• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğullarımı anaokuluna yazdırdım içim buruk

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
bugün 3 yaşındaki oğullarımı anaokuluna yazdırdım..içim öyle buruk kii.okul başladığında 3,5 yaşında olacaklar.kendimi suçlu hissediyorum.5,5 aylık hamileyim ekimde doğum yapacam inşallah.burda ne komşum,ne arkadaşım ne ailem var o yüzden yavrularımı yarım gün okula gönderecem üçüyle birden ilgilenemeyeceğimi düşündüğüm için..ikizlerimi ihmal etmek zorunda kalacam, bebek anlamaz çünkü..e azından öğlene kadar bebek uyuduğunda onların yemeklerini hazırlar gelince yedirir uyuturum dedim.bi de acıyorum evin içinde her günü aynı geçen yavrularıma..biraz da çekingenler açılırlar dedim topluıma girerler,bişeyler öğrenirler...ne bileyim kızlar yaaa...yetersiz miyim ben diyorum kendi kendime şimdi,vicdanım rahat değil..onlar çok seviniyorlar okulu gördüler oyuncaklar,çocuk bahçesi filan görünce bayıldılar tabi oraya..yanlış mı yaptım ben..iyi kötü hepsine bir mi bakmalıydım yoksa böyle mi yapmalıydım..ne dersinizz...bu arada madem öyle 3. çocuğu niye yaptın derseniz hiç düşünmezken ve korunurken hamile kaldım ve o da benim canımın parçası olduğu için kıyamadımm

Son düzenleme:
bugün 3 yaşındaki oğullarımı anaokuluna yazdırdım..içim öyle buruk kii.okul başladığında 3,5 yaşında olacaklar.kendimi suçlu hissediyorum.5,5 aylık hamileyim ekimde doğum yapacam inşallah.burda ne komşum,ne arkadaşım ne ailem var o yüzden yavrularımı yarım gün okula gönderecem üçüyle birden ilgilenemeyeceğimi düşündüğüm için..ikizlerimi ihmal etmek zorunda kalacam, bebek anlamaz çünkü..e azından öğlene kadar bebek uyuduğunda onların yemeklerini hazırlar gelince yedirir uyuturum dedim.bi de acıyorum evin içinde her günü aynı geçen yavrularıma..biraz da çekingenler açılırlar dedim topluıma girerler,bişeyler öğrenirler...ne bileyim kızlar yaaa...yetersiz miyim ben diyorum kendi kendime şimdi,vicdanım rahat değil..onlar çok seviniyorlar okulu gördüler oyuncaklar,çocuk bahçesi filan görünce bayıldılar tabi oraya..yanlış mı yaptım ben..iyi kötü hepsine bir mi bakmalıydım yoksa böyle mi yapmalıydım..ne dersinizz...bu arada madem öyle 3. çocuğu niye yaptın derseniz hiç düşünmezken ve korunurken hamile kaldım ve o da benim canımın parçası olduğu için kıyamadımm

ben de byaşını bitiren kızımı anaokuluna göndereceğim geçen hafta adını yazdırmaya gittik benim de eşim de içim buruldu :( ne zaman büdaha eğlenceli daha yüdü de anaokuluna gönderiyoruz :((
için rahat olsun canım emin ol asıl onlar evde kalırsa onları ihmal edeceksin kolay mı 3 küçük çocukla uğraşmak.... onlar okuldayken sen işlerini bitirirsin onlar gelince de onlarla kaliteli zaman geçirirsin ... hatta onlar eve geldikten sonra yemeklerini yedirip öğlen uykusuna yatırırsın bir saat bile olsa (ki tam gün anaokullarında öğlen uykusuna yatırıyorlar) o arada kalan işlerini tamamlar onlar da uyandıktan sonra bir güzel 3 üyle beraber oynarsın.. tabii bunlar güzel hayaller gerçekleşirse sen en az yıpranmayla evlatlarını en güzel şekilde yetiştirmeye çalışırsın....
bir de tam tersini düşün 3 çocukla birden uğraşmak seni ne hale getirecek :37: üçüne birden yetişmeye çalışacaksın... diğer taraftan da evin işleri ... süper anne olmaya çalışacaksın :((
emin ol anaokuluna gitmek ikizlerin için de iyi olacaktır .. yalnız dikkat etmen gereken en önemli nokta anaokulu ve çocukların ilişksi... her gün gaztelerde internette neler okuyoruz ....
bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah...

