- 4 Mart 2011
- 596
- 1
Ceza aldım. :) Birileri uzun tırnakların iğrenç olduğunu, ne yaparsak yapalım temiz olamayacaklarını söyleyip duruyordu hatta dini göndermeler filan yaparak, ben de tırnakların uzun bile olsa son derece temiz tutulabileceğini tıbbi açılımını yaparak anlattım, tabii bilgisi ile karşımda duramayan beni tartışma ortamına çekince bir baktım kapsama alanı dışına çıkmışım. :)
Bazı insanlar o kadar dar kalıpların içine hapsolmuşlar ki, tırnak fırçası ile tırnakları fırçalayarak el yıkamak onlara göre büyük bir olay olmalı, "uzun yıllardır her el yıkayışımda tırnaklarımı antibakteriyel sabunlarla fırçalarım hatta bu yüzden kozmetik shoplardan her ay yeni fırça alırım, uzun tırnakları mikroplardan uzak tutmak çok kolaydır" dedim, her el yıkayışımda tırnaklarımı fırçaladığıma inanmayanlar bile oldu, temizliğin bir parçası olarak göremiyorlar çünkü, onlara göre bu bir angarya, herkes öyle algılıyor sanıyorlar. Tırnak temiz bakıldığında saçlarımızdan daha temizdir, yok uzun tırnaklı elden yemek yemem de yok dinen de iyi değilmiş de... Hemen de herşeyin içine dini sokuştururlar her biri islam alimi mubarek! Benim uzun tırnaklarım çoğunun kısa tırnaklarından daha temizdir çok rahat iddia ediyorum bunu, isteyen çıksın karşıma birlikte bir laboratuvara gidelim gerekli tüm tahlilleri yaptıralım kim daha temiz çıkıyor! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan ne beklersin işte! "Ben bilmeden konuşanlardan değilim biri biyokimya uzmanı diğeri mikrobiyoloji uzmanı iki doktorun kızıyım, uzak değilim bu işlere" diyecek oldum, hava atıyorsun dediler, "hava atmak istesem kendi mesleğimi anlatırdım" dedim, 35 yaşıma gelmişim anne baba mesleğiyle mi övüneceğim, komedi yani, ne diyebilirsin ki böyle insanlara, yani neresinden tutsan bir şey anlatamazsın.
Yani aslında bütün söylediğim şuydu: Uzun tırnaklardan hoşlanmayabilirsin, beğenmeyebilirsin ama ne yapsan temiz tutamazsın pistirler diyemezsin, hiçbir şekilde tıbbi dayanağı olmayan bir saçmalıktır bu. Bir de madem sevmiyorsun, el tırnak bakımı sayfasında neden bunları yazıp bakımlı ve hoş tırnaklara sahip insanları irite etmeye çalışıyorsun? Amaç kışkırtmaktı, amaçlarına ulaşmış oldular.
renk güzelmişyakışmış
şu hayatta elalem ne der diye yaşasaydık YAŞAMAZDIK
kesinlikle katılıyorum canım sana..konuya sonradan dahil oldum ama böyle bi konuda ceza alınması anlamsız ...benim tırnağımın uzunluğundan kime neeee? yada kısa tırnaklılar uzun tırnaklılardan daha mı müslüman...olsun arkadaşlarım aramıza hoşgeldiniz tekrarrrrrr
herkese meraba =) flamenca sana bişey sormak istiyorum franken yaparken nasıl ojeleri birbirine tam karışmasını sağlıyorsun. O kadar sallıyorum felan homojenlik elde edemedim
hey allahım ya valla hiç güleceğim yoktu ne tür düşünceler var böyle..bizim dinimizin ne kadar hoşgörülü bir din olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki. böyle uzun-ojeli tırnaklara sahibiz diye, saçımız-başımız açık diye, sırf eğlence amaçlı fal baktırıyoruz diye...(seçenekler çoğaltılabilir) dinden yoksun, Allahsız-Kitapsız sayılıyoruz. gerçekten çok yazık. asıl günah olan karşındaki insana kendi fikirlerini benimsetmeye çalışmak, onu yanlış yönlendirmek ve her konuda dinimizi ortaya atıp, karşındakinin gözünde çok katı kuralları olan, affetmeyen,... bir din olarak görünmesine sebep olmaktır.
neyse hoşgeldin canım. bir daha böyle dar fikirlere sahip insanlarla fikir alışverişinde bulunmamaya özen göster. boşver kim ne düşünürse düşünsün. cahil insanlara karşı hiç bir zaman kendini savunamazsın. olan sana olur. ve bize olur.hadi renk cümbüşüne boğ biziii
yeni okuyorum, ceza meza alma olayı çok acayipmiş. yani saçmaymış.
forum kurallarını da pek bilmiyorum aslında. neye göre ne sebeplerle ceza alınıyor falan. ama bunun bir ceza alma sebebi olmaması gerekir. bir şeyleri tartışmak konuşmak yasak mı nedir? eğer öyleyse forum açmanın manası var mıdır? aman neyse..
