• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oje tutmayan tırnak.. Var mı başına böyle bir şey gelen?

CocoParisien

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.471
3.487
133
28
Kızlar, benim derdim bir garip. Bakımlı biriyim, özellikle oje kullanmayı çok seviyorum. Hani "ojesiz bakkala gitmem" modelinden değilim ama yine de sık sık sürüyorum. Fakat son 4-5 aydır sağ el yüzük parmağımda bir tuhaflık var. Oje durmuyor resmen o tırnakta. Sürdükten sonra en geç 2-3 gün içerisinde sol kenardan açılmaya başlıyor, ama öyle böyle açılmak değil, siliniyor resmen oje. Hani böyle birkaç gün içerisinde uçlardan kazınmaya başlar, o normal, ama bahsettiğim tırnağımda tamamen gidiyor. En sonunda o tırnağımın yarısı ojeli yarısı ojesiz durumda kalıyorum. Aşırı sinir bozucu bir şey. İlk olduğunda sürdüğüm ojedendir, bozulmuştur dedim ama değil. Hangi marka, hangi renk sürersem süreyim birkaç aydır durum böyle. O kadar garip ki, hani oje tam kurumamışken böyle yapış yapış olur ya, resmen o hale geliyor. Elimi ıslak mendile filan sildiğimde mendile çıkıyor mesela. Anlamadım ben ne olduğunu. Herhangi bir tırnak hastalığım yok. Manikürümü hep kendim yapıyorum. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda?

2 3 kat sürüyor san eger oje kalıp seklınde kalkar bakımlı bırının bır ojeyı 2 3 günden fazla kullanmak ıstemesıde cok garıp geldı bana abdest almıyormusunuz?

2 3 kat sürüyor san eger oje kalıp seklınde kalkar bakımlı bırının bır ojeyı 2 3 günden fazla kullanmak ıstemesıde cok garıp geldı bana abdest almıyormusunuz?
Normalde kimsenin yorumuna atlamam ama herseyi neden dine bagliyorsunuz herkes namaz kilmak yada abdest almak zorundami. Gusul almayan kisiler taniyorum yanlis ama banane? Tercih meselesi. Dovmeliye sorarsiniz ojeliye sorarsiniz. Belki inanci farkli. Konu ojenin tirnaktan cikmasi ve bunu bile dine baglamaniz cok sacma..

Normalde kimsenin yorumuna atlamam ama herseyi neden dine bagliyorsunuz herkes namaz kilmak yada abdest almak zorundami. Gusul almayan kisiler taniyorum yanlis ama banane? Tercih meselesi. Dovmeliye sorarsiniz ojeliye sorarsiniz. Belki inanci farkli. Konu ojenin tirnaktan cikmasi ve bunu bile dine baglamaniz cok sacma..
Hah geldı bır tane daha bılmıs senle tartışıp ban yemıcem bıktım senın gıbı her ota kokan böcekler den

Çok enteresan.. hayır bu durum bi süre olur geçer anlarım tırnak yüzeyi yıpranmıştır falan derim ama 4 5 aya tırnak uzaya uzaya yenilenir bile bence. Alttan sağlamı gelmesi gerekirdi. Bilemedim sürüş şeklinizde bi sorun olabilir mi yada sadece o tırnağın maruz kaldığı bi fiziksel bişey sürekli yüzük takıp çıkarırken sürtüyor falan olabilir misiniz

Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz Allah aşkına? Hayır, namaz abdesti almıyorum. Namaz da kılmıyorum. Ha elhamdülillah Müslüman'ım ama yapacağım ibadet benimle yaradan arasındadır. Kusura bakmayın(!)

Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz Allah aşkına? Hayır, namaz abdesti almıyorum. Namaz da kılmıyorum. Ha elhamdülillah Müslüman'ım ama yapacağım ibadet benimle yaradan arasındadır. Kusura bakmayın(!)
Yok umrumda olduğumdan sormadım bakımlısınız ya hanı ondan sordum :KK45: yanı dedım acaba bır oje ıle kaç gün gecırıyot ona gore hesablıcaktım üzgünüm

Çok enteresan.. hayır bu durum bi süre olur geçer anlarım tırnak yüzeyi yıpranmıştır falan derim ama 4 5 aya tırnak uzaya uzaya yenilenir bile bence. Alttan sağlamı gelmesi gerekirdi. Bilemedim sürüş şeklinizde bi sorun olabilir mi yada sadece o tırnağın maruz kaldığı bi fiziksel bişey sürekli yüzük takıp çıkarırken sürtüyor falan olabilir misiniz
Ya ben de hiç anlamadım ki. Tırnaklarım çok hızlı uzar. Kaç kere sağlam tırnak gelirdi alttan. Hiç yüzük takmıyorum, o da mümkün değil. Bir sonraki sefer kuaförde yaptırmayı düşünüyorum, bakalım o zaman da aynı şey olacak mı.

Oje sürmeden önce törpülerin yüzeğinde yağ alıcı bölüm var, onunla bir temizleyin derim.
Ayrıca bu kadar oje seviyorsanız, kalıcı yaptırın.
Üzerne kendiniz 2 günde bir renk değişir, diğer günlerde sadece silerek kullanırsınız.
Bayağı kolaylık.

Acaba bu sorunu yasadigin birkac aydir ilgilendigin bir hobin, isin vs var mi. Farkinda olmadan o tirnaginla ısı, soğuk veya herhangi bir kimyasal ile temas ediyor olabilir misin. Ya da parmagına takı takıyorsan o da etkiliyebilir. Ben sorunum tırnagında degil de dısarıdan tırnagınla etkilesime gecen herhangi birseyle ilgili oldugunu dusundum.
Mesela calisiyorsundur, pcde yazı yazerken o parmaginin baktigi yerde ısıtıcı bir cihaz vardir bu sebepten oluyordur gibi..

Bekarım. Parmağım istiyorsa da ben istemiyorum yahu. :lülülü: Hem daha adayım bile yok.
Parmağı tut kalabalığa gösterir size adayı deyip, geyiği bitiriyorum:rolleyes::rolleyes:

Ciddi ciddi kalıcıyı düşünün derim.
Ya da en azında baz olarak koruma yaptırın.
Abdest konusuna gelirsek, kalıcı oje abdest geçiriyor çünkü hava geçiriyor.

Oje sürmeden önce törpülerin yüzeğinde yağ alıcı bölüm var, onunla bir temizleyin derim.
Ayrıca bu kadar oje seviyorsanız, kalıcı yaptırın.
Üzerne kendiniz 2 günde bir renk değişir, diğer günlerde sadece silerek kullanırsınız.
Bayağı kolaylık.
Aynen, ben de kalıcı düşünüyorum artık.
Acaba bu sorunu yasadigin birkac aydir ilgilendigin bir hobin, isin vs var mi. Farkinda olmadan o tirnaginla ısı, soğuk veya herhangi bir kimyasal ile temas ediyor olabilir misin. Ya da parmagına takı takıyorsan o da etkiliyebilir. Ben sorunum tırnagında degil de dısarıdan tırnagınla etkilesime gecen herhangi birseyle ilgili oldugunu dusundum.
Mesela calisiyorsundur, pcde yazı yazerken o parmaginin baktigi yerde ısıtıcı bir cihaz vardir bu sebepten oluyordur gibi..
Yok ya, düşündüm şimdi öyle bir şey de yok. Garip..

Parmağı tut kalabalığa gösterir size adayı deyip, geyiği bitiriyorum:rolleyes::rolleyes:

Ciddi ciddi kalıcıyı düşünün derim.
Ya da en azında baz olarak koruma yaptırın.
Abdest konusuna gelirsek, kalıcı oje abdest geçiriyor çünkü hava geçiriyor.
Ay yüzük parmağı kalabalığa tutulmaz ki, millet başka bir şey anlar maazallah. :KK53:
Evet, kalıcı yaptıracağım sanırım. Sağolun.

Back