Ojelerim ve Ben :)

hehehe =) en baştaki yeşili nasıl yaptın pekii, onu merak ediyorum?
çok güzeller. bir de alix avien'e zaten hayranım daha bir hayran oluyorum gitgide, hep yeni ve değişik renkleri çıkıyor. dün aynen zoya caitlin gibi bir renk buldum. tek sorun istediğimiz ojeyi istediğimiz yerde bulamamamız.

O yeşilde ilk defa yabancı bir ojeme kıyıp Orly'nin bir sarısından biraz ekledim 217'ye, çünkü elimdeki yerli ojelerde sarı kalmamıştı.... Çok az da beyaz ekledim.
Alix Avien de AVM'lerde Golden Rose, Flormar gibi stant açsa ne iyi olur değil mi? Hiçbir yerde tüm renkler yok...

eline sağlık bence bu ojelerde renk üretimini profesyonel anlamda düşünmelisin

İyi renk bilgisi olan, zamanında birazcık resimle ilgilenmiş herkesin kolayca yapabileceği bir şey bu. Çocukken renklere meraklı olup suluboyasındaki renkleri karıştırıp yeni renkler elde eden her kız çocuğu, geleceğin iyi bir frankencısı olabilir demektir. :))
Ayrıca hangi renkle hangi renk ne kadar karışırsa ortaya nasıl bir şey çıkar deneyerek de bunulabilir. :)

Bugün tırnaklarımda Deborah Lippmann'ın Glitter in The Air isimli ojesi var. Rakı beyazı içine eklenmiş irili ufaklı mavi, pembe ve gümüş rengi pullardan oluşan bu ojeyi fotoğraflarda tırnaklarımda 3 kat sürülmüş haliyle görüyorsunuz. Tırnak çizgisinin görünmesinden haz etmeyenler için diyorum (ki aslında ben de onlardan biriyim) ya french manikürde kullanılmalı, ya da opak bir beyaz oje üzerine sürülmeli diye düşünüyorum, bu haliyle de çok kötü durmadı zira sahiden değişik ve orjinal bir oje. Bende D. Lippmann'ın 6 tane ojesi var, Ruby Slippers, ojede siyah ve kırmızı uyumunu çok sevdiğimden dolayı benim için bir numara. :) Ama Glitter in The Air de bu markanın en değişik, en hoş ojelerinden biri.

Şimdi tırnaklarıma bakarken düşündüm de, bu ojeyi baby blue ya da baby pink ojelerim üzerinde denersem çok hoş sonuçlar alabilirim. :)

evet açık mavinin üstünde tatlı duruyor bu oje =) ben happy birthday'in frankenını yapmaya çalışmıştım bikaç tane, aynısı olmadı ama onun gibi eğlenceli renkli bişeyler oldu =)

Flamenca'ya ne oldu? neden kapsama alanı dışında olarak görünüyor.

Ceza aldım. :) Birileri uzun tırnakların iğrenç olduğunu, ne yaparsak yapalım temiz olamayacaklarını söyleyip duruyordu hatta dini göndermeler filan yaparak, ben de tırnakların uzun bile olsa son derece temiz tutulabileceğini tıbbi açılımını yaparak anlattım, tabii bilgisi ile karşımda duramayan beni tartışma ortamına çekince bir baktım kapsama alanı dışına çıkmışım. :)
Bazı insanlar o kadar dar kalıpların içine hapsolmuşlar ki, tırnak fırçası ile tırnakları fırçalayarak el yıkamak onlara göre büyük bir olay olmalı, "uzun yıllardır her el yıkayışımda tırnaklarımı antibakteriyel sabunlarla fırçalarım hatta bu yüzden kozmetik shoplardan her ay yeni fırça alırım, uzun tırnakları mikroplardan uzak tutmak çok kolaydır" dedim, her el yıkayışımda tırnaklarımı fırçaladığıma inanmayanlar bile oldu, temizliğin bir parçası olarak göremiyorlar çünkü, onlara göre bu bir angarya, herkes öyle algılıyor sanıyorlar. Tırnak temiz bakıldığında saçlarımızdan daha temizdir, yok uzun tırnaklı elden yemek yemem de yok dinen de iyi değilmiş de... Hemen de herşeyin içine dini sokuştururlar her biri islam alimi mubarek! Benim uzun tırnaklarım çoğunun kısa tırnaklarından daha temizdir çok rahat iddia ediyorum bunu, isteyen çıksın karşıma birlikte bir laboratuvara gidelim gerekli tüm tahlilleri yaptıralım kim daha temiz çıkıyor! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan ne beklersin işte! "Ben bilmeden konuşanlardan değilim biri biyokimya uzmanı diğeri mikrobiyoloji uzmanı iki doktorun kızıyım, uzak değilim bu işlere" diyecek oldum, hava atıyorsun dediler, "hava atmak istesem kendi mesleğimi anlatırdım" dedim, 35 yaşıma gelmişim anne baba mesleğiyle mi övüneceğim, komedi yani, ne diyebilirsin ki böyle insanlara, yani neresinden tutsan bir şey anlatamazsın.
Yani aslında bütün söylediğim şuydu: Uzun tırnaklardan hoşlanmayabilirsin, beğenmeyebilirsin ama ne yapsan temiz tutamazsın pistirler diyemezsin, hiçbir şekilde tıbbi dayanağı olmayan bir saçmalıktır bu. Bir de madem sevmiyorsun, el tırnak bakımı sayfasında neden bunları yazıp bakımlı ve hoş tırnaklara sahip insanları irite etmeye çalışıyorsun? Amaç kışkırtmaktı, amaçlarına ulaşmış oldular.

