Bugün Franken Kardeşler'e birkaç tane yeni oje ekledim. :) Yine ağırlıklı olarak haki tonlarında çalıştım ama bu defa altın simli hakiler yaptım. Bir de hafif ışıltılı (şişede belli olmasa da tırnakta belli oluyor) bir fıstık yeşili yaptım A.A. 217 ve Golden Rose sarı ve simli ojelerle... Şişelerinden de fırçalarından da nefret ettiğim tüm Golden Rose Paris ojelerini frankenlarda kullanıp şişeleri ve fırçaları büyük bir zevkle çöpe atacağım.
Fotoğraflarda renkleri olabildiğince net göstermeye çalışsam da istediğim kadar başarılı olduğum söylenemez. Mesela iki tane oje birbirine benzer gibi çıkmış oysa ki çok başka iki ayrı tonda. Yeni yaptığım ışıltılı hakileri, geçen gün yaptığım hakilerin yanına koydum, yine geçenlerde yaptığım gri-mavi, mavi ve lila ojeleri de ekledim, böylece kendimce bir koleksiyon çıkarmış oldum. :) Aslında bu koleksiyona vermek istediğim bir isim var ama onu buraya yazmayacağım.
Franken oje yapmak çok kolay, sadece karıştırma aşamasında biraz el emeği istiyor, koleksiyonuma son eklediklerimin bazılarında oje henüz çok iyi karışmamış, birkaç günde onlar da diğerleri gibi tam kıvama gelirler. :)
Yeşil oje sevdamı bir hayli tatmin ettiğim bu çalışmalarımdan sonra, sıra geldi elimdeki eski kırmızı ojeleri değerlendirmeye. :) Frankenlarda aldığım yabancı ojeleri kullanmaya kıyamıyorum, ve çok güzel OPI ve China Glaze kırmızıları var elimde, hal böyle olunca kırmızı Pastel'ler ve Flormar'lara franken yolu göründü. :) Güzel bir opak beyazdan bir hayli alıp, onları çok tatlı şeker pembelerine dönüştürmek istiyorum, belki bazılarını gümüş simli yaparım. :)
Ve, yeni koleksiyonumun fotoğrafları, her biri el emeği göz nuru.
Eki Görüntüle 172059
Eki Görüntüle 172058
Eki Görüntüle 172054
Eki Görüntüle 172062
Dediğim gibi, frankenlarım için özel aldığım şişeler şimdilik bitti, A. Avien şişelerinde devam ediyorum. :) En baştaki fıstık yeşilini çok sevdim, A.A. 217 yine temel malzemeydi, zaten tüm yeşillerimin içinde mutlaka 217 var.
Eki Görüntüle 172060
Sağdaki henüz tam karışmamış zaten içindeki çizgilerden belli, biraz daha çırpıştırılmaya ihtiyacı var. :))))
Eki Görüntüle 172053
Bu ikisi birbirine benziyor görünseler de tırnak üzerinde çok farklılar...
Eki Görüntüle 172049
Simli hakiler... :)
Eki Görüntüle 172051
Ortadaki gri gibi görünüyor fotoğrafta ama çok güzel bir gri-mavi oldu. Lila sıradan bir franken oje oldu ama hem tonu hem de örtücülüğü açısından tam istediğim gibi oldu.
Eki Görüntüle 172055
Yeşiller bir arada. :)
Eki Görüntüle 172056
Bu da altın simli bir füme olacak ama henüz yapım aşamasında. Bir de böyle göstermek istedim. :)
Eki Görüntüle 172050