Öğretmenlik hakkında

hurtavuk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
29
23
Bayanlar iyi geceler.
Bu sene üniversiteden mezun oldum.Şu an inanılmaz boşluktayım.Kadrolu Atamanın artık olmayacağı haberiyle ne yapacağımı şaşırdım.Atanmanın bu kadar sıkıntılı olacağını tahmin etmediğim için başka ne yapabilirim diye düşünmedim açıkçası.Özel durumlardan dolayı çakılı öğretmenliğin altı sene şartını sağlayamayacağım için şuan devlette öğretmenliği düşünmüyorum maalesef. Ama başka ne yapabilirim onu da bilmiyorum.aklımda birşeyler var.Ama ne kadar mümkün emin değilim.
1-tamamen KPSS'ye odaklanarak tekrar hazırlanıp düz memur olmak
2-özel bir okulda işe başlayıp kariyer planlamamı ona göre yapmak(özel okul öğretmen maaşları ne durumda?)
3-kreşte ya da özel eğitim merkezinde çalışarak sınava hazırlanmak (aynı şekilde maaşlar?)
Bu saydığım maddelerin ne gibi eksileri artıları olabilir.Bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bransiniz ne? Ona gore fikir verelim.
Ben de bu sene formasyon aldim ama atamalar yalan oldu, neye elimi atsam kurutuyorum :işsiz:

Evet okul öncesi

O zaman ozel okullara yonelebilirsiniz.
Sistem de her an degisebilir yeniden devlette atanma sansi dogabilir o yuzden bir yandan da kpss ye hazirlanin, ama tamamen duz memurluga odaklanmak ne kadar dogru olur bilemiyorum. Pat diye oraya da sozlesmeli alim yapacagiz diyebilirler. Zaten b grubu atamalari 2 yılda bir yapiliyor yanilmiyorsam.

Özel okulda öğretmenlerin suyunu çıkarıp onca yorulmaya değmeyecek bir maaş veriyorlar. Onca yorgunluğun üzerine kpss ye hazırlanacak vakti, gücü bulamayabilirsin.

Maddi olarak çok fazla kaygın yoksa 1 seneni tamamen kpss çalışmalarına ayirabilirsin ya da az bir cep harçlığım olsun diyorsan ücretli öğretmenlik yapabilirsin.
En azından kafan rahat olur. Özel okuldaki gibi her velin patronluk taslamamış olur. Ücretli öğretmenlikte sözleşme olmadığı için baktın çalışmalarla beraber sürdüremiyorsun şartsız koşulsuz işi bırakabilirsin.

Bu arada özel okulda kariyer diye birşey yok. Gençliğin, enerjin bittiği an kapının önündesin...

Ben de aynı şekilde düşünüyorum sözleşmeliyle Bi yere giderim sonra sistem değişir diye cesaret edemiyorum.
Ayrıca Evet diğer alım 2018de olacak diye biliyorum.hem okul hem kpss hazırlığı aynı anda götürebilir miyim acaba:işsiz:

Özel okulda öğretmenlerin suyunu çıkarıp onca yorulmaya değmeyecek bir maaş veriyorlar. Onca yorgunluğun üzerine kpss ye hazırlanacak vakti, gücü bulamayabilirsin.

Maddi olarak çok fazla kaygın yoksa 1 seneni tamamen kpss çalışmalarına ayirabilirsin ya da az bir cep harçlığım olsun diyorsan ücretli öğretmenlik yapabilirsin.
En azından kafan rahat olur. Özel okuldaki gibi her velin patronluk taslamamış olur. Ücretli öğretmenlikte sözleşme olmadığı için baktın çalışmalarla beraber sürdüremiyorsun şartsız koşulsuz işi bırakabilirsin.

Bu arada özel okulda kariyer diye birşey yok. Gençliğin, enerjin bittiği an kapının önündesin...

Maddi olarak değil de deneyim olması için çalışmak istiyorum.Ücretli öğretmenlikte de şöyle Bi durum var norm fazlası öğretmen sayısı çok olduğu için genelde onlar görevlendiriliyormuş. Bu dönem aynı şey olmazsa ilk tercihim o olur kesinlikle.

