlar;kadinlar, kucuk kiz ve erkek cocuklari;hayvanlar;escinsel erkekler vs. Yasalar da kadini korumayinca, adam ceza almayacagini biliyor ve bir sey olmuyor tabi, Bati da taciz vakalarinin bu kadar dusuk olmasinin sebeplerinden biri yetistirme, digeri ise yasalar ve verilen cezalar. Ama bunlarda kolay elde edilmedi, kadinlar mucadele ettiler bunlari elde etmek icin. 200 sene once insandan sayilmiyordu Kadin.esegi sayan develtler kadini saymiyordu bile.Annenin ekonomik ozgurlugunun olmasi ve guclu olmasi cok onemli. Buraya bir makale ekliyorum Turkiye'de enset vakalari ile ilgili, kutfen okuyun. Cok onemli cunku.

http://www.sosyolojidernegi.org.tr/s/2300/i/bozbeyoglu_ensest.pdf
Inceliyorum simdi, tesekkur ederim paylasiminiz icin.

Bu kisma aynen katiliyorum, bir de buna bahane bulmuslar fitrat diye.

Fitrat saka gibi. Aldatmaya da fitrat diyorlar:) allahtan yaziyoruz okuyoruz ve goruyoruz ne neden oluyor diye. Simdi konuyu dagitan bir bilgi verecegim ama olsun.

Erkeklerin ureme organlari bile kadinlar yuzunden o sekilde. Goriller, sempanzeler ve insan erkegi arasinda vucuduna oran olarak en buyuk ureme organina sempanzeler sahip. Ondan sonra insanin erkegi, sonra goriller. Goriller kocaman ve agir canlilar ama testisleri oldukca kucuk bu oranlarina gore. Onlarin aksine sempanzeler kcucuk canlilar ama testisleri buyuk boyutlarina gore. Insanlarin erkeginin bu iki canlinin arasinda, ve unutma genetigimiz yuzden 98 oraninda ayni bu canlilar ile.

Neyse nedeni ne olabilir sence? Soyleyeyim hemen;gorillerin disileri daha sadik, sempanzelerin disileri en sadik olmayan ve insanlarin disileri ikisinin arasinda;ne sempanzelerinki kadar cok partner degistiriyorlar, ne de gorillerin disileri gibi daha az partner ile yetniyorlar. Yani bizim erkeklerin soyledigi gibi, gozu disarda olan ekek degil, kadindir. Dogal olarak ana amaci yani durtusel olarak ana amaci neslini devam ettirmek turlerde;erkekler disilerine guvenemedikleri iciin kendi genlerini yeni nesle aktaramama ile karsi karsiya kaliyorlar, bu da onlarin fazla sprm uretmesine sebep oluyor. O yuzden baska kadinlarla beraber oluyorlar, ama nedeni kadinlar. Kadinlar evrimsel olarak tek esli olsaydi, erkeklerin testileri kuuk olacakti. Neyse disilerin boyle bir sorunu yok, tek yumurtasi ve cocuk onun cocugu direct. Genlerini aktariyorlar yeni nesile, kontrol onlarda.. Yani anlayacagin "capkin olan" insanin disisi, erkegi degil:)

Bugunki haberde de durtulerine yeni dusen bir disi goruyoruz:))

Son düzenleme:
Fitrat saka gibi. Aldatmaya da fitrat diyorlar:) allahtan yaziyoruz okuyoruz ve goruyoruz ne neden oluyor diye. Simdi konuyu dagitan bir bilgi verecegim ama olsun.

Erkeklerin ureme organlari bile kadinlar yuzunden o sekilde. Goriller, sempanzeler ve insan erkegi arasinda vucuduna oran olarak en buyuk ureme organina sempanzeler sahip. Ondan sonra insanin erkegi, sonra goriller. Goriller kocaman ve agir canlilar ama testisleri oldukca kucuk bu oranlarina gore. Onlarin aksine sempanzeler kcucuk canlilar ama testisleri buyuk boyutlarina gore. Insanlarin erkeginin bu iki canlinin arasinda, ve unutma genetigimiz yuzden 98 oraninda ayni bu canlilar ile.

Neyse nedeni ne olabilir sence? Soyleyeyim hemen;gorillerin disileri daha sadik, sempanzelerin disileri en sadik olmayan ve insanlarin disileri ikisinin arasinda;ne sempanzelerinki kadar cok partner degistiriyorlar, ne de gorillerin disileri gibi daha az partner ile yetniyorlar. Yani bizim erkeklerin soyledigi gibi, gozu disarda olan ekek degil, kadindir. Dogal olarak ana amaci yani durtusel olarak ana amaci neslini devam ettirmek turlerde;erkekler disilerine guvenemedikleri iciin kendi genlerini yeni nesle aktaramama ile karsi karsiya kaliyorlar, bu da onlarin fazla sprm uretmesine sebep oluyor. O yuzden baska kadinlarla beraber oluyorlar, ama nedeni kadinlar. Kadinlar evrimsel olarak tek esli olsaydi, erkeklerin testileri kuuk olacakti. Neyse disilerin boyle bir sorunu yok, tek yumurtasi ve cocuk onun cocugu direct. Genlerini aktariyorlar yeni nesile, kontrol onlarda.. Yani anlayacagin "capkin olan" insanin disisi, erkegi degil:)

Bugunki haberde de durtulerine yeni dusen bir disi goruyoruz:))
Evet alakasiz ama ben severek okudum, guzel bilgiydi. Boyle yazilari seviyorum.
Erkekler guzel kandirmis bizi zaten, bazi kadinlarin kendinden haberi yok. Toplumumuzda hala kadinlarin bazilari cinselligi bile sadece erkege ozgu goruyor, kendinin de zevk alabileceginden habersiz.

