ogullarınızı iyi yetistirin

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
45
Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.

...Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bütün gençliğini birileriyle beraber olmaya çalışarak geçirdikten sonra kimseyle beraber olmamış birini bulup evlenmeye çalışmanın ikiyüzlülük olduğunu öğretin.
Bulunmaz hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını;
Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.

Ama önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin

alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin.
Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
...İstediğini giymeyi öğretin.
İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin.
Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
'Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez' diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
'Arayıp neredesin; kiminlesin' vs. diyen adama 'seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil' demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.

alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:
cok dogru sozler bunlar
ozellilke su hint kumasi cok yerinde olmus:lepi:

ben bu sitede ilk günden beri bunu anlatmaya çalışıyorum bizim şikayetettiğimiz erkekleride bir kadın yetiştirdi.biz erkeke anneleri eşlerine çiçek getirmnin bir erdem lduğunu hediyeyle eşinin kalbine taht kuracağını seni seviyorum demeni ayıp olmadığını dışardaki genç kızarın bir anne evladı olduğunu ve saygı gösterilmesi gerekdiğini laf atmanı ayıp olduğunu biz anneler işlersek babaları gibi olmazlar.ben oğluma hersabah seni seviyorum diyorum ve ondan karşılık bekliyorum.ağladığı zaman susumasını değil ağlamanın ihtiyaç olduğunu ve kalbini yumuşatacağını söylüyorum.sinirlendiğinde onu firenleyip dikkatini toplamasını sağlıyorum.mutfakda ona görevler verip erkek iş yapmaz kavramını kaldırıyorum.ben ona mek veriyorum yeterki gelen erkek nesli kızarımızın ruhuna inebilsinler vicdanlı merhametli insanlar olsunlar

evet olay annede bitiyor ağaç yaşken eğilir diye boşa öğretmemişler anneyide şurda bırak ailenin hepsinde bitiyor babayla anne birinci gelebilir ama dede nine hepsi çocuğa aynı davranmalı çocuk küçükken çelişki yaşamamalı çocuk beyni hayal dünyası geniştir nasıl davranırsan öyle karşılır verir sana ne öğretirsende ilerde onu görürsün

sadece şunu gözlemliyorum %70 erkeklerin yanlış yetiştirildiğini ve bunun sonucu kadınların çok acı çektiğini!

doğru söze ne denir..
ama bu aşamaya ulaşmak için daha çoook zamana ihtiyacımız var malesef....

ben de bir erkek annesi olarak aynen bu dediklerini beynine kazıyacağım oğlumun.hepimiz kazıyalım ki şu çok şikayet ettiğimiz dünya değişsin artık

ne kadar güzel bi konu olmuş malesef bazı anneler çok bencil yetiştiriyo
erkek çocuklarını sen erkeksin yap erkeksin bişey olmaz, erkek yatak toplamaz
erkek odasını toplamaz erkek sürekli bencil olur karşısındaki kadını ezer böyle
yapa yapa çocuklarda kendini kız çocuklardan üstün görüp kendi bişey sanıyo
herşeden önce biraz insan olmayı kadınla erkeğin arasında hiç bir fark olmadığını
öğretin çünkü sonunda üzülen yine sizin çocuğunuz olur hangi anne oğlunun mutsuz
bir evlilik yapmasını ister ki....

X