evet açık mavinin üstünde tatlı duruyor bu oje =) ben happy birthday'in frankenını yapmaya çalışmıştım bikaç tane, aynısı olmadı ama onun gibi eğlenceli renkli bişeyler oldu =)

Simler hep dibe çöküyor, sim kalitesiyle mi ilgili acaba? Seninkiler nasıl oluyorlar? Bu yüzden ben simli pullu frankenlar yapmaya çok cesaret edemiyorum sadece bir defa yaptığımı beğenebilmiştim.

oje takıntısı olan biri olarak söylüyorum harikalar....

Teşekkür ederim. :)

ilk resimdeki kırmızya bayıldım. paylaşım için teşekkürler....

Ben teşekkür ederim. :)

Forumdan iyi ki bir hafta uzak kaldım, Kkontes gitmiş gelmiş, sen gidip gelmişsin ne sorunlu haftaymış...Ben o konuyu gördüm ve yorumunda okudum ama herhalde mesajlar silinmiş çünkü zararlı bir mesaj görmemiştim...Kim ne isterse o boyda tırnak uzatır kime ne ki? Kısa tırnakların içine sürekli pislik girer bunu bilmiyor muyuz sanki, e ne oldu şimdi nerde kısa tırnağın temizliği? Yemek yedikleri yerdeki aşçıbaşı, servis elemanının tuvalet hijyeni belli mi, et aldığınız marketin kasabı, et aldığınız kasabın tuvalet hiyjeni belli mi? Kimse kimsenin saçını tırnağını beğenmek zorunda değil...Sevmiyorsan uzatmazsın ama bunu hijyene bağlamak biraz saçma geldi...Hele hele iğrenç demek son derece kabaca...Son zamanlarda Kadınlar Kulübünü dev bir mahkeme salonu gibi görmeye başladım artık, burada herkes hakim, savcı gibi sürekli birilerini yargılayıp infaz ediyorlar...Bu neyin kavgasıdır anlayabilmiş değilim, çok yazık...

Hoş geldin canım...Bende hoşgeldim tabii...

Hiiii inanmıyorum Kılıçbalığım gelmiş, hoş gelmiş! Bitti mi sınavlar? İnşallah hepsi süper geçmiştir.
Ya ben bu cezalandırma olayını anlamıyorum zaten, 3 gün 5 gün hatta hiç girmesek foruma ne fark eder ki? Hayatı bu forumdan ibaret olanlar düşünsün onu. :) Biz burada güzel şeyler paylaşıyoruz, insanları güzelliklerden haberdar ediyoruz, bunu yapmanın binbir yolundan sadece biri bu forum.

Hazır gelmişken tırnağımdaki ojeyi de tanıtayım dedim. China Glaze - High Hopes. Çok güzel bir oje ama hemen hemen her benzeri markada bulabileceğiniz tonda bir coral. C. Glaze ojelerin yapısı biraz farklı, çoğu ojesi (High Hopes gibi) tek katta opak oluyor, tırnak çizgisini örtüyor, 2.katı sürdüğünüzde elde ettiğiniz görüntü 1. katı sürdüğünüz zamanki ile nerdeyse tamamen aynı diyebilirim. Benim oje sürme tekniğim şöyledir, ilk katı ince, ikinci katı kalın sürerim, ama China Glaze ojelerinde iki katı da ince sürmek daha akıllıca çünkü 2. katı kalın sürdüğünüzde yer yer fırça izleri ve incelmeler olabiliyor, bunu da deneye yanıla keşfettim.

Sınavlar çok çok iyi geçti tatlım, son bir aydır beynimden dumanlar çıkartırcasına çalışmalarımın meyvesini aldım diyebilirim

Ceza alma konusunda sadece, "gardiyan etme beni ziyan" diyorum sen anla

Sınavlar çok çok iyi geçti tatlım, son bir aydır beynimden dumanlar çıkartırcasına çalışmalarımın meyvesini aldım diyebilirim

Ceza alma konusunda sadece, "gardiyan etme beni ziyan" diyorum sen anla

Bunu duyduğuma çok sevindim! Epeyce rahatlamışsındır, insan ister istemez stres olur sınav dönemleri...
Müsait olduğunda msn'e gel de iki lafın belini kıralım. Özledim sohbetini.

renk güzelmiş yakışmış

şu hayatta elalem ne der diye yaşasaydık YAŞAMAZDIK

kesinlikle katılıyorum canım sana..konuya sonradan dahil oldum ama böyle bi konuda ceza alınması anlamsız ...benim tırnağımın uzunluğundan kime neeee? yada kısa tırnaklılar uzun tırnaklılardan daha mı müslüman...olsun arkadaşlarım aramıza hoşgeldiniz tekrarrrrrr

herkese meraba =) flamenca sana bişey sormak istiyorum franken yaparken nasıl ojeleri birbirine tam karışmasını sağlıyorsun. O kadar sallıyorum felan homojenlik elde edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…