• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlik stajı

PeriLous

Iyi ki varsınız kızlarım..
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
3.764
727
163
Merhaba arkadaşlar bu yıl 4. sınıf olmam sebebi ile öğretmenlik uygulaması stajımı yapacağım
benim sizlere sormak istediğim şey giyim tarzınız daha doğrusu öğretmenlikte giyimle ilgili kıstaslar varmı ve nasıl giyinmem gerekiyor
nasıl giyinmemi tavsiye edersiniz bu arada erkek teknik lisede staj yapacağım

Kıyafet yönetmeliğinde kadınlar için bunlar yazar:

Kadınlar;
Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

pantolon giyeceksen kumaş ya da keten pantolon giyebilirsin. Burada çok dar olmasın yazar ama çoğu kişiden gördüğüm buna uyulmuyor=) Fakat dar paça olmamalı yine de.
Elbise ve etekte de dizin hemen üstünde bitebilir aslında,daha kısasını giymeni tavsiye etmem okulda.
Topuklu ayakkabı konusunda da yönetmeliğe uyulmaz istediğin gibi giyebilirsin ama rahat etmek adına fazla topuklu giymiyorum artık.
Bir de takılar da sade olsun aşırıya kaçılmasın denilir.
Bluz ve gömlekte de açık yakalı şeyler giymeni tavsiye etmem, ojeler için de çok dikkat çekici renkler olmamalı.

Kısacası dikkat çekici olmamalısın fakat temiz ve kıyafetlerine özen gösterdiğini belli etmelisin. Kesinlikle ütülü olmalı herşeyin. İdareciler dikkat etmese bile öğrenciler çoook dikkat eder öğretmenin nasıl göründüğüne.

Son düzenleme:
bir de unutmadan elbise ya da etek giyeceksen kesinlikle çorap giymelisin =)
Başka merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı olmuş
aslına bakarsanız bende çok tereddütlüydüm kıyafet konusunda malum gideceğim okulda her öğretmenin gitmek isteyeceği tipten değil
çok dikkatli olmam gerktiğini daha iyi anlıyorum

birde kısa kollu giymek serbest mi?

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı olmuş
aslına bakarsanız bende çok tereddütlüydüm kıyafet konusunda malum gideceğim okulda her öğretmenin gitmek isteyeceği tipten değil
çok dikkatli olmam gerktiğini daha iyi anlıyorum
Haklısın bayan öğretmenler için daha zor o okullar.
kısa kollu elbette giyebilirsin.
Makyajını da hafif yapmayı unutma =)

yakası çok açık olmayan kıyafetler tercih et, kumaş pantolon ya da etek giyeceksin bence ilk günler kumaş pantolon giy çok dar olmasın çok fazla dikkat çekici olma bence. Çünkü stajersin diye öğrenciler çok farklı yaklaşmaya çalışacaklardır. Aynı okulda staj yapacak erkek arkadaşların varsa onlarla aynı sınıfa girmeyi rica et. Meslek liselerinde öğrencilerin amacı okumak değil her türlü terbiyesizliği yapabilirler dikkatli ol

yakası çok açık olmayan kıyafetler tercih et, kumaş pantolon ya da etek giyeceksin bence ilk günler kumaş pantolon giy çok dar olmasın çok fazla dikkat çekici olma bence. Çünkü stajersin diye öğrenciler çok farklı yaklaşmaya çalışacaklardır. Aynı okulda staj yapacak erkek arkadaşların varsa onlarla aynı sınıfa girmeyi rica et. Meslek liselerinde öğrencilerin amacı okumak değil her türlü terbiyesizliği yapabilirler dikkatli ol

bende meslek lisesi mezunuyum ama amacıma ulaştım sanırım öğretmen oluyorum...

