- 13 Temmuz 2013
- 187
- 65
- 123
Zaten iznin hepsi topu dört ay,onu da neresinden kırpsak diye düşünmüşler. Bu izin olayını araştırırken bazı avrupa ülkelerindeki izin sürelerini okudum da dudaklarım uçukladı.Bak Urfa'nın bir ilçesinde görev yapan bir arkadaşım geçen sene haziranda doğum yaptı. Ama o aktardı eylüle gelince. fakat Kayseri'de aynı ayda doğum bir arkadaşım aktaramadı... Eşitsizlik, adaletsizlik... Bana sorarsan herkes aktarmalı... Bunun tatili, izni olmamalı... Biz keyfimizden değil zorunlu olarak yazın ay tatil yapıyoruz...
Aynen öyle dediğin gibi 4 ay zaten yetmiyor ki onun da tamamı doğum sonrası değil zaten. Avrupada nasılmış ki?Zaten iznin hepsi topu dört ay,onu da neresinden kırpsak diye düşünmüşler. Bu izin olayını araştırırken bazı avrupa ülkelerindeki izin sürelerini okudum da dudaklarım uçukladı.
Evet yapan da var yapmayan da. İlçeden ilçeye değişiyor maalesef... Senin arkadaşların neredeydi?ben de ogretmenim ve daha yeni 2 arkadasim eylulde dogum yaptilar ve yaza gelen donemi sonraya aktardilar. herhangi bir sorun da cikmadi. siz 32. haftada mutlaka doktorunuzdan calisabilir raporu alin ve idareye verin
Canım mesela çek cumhuriyetinde doğum izni,ücretli izin yani 3 yılmış,isveçte 16,Estonyada 18 ay.mesela çeklerde eğer çocuk engelli ise 6 yılmış ücretli izin.insanlar anne yanında yetişen neslin,gençliğin önemini anlamış işte.bizdede yok tatile geldi,yok fiilen çalıştın,çalışmadın nasıl izni kisaltırız o düşünülüyor.anneleri rapor almak,tüm maddi sıkıntılara rağmen ücretsiz izin almak yada gönlü kan ağlayarak bakıcılara çocuklarını emanet etmek zorunda bırakıyorlar.off çok dertliyim bu konuda yaa.birde üç dört çocuk teşvik etmiyorlar mı?Aynen öyle dediğin gibi 4 ay zaten yetmiyor ki onun da tamamı doğum sonrası değil zaten. Avrupada nasılmış ki?
Hiç bilmiyordum bize göre nasıl da ütopik izin süreleri, ama kesinlikle kutluyorum. Hatta Çek Cumhuriyeti'ne tayin isteyesim geldi valla :) bize de hem 6 ay anne sütü deniyor ama doğumdan sonra ancak 3 ay iznimiz oluyor, o da aktarabilirsek... Süt izni mevzusu ise kritik dönem olan 6 ay için yetmiyor maalesef. Mesela kuzenimin çocuğu 2-3 saate bir emiyor. Nasıl çalışacak ki bu anne? Herkes de ücretsiz izne uzun süredir ayrılacak kadar maddi imkânlara sahip olmayabiliyor...Canım mesela çek cumhuriyetinde doğum izni,ücretli izin yani 3 yılmış,isveçte 16,Estonyada 18 ay.mesela çeklerde eğer çocuk engelli ise 6 yılmış ücretli izin.insanlar anne yanında yetişen neslin,gençliğin önemini anlamış işte.bizdede yok tatile geldi,yok fiilen çalıştın,çalışmadın nasıl izni kisaltırız o düşünülüyor.anneleri rapor almak,tüm maddi sıkıntılara rağmen ücretsiz izin almak yada gönlü kan ağlayarak bakıcılara çocuklarını emanet etmek zorunda bırakıyorlar.off çok dertliyim bu konuda yaa.birde üç dört çocuk teşvik etmiyorlar mı?
canım bu konuda hiç bilgim yok 32. haftadan sonra çalışmayacak durumdaysak rapor alamıyor muyuz ya da doğum iznine mi ayrılmak zorundayımzaten 40 gunluk yillik rapor hakkin ( 2015 yilina ait ))dogumdan sinraya aktaramiyorsum malum yeni yila giriyirsunuz . 32 haftaya kadar yasal rapor hakkini kullanabilirsin . 32 den sonra calisabilir raporu alacaksan doktorundan tekrardan istirahat icin rapor alman sikinti olur buna dikkat et bende yeni dogum yaptim bu izin islerini baya arastirmistim (ben de ogretmenim)
32 . haftaya kadar yasal olan 40 gunluk rapor hakkini kullanabilirsinarkadaşlar öğretmenim ben de doğum iznimi 4 ayı doğum sonrasında kullanmayı düşünüyorum tecrübeli arkadaşlara sorum şu ..muhtemel doğumum 4 aralık 2015 bu tarihten önce en fazla kaç gün rapor alabilirim yıl bitmeden doğum iznim haricinde..
teşekkür ederim çok soru sordum ama bir sorum daha var:) 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alıp ,yasal hakkımız olan rapordan ara ara rapor alsak olur mu32 . haftaya kadar yasal olan 40 gunluk rapor hakkini kullanabilirsin
malesef olmuyor sen rapor alirsin bu seferde okul idaresi yani mutemetiniz dogum sonrasina aktaracaginiz haftalardan keser. diyelim calisabilir raporu aldiniz ve 37 e kadar calistiniz arada da 1 hafta rapor aldiniz . iste bu bir haftayi sonrasina aktatacaginiz 5 haftadan kesebilirler . genel uygulama bu sekilde ama yine de okul idaresiyle birebir gorusun . bu sekilde arada rapor alanlar olup ta dogum oncesini tam aktaranlar olabiliyor .teşekkür ederim çok soru sordum ama bir sorum daha var:) 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alıp ,yasal hakkımız olan rapordan ara ara rapor alsak olur mu
teşekkür ederimmalesef olmuyor sen rapor alirsin bu seferde okul idaresi yani mutemetiniz dogum sonrasina aktaracaginiz haftalardan keser. diyelim calisabilir raporu aldiniz ve 37 e kadar calistiniz arada da 1 hafta rapor aldiniz . iste bu bir haftayi sonrasina aktatacaginiz 5 haftadan kesebilirler . genel uygulama bu sekilde ama yine de okul idaresiyle birebir gorusun . bu sekilde arada rapor alanlar olup ta dogum oncesini tam aktaranlar olabiliyor .
ben de öğretmenim ve ikizlere hamileyim. 30.haftda izin hakkımız başlıyor bizim ama illa 30'da ayrılacaksın diye bir şey yok. Çalışabilir raporu alırsan 37.haftaya kadar dayandığın yere kadar çalışırsın ve 30'dan sonra çalıştığın her günü doğum sonrasına aktabilirsin. Ancak 37.haftada zorunlu olarak izne ayırıyor devlet ki ikizlerle o haftaya kadar çalışmak pek mümkün değil zatenhiç anlamıyorum su dogum iznı mevzusunu yaaa ben ıkız gebeyım 30.haftada ayıracak doğum iznine oda haziranın 5 ine denk geliyor dr rica etcem bende bari bir hafta daha beklesinde karneleri verdikten sonra ayırsın diye aslında kafama takılan sudur kıı zaten karnelere kadar giebilirsem semınere rahatlıkla giderşm diye düşünüyorum temmuz 1 e kadar33.haftamız bitecek dr istese acaba seminerlerden sonraya kadar bekletebilirmi doğum iznini başlatmayı ikiz gebelikte normalde doğum öncesi resmi izin 30.haftada başlıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?