Öğretmenlik / Mühendislik

8renkligokkusagi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
386
101
30
Iyi aksamlar hayirli ramazanlar herkese :)

Pazartesi gunu universite tercih donemi baslayacak malum.
Ben zaten uni okuyorum ama bolumumu birakmaya karar verip sinava hazirlandim.
Ilk hedefim ebelikti, ona gore hazirlandim ama lys'ye tmden hazirlandim. Hazirlandim derken 1 hafta edebiyat calistim.

Simdi onumdeki secenegim ogretmenlik mi muhendislik mi? Yazabilcegim muhendislik cevre muhendisligi. Ogretmenlik ise sinif ogretmenligi ve biyoloji ogretmenligi.

Siralamam 169 bin tm2de. Sinif ogretmenliginde istedigim yer en son 199 binle almis. Buyuk ihtimal tutucak yani.

Ogretmenlik istegimden suphem yok ama cevre muhendisligi kariyerim acisindan daha iyi olucaksa neden onu yazmayayim diye dusunuyorum.

Yani once ogretmenlik mi yoksa cevre muh. mi diye karar vermem gerekiyor.

Kararimi atama konusuna gore vermek istemiyorum cunku bu surekli degisebilen bisey. Bugun atamasi cok diye secicegim bi bolumun yarin atamalari dusebiliyor.

Bi yanim diyor ki muhendislik muhendisliktir, kucumsememek lazim. Yaz cevre muhendisligini. Ama ogretmenlikten vazgecmeye deger mi? Iste bunu bilmiyorum.

Ikisi birbirinden farkli alanlar biliyorum. Rica etsem bu meslekleri olumlu ve olumsuz yonleriyle tartabilir miyiz bayanlar? Vakit ayirip okuyan ve yazan herkese simdiden cok tesekkur ederim..

çevre mühendisliği okuyorum yazmanı tavsiye ederim
kii öğretmenlik düşünüyosan bi yandan kesinlik çevre mühedisliği derim.

çevre mühendisliği okuyorum yazmanı tavsiye ederim
kii öğretmenlik düşünüyosan bi yandan kesinlik çevre mühedisliği derim.

Kacinci sinifsin? Hangi uni.de okuyorsun, universiteye gore degisir mi bu bolumun zorlugu?
Peki neye gore kesinlikle dedin?
Ben derslere bi baktim da 3. Ve 4. Sinif dersleri sozel gibi duruyor, 1. Siniftaki mat2den ve 2. Siniftaki diferansiyel denklemlerden korkuyorum. Cunku ben zaten matematik bolumunu birakiyorum turev integral bilmedigim icin

Mutlu olacağın meslek hangisiyse önceliğin o olsun ama yok ben mühendis olarak da mutlu olurum,
öğretmenliğe özel bir takıntım yok diyorsan eğer mühendislik diyorum.
Sınıf öğretmeniyim. 4+4+4 sistemi ile bizi mahvettiler, yer değiştirmemiz imkansızlaştı nerdeyse.
Atamalarımız da eskisi kadar kolay değil..

Mesleğimize duyulan saygı da eskisi gibi değil ne yazık ki..

Bana sorarsan hangi universitede Cevre muhendisligi okuyacagin onemli derim.
Cevre muhendislerinin is bulmasi cok kolay olmayabilir.
Ulkenin sinif ogretmenine her zaman ihtiyaci var. Bir sene alimlar dusuk olsa ertesi sene cok olur.
Bir bayan acisindan ogretmenlik cok guzel bir meslek, ileride cocuklarina esine daha cok zaman.
Birileri isini sordugunda muhendisim demek belki kulaga hos gelebilir ama alacagin maas ogretmen maasindan
fazla olacakmi, calisma sartlarin onlarinkinden daha iyi olabilecekmi bunlarinda otesinde is bulabilecek misin.
Bunlarida dusun derim ben.

