Kızlar kafam çok karışık.taban puanlarıda açıklanmadğından kesin birşey d,yemiyorum yardımcı olurmusnuz.
ben öğretmen lisesi çıkışlıyım ve sınıf öğretmenliği istiorum ekpuanlarla toplamda 420 puan yaptım.ek puanlı sıralamam 6330.
marmara üniversitesini istiorum 2. öğretim olsada olur diyorum.puanıma baktığımda yetmior 420 yaptım 2. öğretim 434 istiyor ama sıralaması 9630 sıralamama baktığımda girebiliyorum.tabi bu puan ve sıralama 2009 grafiğine göre.çünkü bizim senenin üniversite puanları kesin olarak çıkmadı.sizce çok oynarmı sıralama.puanmı önemli sıralamamı girebilirmiyim?
evet ama dediğim gibi şimdi bakıyourm kılavuza marmara sınıf ek puanlı sıralaması 9630 yazıyor.
benim ek puanlı sıralamam 6330.
sence girebilirmiyim.sıralama çok oynarmı ?
bu sene sıralamaların puanların nasıl olacağını kimse kestiremiyor
arada 3000 den fazla kişi var
bu kadar çok oynayacağını düşünmüyorum
marmara harici nereleri yazmayı düşünüyorsun
bir de onların sıralamasına bak canım
canım klavuz seni yanıltır boşver bence onu
gecen senenin puanlarını ve en son kacıncıyı aldıgını gösteren kitabın varsa, ondan bak sıralamalara.
sıramalara göre yaz
inş istediğin yer olur
öyle bi kaynagın yoksa da bana mesaj atabilirsin ben yazarım sana.
kızlar yiğeniminde mf-1 puanı 437 sıralaması 48000 marmara - matematik öğretmenli ya da mf-4 sıralama 49000 yıldız teknik- elektrik mühendisliği düşünüyor ama ilk mühendislik diyor.şans nasıl sizce? istediği yerlerde sıralama 55000 lerde.Hangi bölüm daha mantıklı kafasıda iyice karıştı
gelir açısından da, iş bulma açısından da elektrik mühendisliği derim, öğretmenlerin atanamama sorunları var malesef
ama tabi tanımıyorum ki, belki ona ögretmenlik daha uygun olur, yapısını huyunu suyunu bilemem=)
sabırlıysa, özel ders icin öğrenci bulabilecek cevresi varsa, öğretmenlik de cok cazip
ama sadece atanıp bi okulda çalışmayı, işten cıkıp eve gitmeyi düşünüyosa öğretmen olmasın derim
öğretmenlik kendiside istemiyor mühendislik diye diretti:) alanında olunca ilköğretim mat.öğretmenliği cazip geldi bizlere ama sıralamaları mühendislikten başlayacak.Peki kızlar yıldız teknik elektrik mühendisili 55000 branş sıralaması yiğenimin 49200 lerde yerleşme şansı varmıdır istanbuldan da çıkmak istemiyor.
kimse %100 yerleşir diyemez canım, bu sene daha cok tercih edilirse puanı sıralaması yükselir tabi ama
gecen seneye göre gayet rahat tutuyo
inş mutlu olucagı yerde olur :Saruboceq: