öğretmenlerin doğum izni

Zaten iznin hepsi topu dört ay,onu da neresinden kırpsak diye düşünmüşler. Bu izin olayını araştırırken bazı avrupa ülkelerindeki izin sürelerini okudum da dudaklarım uçukladı.

Zaten iznin hepsi topu dört ay,onu da neresinden kırpsak diye düşünmüşler. Bu izin olayını araştırırken bazı avrupa ülkelerindeki izin sürelerini okudum da dudaklarım uçukladı.
Aynen öyle dediğin gibi 4 ay zaten yetmiyor ki onun da tamamı doğum sonrası değil zaten. Avrupada nasılmış ki?

ben de ogretmenim ve daha yeni 2 arkadasim eylulde dogum yaptilar ve yaza gelen donemi sonraya aktardilar. herhangi bir sorun da cikmadi. siz 32. haftada mutlaka doktorunuzdan calisabilir raporu alin ve idareye verin
Evet yapan da var yapmayan da. İlçeden ilçeye değişiyor maalesef... Senin arkadaşların neredeydi?

Aynen öyle dediğin gibi 4 ay zaten yetmiyor ki onun da tamamı doğum sonrası değil zaten. Avrupada nasılmış ki?
Canım mesela çek cumhuriyetinde doğum izni,ücretli izin yani 3 yılmış,isveçte 16,Estonyada 18 ay.mesela çeklerde eğer çocuk engelli ise 6 yılmış ücretli izin.insanlar anne yanında yetişen neslin,gençliğin önemini anlamış işte.bizdede yok tatile geldi,yok fiilen çalıştın,çalışmadın nasıl izni kisaltırız o düşünülüyor.anneleri rapor almak,tüm maddi sıkıntılara rağmen ücretsiz izin almak yada gönlü kan ağlayarak bakıcılara çocuklarını emanet etmek zorunda bırakıyorlar.off çok dertliyim bu konuda yaa.birde üç dört çocuk teşvik etmiyorlar mı?

İl il ilçe ilçe farklılık asla olamaz. Yönetmelik açık belli. Ha aktaranlar vardır ama bu milli eğitimin doğru uygulama yaptığı anlamına gelmez. Ve eninde sonunda devlet bu kişilerden o aylar için ödedikleri maaşları geri alır. Devlet hata yapılan yerlerde seneler de geçse karşı taraftan söke aöke alıyor parasını. Daha geçenlerde babamın başına geldi. Ben mezun olduğum sene atanamadım ama ücretli öğretmenlik yaptım bir sene. Babam bildirmiş hani artık ben sigortalıyım, babama çocuk yardımının ödenmemesi lazım. Sonra maaş bordrosuna da bakmamış hiç. Daha geçen ay ücretli çalıştığım ilçe milli eğitimden aramışlar. İşte size hatalı ödeme yapılmış, parayı geri ödeyin diye. Paşa paşa o bir senelik boşa yatan çocuk yardımını geri yatırdı babam. 6 sene öncesinin mevzusu daha geçen ay ortaya çıkıyor. Devlet parasını memurunda bırakmıyor. Keşke Avrupa ülkeleri gibi olsak ama öyle değiliz malesef.

Hiç bilmiyordum bize göre nasıl da ütopik izin süreleri, ama kesinlikle kutluyorum. Hatta Çek Cumhuriyeti'ne tayin isteyesim geldi valla :) bize de hem 6 ay anne sütü deniyor ama doğumdan sonra ancak 3 ay iznimiz oluyor, o da aktarabilirsek... Süt izni mevzusu ise kritik dönem olan 6 ay için yetmiyor maalesef. Mesela kuzenimin çocuğu 2-3 saate bir emiyor. Nasıl çalışacak ki bu anne? Herkes de ücretsiz izne uzun süredir ayrılacak kadar maddi imkânlara sahip olmayabiliyor...