bi de sormuşsun: simli franken yaparken dibe çöküyor genelde evet. onu çokça tecrübe ettim. ben daha önceden ince simleri şeffaf cilaya döküp denemiştim, çökmüştü, renk vermişti. sonra ben fatihte bir kozmetikçide tesadüfen iri simler buldum. mavi simleri alıp golden rose'un numarasını hatırlayamadığım simli bir ojesine döktüm. çökmedi. sonra başka renklerle denedim, kırmızıları aldım normal şeffaf cilaya koydum. çöktü renk verdi vs. sanırım şeyden dolayı çöküyor/renk veriyor vs. şimdi simli ojelerin böyle tutkal gibi, yoğun bir yapısı olur, hatta tırnakta pürüzsüz duramazlar, hafif mat kururlar. en azından benim denediklerim böyle. sanırım o macunumsu yapı simleri tutuyor, çökmesini engelliyor. ama şeffaf cila fazla sıvımsı kalıyor, ona sim dökersen çöküyor.
bu yüzden ben diğer renkte iri simleri de hep bazı şeffaf olan simli ojelere döktüm. oldu =)
golden rose quick dry top coat da yoğun bir yapıda düz şeffaf cilalara nazaran. ona da karıştırılınca çökmüyor.
süpersin flamenca bıkmadan yorulmadan hergün bir oje
yeşil renk ojeye bayılıyorum yasana da çok yakışmış Flamenca
ben ne zaman yeşil renk oje sürsem insanlar uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar.acaba yakışmıyor mu da ondan mı bakıyorlar yoksa absürd mü düşüyor anlayamıyorum.
yeşil renk ojeye bayılıyorum yasana da çok yakışmış Flamenca
ben ne zaman yeşil renk oje sürsem insanlar uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar.acaba yakışmıyor mu da ondan mı bakıyorlar yoksa absürd mü düşüyor anlayamıyorum.
Teşekkür ederim canım.Ne renk sürsek uzaylıymışız gibi bakanlar olur, anneannelerimizin zamanındaki gibi kırmızı, pembe ve beyaz renkli oje dışında oje kültürü olmayanlar bakarlar öyle. :))))))
canım yakışmamakla alakası yoktur bence sadece insanlar biraz tuhaf oje konusundaben bugün cırt mavi bi ojeyle dolaşıyorum ve acaip yakıştırıyorum kendime ama insanlar renkten dolayı acaip acaip bakıyolar. eger sen yakıştırmıyosan bide matlaştırıcıyla dene bence inanılmaz hoş bi hava katıyor
fotograf eklerdim ama izin veriliyomu bilmiorumm:26::26::26:
Bugün tırnaklarımda Orly'nin Cosmic FX serisinin en güzel renklerinden biri olan "Its Not Rocket Science" var. Aslında bu serinin 6 ojesi de birbirinden güzel. En popüler koleksiyonlardan biri olduğu için benden önce yüzlerce oje meraklısının bu ojeleri tanıttığına eminim, özellikle yabancı bloglarda birkaç defa rastladım. Zaten yerli blogların çoğu da yabancı blogların nerdeyse birebir taklidi oluyor, henüz farklı ve orjinal sunumlarda bulunanları görmedim (belki vardır ben rastlamamışımdır), ben de blog işine girsem (bu üşengeçlikle biraz zor :) ) ben de bulamayabilirdim zira farklılık yaratmak kolay bir şey değildir. :)
Bu oje zaten ışıl ışıl olduğundan üzerine simli veya pullu bir oje sürmeye gerek kalmıyor, ojenin kendisi de çabuk kuruduğu halde sadece bir kat Poshe cila sürdüm, hem bu şekilde oje de korunuyor ve gün boyunca uçlardan soyulma yapmıyor. Bir çok quick dry top coat denedim ama Poshe marka olan açık ara farkla lider, mükemmel tanımı bile az kalır. Yedek şişeleriyle filan alıyorum Ebay'den sipariş ettiğim zaman. Fiyatı 6 dolar civarında... (Yerli olanlar içerisinde de en iyisi Golden Rose, ojeleri kötü olsa da quick dry'ı çok iyi.) Cosmic FX ojeleri ise satıcıdan satıcıya göre değişiyor ama her biri 6-10 dolar arası satılıyor. Koleksiyonun tamamı (6 oje) ortalama 40-45 dolara satılıyor. Yani buradan 2 Orly oje alana dek yerinden aldığınızda aynı paraya 6 Orly oje alabiliyorsunuz, benden söylemesi.
Eki Görüntüle 180344
Eki Görüntüle 180343
şu ojeye hep "çok kötüü iğrenç ne rengi bu yaa" falan gibi tepkiler vermiştim ama, geçen gün yavaş yavaş beğenmeye başladım.. şimdi de farkettim çok güzel geldi =) ay ben de mi alsam ne yapsam =))
orly meet me under the mistleto, en sevdiğim ojelerdendir benim. onun da yapısı bununla aynı ama rengi orman yeşili =)
yesil glass fleck'lerle ombre yapilabilir misal: zoya apple, ivanka ve orly mmutm, rocket science kullanarak.. ombre olmaz gerci simdi dusundum de =) ama hepsini tek bir manikürde kullanmak güzel olur mu acaba =)
Olur, hem de süper olur! :) Vakit yaratıp uğraşmak lazım, ben haftalardır yoğunluktan hep ateş alır gibi oje sürüp, unutmazsam hemen fotoğraflarını çekiyorum, arada çekemediklerim oluyor. Yani üzerinde çok uğraşamıyorum bir süredir. Özellikle koyu yeşillerle ilgili bir planım var ama hâlâ uygulamaya geçemedim.