ayakkabı konusunda kararsız kaldım aslında ben rahatıma düşkünümdür o nedenle düz taban daha spor birşeyler giyeyim diyorum ama.. fikir verebilirmisiniz

o kadar da katı kurallar yok aslında,idarenin tutumu etkili biraz.İlla kumaş giyeceksin diye bir kural yok.Ham katen olmasa da keten pantolonları rahatlıkla kullanabilirsin.Bunca yıllık öğretmenim,kumaşı çok çok nadir giymişimdir.O kadar okul gezdim,kimse pantolonuma karışmadı.Abartmadığın sürece her şeyi giyebilirsin.Göze batmasın yeter.Babet,dolgu topuk veya az topuklularla da rahat edersin.Ben de rahatıma çok düşkünümdür,düz siyah sporlarla bile gitmişliğim çoktur.

bende meslek lisesi mezunuyum ama amacıma ulaştım sanırım öğretmen oluyorum...

ayakkabı konusunda kararsız kaldım aslında ben rahatıma düşkünümdür o nedenle düz taban daha spor birşeyler giyeyim diyorum ama.. fikir verebilirmisiniz

tebrik ederim seni amacına ulaşmışsın başarılarının devamını dilerim.
ayakkabı konusunda düz rahat babetler giyebilirsin. ben satj yaparken keten pantolonun aldına çok kaba olmayan spor ayakkabım vardı onu giyip giderdim. Hiçkimse de bişey demedi. Öğretmen olunca genelde babet ve alçek topuklu ayakkabılar giyiyorum.

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bende en iyisi kendi tarzımın dışına çıkmyım hiç aldığım pantolonlar spor kesim ayakkabılarımda yine aynı şekilde olsun hiç topukluya bulaşmayayım

ben geçen sene stajda genelde elbise giydim, gri kumaş pantolon ve boğazlı kazaklar da kışın vazgeçilmezimdi. boyum 1.55 olduğundan hep topuklu giydim.
şimdi atandığım okulda yine etek ve elbise giyiyorum çoğunlukla. genel lisedeyim ama kötü bi durumla karşılaşmadım çok şükür 2 haftadır ;)
bazı hocalar kolsuzla geliyor, ben sevmiyorum okul ortamında. kısa kollu iyidir.
ankarada stajda da tayt ve uzun kazak/tunik giyiliyordu. idarenin tutumuna bağlı biraz da.

ben geçen sene stajda genelde elbise giydim, gri kumaş pantolon ve boğazlı kazaklar da kışın vazgeçilmezimdi. boyum 1.55 olduğundan hep topuklu giydim.
şimdi atandığım okulda yine etek ve elbise giyiyorum çoğunlukla. genel lisedeyim ama kötü bi durumla karşılaşmadım çok şükür 2 haftadır ;)
bazı hocalar kolsuzla geliyor, ben sevmiyorum okul ortamında. kısa kollu iyidir.
ankarada stajda da tayt ve uzun kazak/tunik giyiliyordu. idarenin tutumuna bağlı biraz da.

çok şaşırdım bahsettiğiniz giyim tarzına kolsuz ve tayt giyilmesine yani helede okul ortamında

aynı heyecan bende de var bu sene :)
geçen perşembe ilk tanışmaya gittik, keten elbise giymiştim dizden ama otururken çok rahatsız oldum, Allahtan yanımda şal götürmüştüm, oturunca dizlerimi kamufle ettim.
bir de ince çorap giyince keten kumaşlar yukarı toplanıyor çıldırtıyor insanı :(
daha çok gömlek ve kısa kumaş etek giyeceğim bundan sonra, kombinlerim hazır :)
haydi bakalım kolay gelsin bize
:71:

aynı heyecan bende de var bu sene :)
geçen perşembe ilk tanışmaya gittik, keten elbise giymiştim dizden ama otururken çok rahatsız oldum, Allahtan yanımda şal götürmüştüm, oturunca dizlerimi kamufle ettim.
bir de ince çorap giyince keten kumaşlar yukarı toplanıyor çıldırtıyor insanı :(
daha çok gömlek ve kısa kumaş etek giyeceğim bundan sonra, kombinlerim hazır :)
haydi bakalım kolay gelsin bize
:71:

sizde İstanbulda mısınız?

Back