öğretmenlerin geçim durumu nedir arkadaşlar?

egelimm

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
20
6
Merhaba arkadaşlar nasipse biz nişanlımla bu eylülde görev başı yapacağız. Ama merak ettiğim birkaç şey var, büyük ihtimalle çift maaşlı olacağız. ikimizde ataması iyi bir öğretmenlik okuyoruz şükür ki. Ailemizden maddi destek alamayacağız ne yazık , düğün masrafları falan bizde yani. ama ben kirada kalmak istemiyorum krediyle de olsa ev almak istiyorum, o da araba tabi ki :)
Özür dilerim çok uzattım ama siz evinizi arabanızı nasıl almıştınız ne sıkıntılar çektiniz yada rahat mıydı? yaşayanların ağzından dinlemek bize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum şimdiden çok teşekkürler..

Hayırlısı olsun şimdiden.
Yaşayacağınız şehre de bağlı , arabayı kesin alırsınız da ev için tecrübeli arkadaşlar konuşsun.
Annemle babam öğretmendi , araba da aldılar yazlık da.

Evlenirken bir sürü eşya alınıyor, hem eşya hem düğün masrafı bayağı tutar.
O nedenle hemen ev ve araba almanız zor olabilir.

Iyi bir ogretmenlik tabiriniz yanlış bu birincisi... :KK20: ikincisi yasadiginiz sehre ve yasam standartlariniza baglidir gecim... allah hayirlisiyla bi atanmayi ve evlenmeyi nasip etsin de gerisini sonra düşünürsünüz :KK51:

Esimle ben ogretmeniz mugla merkezde yasiyoruz evler de kiralar da cok pahali 3bucuk yillik evliyiz opel corsa arbamiz var bunyil ev aldik ancak martta kredi cekicez bu arada ev 309bin bizim birkmis sadece 30bin vardi kendi babam 100bin tl yardim etti de o sayede ev aldik senin maddi durumuna bagli ev araba vs ayrica ek dersiniz nasil bu da onemli once dugun borclari odenir altinlari ellemezsin ev icin birikimmolur arac kredisi ile de once araba alirsiniz tatlim oyle hemen hersey istedigimiz anda olmuyo ki tatlim ev icin en az bi 4 yil lazim krediler de cok yuksek su an.seni simdiden tebrik ederim Allah huzurunu ve mutlulugunu daim etsin insallah hem sen once huzurla yuvani kur ev araba hepsi zaman olur insallah

Ben ogrtmenim eşimde devlette kendi düğünümüzü esyamizi kendimiz aldık ilk yıl onları ödedik rahata kavusamdan 7 aylık evliyken ev aldık krediyle kiraya 650 veriyorduk 5 yildir kredi ödedik 2 ay içinde bitecek zor oldu açıkçası gençliğimizin en.güzel zamanları hep düşünerek bisey almak açıkçası bundan sonra alaydık daha az koyardı manevi olarak ..ama bazen cocuklar küçükken aldık iyi oldu diyoruz bundan sonra rahata ereceğiz ama biz bu surede benimnogrenim kredimi ödedik ayrıca 17 bin e araba almıştık 2 çocuğunuz oldu...ama bence ev için hemen işin içine girmeyin araba alin 3 yıl sonra falan düşünün gençnclıınızı yaşayın biraz

Iyi bir ogretmenlik tabiriniz yanlış bu birincisi... :KK20: ikincisi yasadiginiz sehre ve yasam standartlariniza baglidir gecim... allah hayirlisiyla bi atanmayi ve evlenmeyi nasip etsin de gerisini sonra düşünürsünüz :KK51:
Ataması iyi öğretmenlik demiş konu sahibi, siz yanlış anlamışsınız.

Merhaba arkadaşlar nasipse biz nişanlımla bu eylülde görev başı yapacağız. Ama merak ettiğim birkaç şey var, büyük ihtimalle çift maaşlı olacağız. ikimizde ataması iyi bir öğretmenlik okuyoruz şükür ki. Ailemizden maddi destek alamayacağız ne yazık , düğün masrafları falan bizde yani. ama ben kirada kalmak istemiyorum krediyle de olsa ev almak istiyorum, o da araba tabi ki :)
Özür dilerim çok uzattım ama siz evinizi arabanızı nasıl almıştınız ne sıkıntılar çektiniz yada rahat mıydı? yaşayanların ağzından dinlemek bize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum şimdiden çok teşekkürler..

ALLAH hayırlısını versin herşeyin..

biz iki memur evlendik..düğündü kınaydı çeyızdi hepsini ikimiz karşıladık.. hatta bn pek çeyiz almadım..3. yılımızdayız evliliğimizin kredi ancak bıtıyor..ve iyiki çok ıvır zıvır almadım diyorum..
ev almadık,kirada eşyalar mahvolur o nedenle yemek odadı,misafir odası falan yok bnde.. bı oturma odam,yatak odam,mutfağım,birde bekarlıktan bı oda takımım var yeterde artar..çok masrafa girme derim..
araba almıştık bız..halada iyiki aldık derim.. hastalıkta,gezmek istediğimizde,aile ziyaretinde hep elimiz ayağımız oldu..kendı yağımızda kavruluyoruz..

ev almak için birikim yapıp,tamam işte burada yaşayabiliriz dediğiniz bir yrde karar verin ve birikim yapıp alın bnce..paranın peşinatı elinizde olursa bankaya boşuna faiz ödemezsınız..

Biraz zamanla olur ama olur. Ilk yil dugun borclarini oder daha sonra ev araba alirsiniz

2 yılda düğün borçlarını ödedik kendimizi çok sıkarak.40.000 idi. bunun içinde 8.5 a aldığımız araba da var...ha bir de 10.000 kadar kredilerimiz vardı onlar da bunun iiçinde..bir yandan da perde beyaz eşya taksitlerimiz vardı.velhasıl 3 senemizi yedi...
düğün masrafları bileziklere kadar hepsi bize aitti...
şimdi çok şükür arabamızı değiştirdik. biraz peşinatımız da var. ama ev fiyatları uçmuş...
zaten kredimiz bitinced gördik ki parayı bir yere bağlamazsan elde durmuyor ya kıramayacağın birileri istiyor ya da harcıyorsun...

X