Merhaba aynı branşdanız.
Ben hem ücretli çalıştım hem özel eğitim de hem de kreşlerde çalıştım.
Öncelikle yaşadığınız şehir önemli ve semtte tabi.Misal ben ankara dayım burada oran semtinde çok güzel anaokulları var ve ortalama üstü maaş veriyorlar ancak benim evim çok uzak olduğu için tercih edemiyorum malesef.
Onun dışında mahalle arası kreşlere hiç bulaşmayın derim çok komik rakamlar veriyorlar.
Özel eğitim de şöyle ben aslında kurumdan memnundum ancak okul öncesi mezunlarına az maaş veriyorlar.
Özel eğitim sertifikası alırsanız bi nebze maaş yükseliyor.Çalışma saatlari izin durumları kreşlere göre daha insani açıkçası.
Ama yapılan iş çok zor ve bizim branşımız olmadığı için ben epey zorlandım açıkçası.
En güzeli ücretli aslında ancak onda da ücret az malesef.

Maddi olarak değil de deneyim olması için çalışmak istiyorum.Ücretli öğretmenlikte de şöyle Bi durum var norm fazlası öğretmen sayısı çok olduğu için genelde onlar görevlendiriliyormuş. Bu dönem aynı şey olmazsa ilk tercihim o olur kesinlikle.

Allah gönlüne göre versin. Bakarsın şubatta normal atama olur...

Özel okulda 1 sene çalıştım, 1 sene de ücretli öğretmenlik yaptim. Bransimiz ayni değil ama emin ol özel okulda isterse ücretli öğretmenliğin 3 kati maaş olsun değmez... veliler gece bile arıyorlar ve idareye gidildiğinde müşteri daima hakli deniyor. Öğretmenler çok kolay harcayabiliyor. Yeter ki müşteri kaybetmesinler...

Bir de özel durumlarınız ne bilmiyorum ancak çok çok önemli sebepler değilse sözleşmeli öğretmenliğe mutlaka ama mutlaka başvurun derim.Çünkü giderek önümüz kapanıyor malesef.

Merhaba aynı branşdanız.
Ben hem ücretli çalıştım hem özel eğitim de hem de kreşlerde çalıştım.
Öncelikle yaşadığınız şehir önemli ve semtte tabi.Misal ben ankara dayım burada oran semtinde çok güzel anaokulları var ve ortalama üstü maaş veriyorlar ancak benim evim çok uzak olduğu için tercih edemiyorum malesef.
Onun dışında mahalle arası kreşlere hiç bulaşmayın derim çok komik rakamlar veriyorlar.
Özel eğitim de şöyle ben aslında kurumdan memnundum ancak okul öncesi mezunlarına az maaş veriyorlar.
Özel eğitim sertifikası alırsanız bi nebze maaş yükseliyor.Çalışma saatlari izin durumları kreşlere göre daha insani açıkçası.
Ama yapılan iş çok zor ve bizim branşımız olmadığı için ben epey zorlandım açıkçası.
En güzeli ücretli aslında ancak onda da ücret az malesef.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ben ortalığın sakinleşmesini bekleyeyim en iyisi

Bir de özel durumlarınız ne bilmiyorum ancak çok çok önemli sebepler değilse sözleşmeli öğretmenliğe mutlaka ama mutlaka başvurun derim.Çünkü giderek önümüz kapanıyor malesef.
Sadece Bi şehirde yaşayabilirim.Üç seneye kadar başka şehir de olabilirdi ama altı sene çok çok fazla.

Şuan (Fetö ile alakalı değilseniz) memur-öğretmen olmanın en kolay olduğu dönem. Onun için bu fırsatı kaçırma. Özel sebepleri ötele bence. Hem seneye ne getirir bilinmez. Örneğin geçen yıl atanan öğretmenlere adaylık sismi uygulandı danışman öğretmen vb. verildi bi sürü işlem yapıldı. Bu yıl atanacaklara bildiğim kadarıyla bu işlemler yapılmayacak.

Şuan (Fetö ile alakalı değilseniz) memur-öğretmen olmanın en kolay olduğu dönem. Onun için bu fırsatı kaçırma. Özel sebepleri ötele bence. Hem seneye ne getirir bilinmez. Örneğin geçen yıl atanan öğretmenlere adaylık sismi uygulandı danışman öğretmen vb. verildi bi sürü işlem yapıldı. Bu yıl atanacaklara bildiğim kadarıyla bu işlemler yapılmayacak.
Evet ben de değişeceğini düşünüyorum ama acaba bizi de kapsar mı yani siz bu şartları kabul ettiniz deyip altı sene çalışmak zorunda bırakılıp biZden sonrakiler için farklı uygulamalar mı getirilir

Kendiniz gibi birkaç kişi bulun, kredi çekin, güzel bir semtte kreş açın. Olmaz mı? Çok mu hayalperest bir düşünce?

Merhabalar, ücretli öğretmenlik ücretleri ne kadar oldu acaba ders saati minimum ne kadar oluyor branscılarda

X