4. sınıfa geçtim ben seneye mezun oluyorum
okuldan okula degişir zorluk elbet ama ders içeriği pek değişmez..
sayısal ders agırlıkta o yönden zorlanabilirsin ama çalıştıktan sonra yapılmıcak bişi yok en azından bizim üniversitede öylee çok kasmıyolar..
özelden yazarım okulumu

Evet ogretmenlige ozel bir takintim yok. Ama ogretmen olursam meslegimi severek yapicagimdan eminim. Ama cevre muhendisligi hakkinda cok bilgim olmadigi icin muhendislikte mutlu olur muyum bilemiyorum. Atama konusunu cok dusundum, 2 sene once sinif ogretmenligini yazanlar gayet yuksek puanlarla yazdilar, atamalari da boyle dusmemisti. Yani her an hersey olabilir dusuncesiyle atama konusuna gore karar vermek istemiyorum acikcasi

kımya muhendısıyım aklını kullan ogretmenlık yaz

Neden peki

Anlıyorum. Haklısın, şartlar değişiyor..

Severek yapacağından emin olduğun mesleği seç o halde.
Aslında bir de çevre mühendislerinden yorum alsan iyi olur..

Balikesir uni. olucak tercihim. Is konusunda net bisey dusunemiyorum cunku ben is konusunun buyuk oranda sansa bagli oldugunu dusunuyorum

Himmm anladim. Calisma alanlarina baktim bakanliklarda belediyede filan calisilabiliyormus. Bi de acik havada calismayi sevmek gerektigi yaziyor. Hangi ozelliklere sahip olmak lazim bu meslek icin? Mesela ogretmenlik icin diyoruz ya ogretmeyi sevmek, sabirli olmak gibi. Cevre muhendisligi icin nasil nitelikler gerekiyor?

ayrıca bu atamalarda çevre mühendisliğinin bu zamana kadar ki en fazla ataması yapıldı
başbakan bi konuşmasında çevre mühendislerinden bahsetti ve önünü açıcaz önem kazandırcaz dedi
mesleğim diye değil ama öğretmenlik artık eskisi kadar göz önünde değil pek saygınlıgı kalmadı ne yazıkki hakettikleri yerde değiller..
yine de senin mesleğin karar senin

aslında her meslekte sabır gerekiyor.. özel bi nitelik gerektiğini düşünmüyorum..
zevkli bi meslek staj yaparken bunu daha iyi anladım

Evet dogru soyluyorsun. Bilemedim ya. Kalbim ogretmenlik diyor ama aklim muhendislik diyor. Hangisini dinleyecegim

Yıllarca çalışıp atanmış bir öğretmen olarak söylüyorum. Eğer öğretmen oldugunda atanmak için hakkari Şırnak gibi uç noktalara gitmeyi gözün alıyorsa, 50 60 kişilik sınıflarla baş edebileceksen. Öğretmenliği yaz derim. Bence biyoloji öğretmenligine hiç bulaşma. Sınıf ogretmenligininde önü şuanda kapalı. Çevre Mühendisliği pek bilmiyorum. Ama mühendislik adı adı var diyorsan yaz derim.
sınava kaçıncı girişin. Maddi sıkıntınız var mı

Biyoloji öğretmenleri ve sınıf öğretmenliğinin ataması zor...
yani kpss ... başa bela... öğretmen adayları isyanda...
hele sınıf öğretmeleri çok mağdur 4+4+4 sonrası
emeklilğin gelmiş olsa bile yer değiştirmek zor
norm fazlası oldular çoğu...bölüm değiştirdiler
özel de çalışıırm diyorsanız o da zor....
insanın etini sömürüyorlar resmen..
dershaneler de kaldırılıyor...
mühendisliği bilemiyorum

Biyoloji ogretmenligi icin niye oyle dediniz? Adi var diye dusunuyorum aslinda evet, ve sonucta muhendislik yani is bulurum diye dusunuyorum atanamasam bile. Sinif ogretmenliginde ozelde is bulmak zor. Var da diyemem yok da diyemem, ne icin sordugunuza bagli aslinda. Sanirim ozel universite icin sordunuz baska bi bolum icin, ama malesef

Atamalar evet dustu ama yeniden olur duzelir diye dusunuyorum. Bu sisteme guvenip de atamasi cok olan bi bolum yazamiyorum acikcasi. Her an her sey olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…