Evet alakasiz ama ben severek okudum, guzel bilgiydi. Boyle yazilari seviyorum.
Erkekler guzel kandirmis bizi zaten, bazi kadinlarin kendinden haberi yok. Toplumumuzda hala kadinlarin bazilari cinselligi bile sadece erkege ozgu goruyor, kendinin de zevk alabileceginden habersiz.

Cunku codu insan zevk almiyorda ondan:) bir tane arastirma vardi bununla ilgili;Turkiye'de orgasm olabilen Kadin sayisi ciddi dusuk oranlarda, ve toplumsal baski (sirf aile baskisi degil, kafaya disaridan da kazinan kotu kadi olacagim cinsellik yasarsam, benimle kimse evlenmez vs vs ve cinsellik cok korkunc canin yanacak vs soylentileri) yuzunden vajinusmus gibi ciddi sorunlarla karsilasiyor kadinlar. Bizdeki oranlar bir cok ulkeye gore cok yuksek.

Cunku codu insan zevk almiyorda ondan:) bir tane arastirma vardi bununla ilgili;Turkiye'de orgasm olabilen Kadin sayisi ciddi dusuk oranlarda, ve toplumsal baski (sirf aile baskisi degil, kafaya disaridan da kazinan kotu kadi olacagim cinsellik yasarsam, benimle kimse evlenmez vs vs ve cinsellik cok korkunc canin yanacak vs soylentileri) yuzunden vajinusmus gibi ciddi sorunlarla karsilasiyor kadinlar. Bizdeki oranlar bir cok ulkeye gore cok yuksek.
Cok dogru, sirf bu forumdan bile gorebiliyorum kadinlarin cinsellik anlayislarinin ne kadar carpik oldugunu. Vajinismusu bile ne kadar namuslu olduklarini ispatlamak icin kullanabiliyorlar, bir suru gordum bu ornekten. O kadar namusluyum ki kocamla bile yap(a)madim diye dusunuyorlar.

Cok dogru, sirf bu forumdan bile gorebiliyorum kadinlarin cinsellik anlayislarinin ne kadar carpik oldugunu. Vajinismusu bile ne kadar namuslu olduklarini ispatlamak icin kullanabiliyorlar, bir suru gordum bu ornekten. O kadar namusluyum ki kocamla bile yap(a)madim diye dusunuyorlar.

Cok ilginc cidden:S

Metenolcum son soyledigin bir seye karsiyin ben, Cocuklari sadece kadinlar yetistirmez;cogu cocuk annesine saygi bile duymuyor, cunku annesini gucsuz ve edilgen buluyor, Cocuklari hem anne hem baba buyutur;saglikli cocuk iksiinin de yetistirdigi ve sorumluk aldigi sekilde buyur. Bizim en buyuk hatamiz bu "cocugu anne buyutur". Hayir efendim cocugu anne ve baba buyutur;cocuklarda ne zaman bir sorun olsa anne suclaniyor, ne zaman basarili olsalarda babanin hesabina yaziliyor o basari. Ben Turkiye'li babalari hic iyi gormuyorum;cogu sorumsuz ve cocuguna ilgisiz, onlara karsi sorumluluk duymuyor ve vakit ayirmiyorlar.
Haklısın aslında ama tam olarak anlatmak istediğim seyi anlatamadım anlatmak istedigim nokta tamda senin değindiğin anneleri edilgen bulma noktasıydı anneler edilgen olmasın ki fikirleri önemli olsun çocuk üzerinde etki sahibi olabilsin belli bir duruşu olan insan ailede de çocuğun gözünde de değer kazanır ve fikri önemsenir bunun için kadınlar eğitilmeli ve bilinçli olmalı demek istemiştim
Çocuğun yetişmesine gelince çocuk aslında şu üçlü sac ayağında yetişir aile, toplum, okul bunların hepsi önemli tabi ki ama özellikle aile kurumu anne baba arasındaki uyum ve ikisininde rolleri gerçekten çocukluğumuzu ve büyüdüğümüzde ki psikolojik sosyal yapımızı çok etkiliyor ve belirtiğiniz gibi Türkiye de ki bir çok çocuk baba açlığı çekiyor Allah a şükür o çocuklardan olmadım çok ilgili bir ailem oldu o konuda şanslı çocuklardanım .Kendi çocuklarımı da birçok çocuğa göre şanlı görüyorum ama tabi babaları bu ilgisini birkaç tık artırsa daha memnun olacağım. Erkekler kendi tembelliklerine kılıf uydurmak için bazı şeylerin arkasına sığına bilirler ama şu da bir gerçek ki kadın anne olunca bambaşka oluyor yada ben öyle hissediyorum.Şu günlerde dikkatimi çeken bir dizi film var aslında normalde pek dizi izlemem çünkü vaktim olmuyor filim adı Anne sloganı çok güzel ben çok beğeniyorum "üç tip insan vardır kadınlar erkekler ve anneler"kadınlar anne olunca ebe beyin hormonları fazla çalışıyor evet bu fıtrati bence de ama bu erkeklerin sorumluluklarından kaçmak için kullandığı bir kılıf olmamalı..

Son düzenleme:
Back