hayir canim kotu yapmamssin ,evde olup onlari incitmektense geldiklerinde onlarla vakit gecirirsin ,annelik iste hersey vijdan azabi yapiyor ,hem onlarin en hareketli zamanlari kardeslerin uyku falan uyutmazlar:71:

Benim annem çalıştığı için 4 -6 yaş arasını işyerinin kreşinde geçirdim, anaokulu gibiydi, iyiydi öğretmenleri ve imkanları. O kadar güzel hatıralarım var ki kreş temelli, ilk arkadaşlarım ordan. İlkokula başladığımda el ve kendimi ifade becerilerim gayet ileriydi yaşıtlarımdan. Şimdi 29 yaşındayım, 25 yıl öncesini ne güzel anıyorum bak. Senin oğullarının da ilk arkadaşları olacak orda, bir sürü faaliyet yapacaklar, açılacaklar. Hem biraradalar, benim kardeşimi de kreşe bırakırlardı doğal olarak, benden 4 yaş küçük, yaş grupları farklı olduğu için farklı binalardaydık, onu özlerdim, bazen iki grubu da birlikte çıkarırlardı bahçeye, görürdüm ve çok mutlu olurdum. Bence sen çok sorumluluk sahibi ve iyi bir annesin, lütfen üzülme. Allah bütün evlatlarını bağışlasın sana ve babasına :71:

çok teşekkür ederim kızlar yazdıklarınızı okurken ağlayasım geldi yine.çok duygusallaştım galiba bugün..zaten en korktuğum şey onların duygularını incitmek.hamileleiğimin başında yeterince incittim zaten çünkü bebeği düşünmüyordum tabi hormonların da etkisi.şimdi düşündükçe onlara nasıl bağırdığımı kendimi çok kötü cezalandırasım geliyor,çok utanıyorum kendimden nefret ediyorum:43::43: şimdi ya yine yaparsam bunalıp diye korkumdan biraz da anaokuluna yazdırdım..çünkü ne kadar duyguları incinmemiş,psikolojik durumları iyi olursa o kadar mutlu olurlar diye düşünüyorum.aaah ah çocuk ne kadar hassas bir nokta yaa..bakarken bile onlara yüreğimin içi deliniyor..Allah ım nasıl bir duyguyla donattın sen bizi..sen de bizi böyle mi sevdin:43:

canm öncelikle tebrik ederim.sağlıkla kucağına al evladını inş.
malesef duygularımıza yenik düşüyoruz biz anneler..çok hisli oluyoruz..anne olmayan anlayamaz yaşadıklarını biliyorum.ve seni çok iyi anlıyorum.
şu an hamilelikten dolayı hormanlarının etkisiyle daha da duygusalsın tabi..
olumlu düşünmeye çalış her zaman..emin ol kim senin yerinde olsa aynı şeyi yapardı..
üç çocuga birden yetemeyen,agresif,ne kendisine ,ne eşine ,ne çocuklarına faydası olmayan mutsuz bir anne olmaktansa,
kendini mutlu hissedecğin,rahat rahat çocuklarına kaliteli zaman geçirmek için vakit ayırabilen,mutlu bir anne olacaksın.bu çok güzel birşey..
hem çocukların sabahtan öğlene kadar okulda sosyalleşecek,yepyeni şeyler öğrenecek.sen de onlar okuldayken evinin işini,bebeğinin ve kndi bakımını yapabileceksin.
okuldan geldiklerinde,bebeğin uyurken de çocuklarla kaliteli zaman geçirmeyi,onlarla bireysel ilgilenme konusunda hassas davranmanı öneririrm.
kesinlikle çocuklarını dışlıyormuşsun hissine kapılma cnm.çok güzel birşey yapıyorsun onlar için ,unutma.
sevgiler.

teşekkür ederim çıtır pıtır.bu arada ismine bayıldım kibar şeyleri çok severim:71: evet beni anlıyorsunuz çok mutlu oluyorum..ben de öyle düşünüyorum aynen ama sabahın köründe kalkacaklar güzel uykularından uyandıracam yavrularımı böyle şeyler düşününce ben ne yaptım diyorum..fakat bebek doğunca belki de gerçekten iyi ki yapmışım diycem..belki tüm gece uyuyamıycam ve çocuklar oula gidince bebekle biraz kestiririrm az da olsa..sonra yemeklerini yaparım öğlen gelince yerler.işte napayım annem nurda olsaydı hiç düşünmezdim yazdırmazdım da okula ama inşallah iyi olur,alışırız..yoksa hala içim bi garip...anne olmak çok zooorrrr..duygusal ağırlığı diğerlerinden zor yemekmiş,temizlikmiş olup gidiyor da bu yürek işi var yaa sanki kalbim tonlarca gibi ağır.Allah ım acılarını göstermesin kimseye