Merhaba kızlar öğretmen bir arkadaşım için soruyorum. 1 Eylül gibi doğum yapacak. 8 haftalık doğum izninden sonra 40 gün rapor almayı düşünüyor, sonra ocak ayına gelindiği için yani yeni yıla geçildiği için 40 gün de o zaman almayı planlıyor. yani üst üste çalışmadan 80 gün rapor alabilir mi?

arkadaşlar öğretmenim ben de doğum iznimi 4 ayı doğum sonrasında kullanmayı düşünüyorum tecrübeli arkadaşlara sorum şu ..muhtemel doğumum 4 aralık 2015 bu tarihten önce en fazla kaç gün rapor alabilirim yıl bitmeden doğum iznim haricinde..

zaten 40 gunluk yillik rapor hakkin ( 2015 yilina ait ))dogumdan sinraya aktaramiyorsum malum yeni yila giriyirsunuz . 32 haftaya kadar yasal rapor hakkini kullanabilirsin . 32 den sonra calisabilir raporu alacaksan doktorundan tekrardan istirahat icin rapor alman sikinti olur buna dikkat et bende yeni dogum yaptim bu izin islerini baya arastirmistim (ben de ogretmenim)

canım bu konuda hiç bilgim yok 32. haftadan sonra çalışmayacak durumdaysak rapor alamıyor muyuz ya da doğum iznine mi ayrılmak zorundayım

hiç anlamıyorum su dogum iznı mevzusunu yaaa ben ıkız gebeyım 30.haftada ayıracak doğum iznine oda haziranın 5 ine denk geliyor dr rica etcem bende bari bir hafta daha beklesinde karneleri verdikten sonra ayırsın diye aslında kafama takılan sudur kıı zaten karnelere kadar giebilirsem semınere rahatlıkla giderşm diye düşünüyorum temmuz 1 e kadar33.haftamız bitecek dr istese acaba seminerlerden sonraya kadar bekletebilirmi doğum iznini başlatmayı ikiz gebelikte normalde doğum öncesi resmi izin 30.haftada başlıyo

eger 32 hafta dan 37 . haftaya kadar calisabilirsen doktorun sana rapor veriyor . calisamazsan da calisamaz raporu veriyor ve izne ayriliyorsun ama dogum oncesini de sonrasina aktaramiyorsun .ben 37 ye kadar calistim ve oncesini de sonrasina aktardim . tabi simdiden ne olacagi belli olmaz . sikintin olmazsa 37 ye kadar calisirsin ins.

32 . haftaya kadar yasal olan 40 gunluk rapor hakkini kullanabilirsin

teşekkür ederim çok soru sordum ama bir sorum daha var:) 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alıp ,yasal hakkımız olan rapordan ara ara rapor alsak olur mu
malesef olmuyor sen rapor alirsin bu seferde okul idaresi yani mutemetiniz dogum sonrasina aktaracaginiz haftalardan keser. diyelim calisabilir raporu aldiniz ve 37 e kadar calistiniz arada da 1 hafta rapor aldiniz . iste bu bir haftayi sonrasina aktatacaginiz 5 haftadan kesebilirler . genel uygulama bu sekilde ama yine de okul idaresiyle birebir gorusun . bu sekilde arada rapor alanlar olup ta dogum oncesini tam aktaranlar olabiliyor .

teşekkür ederim

ben de öğretmenim ve ikizlere hamileyim. 30.haftda izin hakkımız başlıyor bizim ama illa 30'da ayrılacaksın diye bir şey yok. Çalışabilir raporu alırsan 37.haftaya kadar dayandığın yere kadar çalışırsın ve 30'dan sonra çalıştığın her günü doğum sonrasına aktabilirsin. Ancak 37.haftada zorunlu olarak izne ayırıyor devlet ki ikizlerle o haftaya kadar çalışmak pek mümkün değil zaten

Merhaba, ben bu izin olaylarını hiç anlamadım, konuyu bilen birisi yardımcı olabilirmi ?

Ögretmenim, ve agustos ayında doğum bekliyorum, yani doğum öncesi tamamen yaz tatiline geliyor, ve dogum sonrasının ilk zamanlarıda yaz tatiline denk geliyor

normalde 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası izin var, ve doğum öncesindeki 5 haftayı sonraya aktarabiliyorsun. Ama benim doğum öncesi 8 haftam tamamen boşa mı gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…