bence çok iyi bir karar vermişsin o yaşa gelen tüm cocukların mutlaka kreşe gitmesi gerekiyor zaten canım.yaşıtları seramikten vazolar yaparken,bilgisayar başında cizim yaparken,hamurlarla şekiller oluştururken ,paylaşım,sevgi,itaat,oluşumları için zaman geçirirken evde sıkılıp tek başına kalan cocuklar çok geride kalıyorlar emin ol.ben 3 yaşına girdiğinde oğluşumu kreşe gönderdim .benim gönderiş sebebim konuşmamızdaki geçikmeydi.ve tek büyüyen bir çocuktu.cocuğum için o kadar güzel bir yer ki anlatamam.arkadaş ortamı asla ev ortamıyla bir değil.üstelik herşeyi orada ögreniyor ,paylaşımı,yemek yeme düzeni oluşturuyorlar ,sanki büyümüş gibi kendi işlerini dahi kendileri yapıyor bu beni çok sevindiriyordu.3 tane gösteriye bile katıldı .bizim için kücük o minikler için çok büyük olan o kadar insanın içine çıkıp kendilerine olan güveni kazanmaları çok farklı bir duygu anlatılmaz yaşanır.
6 aydır gitti işte konuşmamız düzene girdi şimdi bende hamileyim ve eylül ya da ekimde tam gün olarak göndereceğim.sabah 7.30 da kaldırıyordum ama içim kan aglıyordu ama kreşe bir hafta boyunca senin kendin götürmeni ve kapıdan içeri girdiğinde nasıl hareketli bir şekilde o ortama saldırdığını gördügünde mutlu olacaksın.temmuz ve agustosta göndermiyorum cünkü oğlumla gezip tozucaz bakalım.gece erken yatırırsın sabah erken kalkarlarsa sorun olmaz.ve geldiklerinde karınları aç ise doyurur bir güzel uyutursun .tüm enerjilerini harcamış olurlar ve akşam sana bol bol onlarla eglenme vakti kalır.asla pişmanlık duyma.3. cocukta onlar için bir arkadaş.
ben tüm 3 yaşına gelen cocukların kreş hayatına atılmaları taraftarıyım.önce yarım gün gönder sonra tam güne doğru geçiş yaparsınız.ben kreşe göndermeden önce benim cocuğum neler kaçırmış diyorum .

ayyıldızım çok teşekkür ederim içime su serpiyorsunuz okudukça..inşallah ben de senin gibi olurum..inşallah iyi ki yapmışım derim.dün okulu görünce oyuncakları filan çıldırdılar hepsini ellemeye çalışıyorlar beni çağırıyorlar anne bak anne bak bahçede salaıncaklara bindiler eve gitmeyelim diyorlar.inşallah bu heyecanlarını hiç kaybetmez ve güzel şeyler öğrenirler.eskiden biz sokakta oynardık,birsürü arkadaşımız olurdu,komşular gelip giderdi şimdi çocuklarımız çok yalnız.varsa yoksa anneleriyle meşguller.bu konu beni çok üzüyor aslında kız çocukları kadın gibi yetişiyor çoğu zaman anneleriyle her şeye dahil oluyorlar.işte inşallah dediğin gibi olur:71:

Tabikide çok zor olmalı onlardan ayrı kalmak. Her anneyi üzer bu. Ama çocuklarının eğitimi için iyiki yollamışsın. Bu onların geleceği için çok önemli. Döndüklerinde güzelce vakit geçirirsin :)

Tabikide çok zor olmalı onlardan ayrı kalmak. Her anneyi üzer bu. Ama çocuklarının eğitimi için iyiki yollamışsın. Bu onların geleceği için çok önemli. Döndüklerinde güzelce vakit geçirirsin :)
inşallah güzel olur ben de bunu diliyorum..evet onları görmediğim bir yere göndermek zor olacak ama anlatabilecek yaştalar en azından diye teselli ediyorum.bi de 2,5 aylıkken bakıcıya veren arkadaşlarım var onları düşünüyorum onlar ne yapsın diye.Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi teşekkür ederim

Back