• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenlerin doğum izni

hercai833

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
52
2
48
Kahramanmaraş
arkadaşlar 32.haftamı 25 ocakta yani karne tatilinden 2 gün sonra dolduruyorum.32+0 oluyor.bn doğuma 1 ay kalaya kadar çalışmak istiyorum.yani 2 hafta daha 2.dönemden çalışmam lazım.32.haftam tatile denk geliyor ya çalışabilir raporu almam lazım.bir arkadaş o 2 haftayı doğum sonrasına atamazsın dedi.ben izne ayrılmıcam ki niye atamayım yani bu konuda bilgisi olan öğretmen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

Fiilen calismadigimiz icin sonraya atamiyoruz. Benimde 37. Haftam karne zamanina denk geliyo. Bende kullanamiyorum.

Zaten kısacık izin süremiz onu da yok yaz tatiline denk geldi, yok yarıyıl tatiline denk geldi diye kesiyorlar.bende haziranda doğum yapıp doğum sonrası tamamen gidenlerdenim.

Merhaba kızlar. Soruyu arkadaşım için soruyorum çünkü çok dertli bu konuda. 32.haftası ağustos başlarına denk geliyor. O zaman iş görebilir raporu alacak. Kendisi öğretmen ve 4 Eylül 2015'te 37.haftasına girmiş olacak ve doğum iznine ayrılacak kısmetse. Bu durumda doğumdan sonraki iznine +5 hafta ekletebilir mi? Düğün yüzünden borçları var ve sağlığı el verdiği sürece çalışmak istiyor. fakat doğum izni ile ilgili net bilgiye ulaşamadık. Yaz tatiline doğum denk gelince izin aktarılmıyor ama ya Eylüle gelince??? Bu konuda bilgisi olan ve bu yazıyı okuyan canlar, lütfen cevap yazın :KK64:

arkadaşlar bende ocak 20 çalişabılır raporumu alacağim...bu konuyu burda daha once okumuştum ve araştırdım bıraz..tatlıe denk geldığı o sureyı doğum sonrasına atabııyoruz..hatta aynı durumu yaşayan bır arkadaşim vardı...fiili çaliştın çalişmadın gıbı şeyler soz knusu bıle olmamaiş...dırek doğumdan sonraya aktarılmiş

vallahı yapan var yapamayan var nasıl bır sıstem içindeyız anlayamadım...

Ben 23 temmuzda doğum yaptım. 32. haftam okul zamanına denk geldiği için o 5 haftayı aktarabilmiştim. ama temmuz başı ve ağustos sonuna kadar olan kısmım yandı. bir de yazın eş durumundan tayinim çıkmıştı. izinde olduğum için ilişik kesememiştim. tam dğum iznimin bittiği 4 kasımda batmandan ilişiğimi kesip bir de 15 gün meyil müddetini kullanmış ve sonra istanbuldaki görevime başlamıştım. ben bir de 38+3te doğum yaptım. 40 hafta dolmasına 11 gün vardı. hastane o 11 günü de eklemişti doğum iznime. hiçbir sorun da çıkmadı.

Merhaba kızlar. Soruyu arkadaşım için soruyorum çünkü çok dertli bu konuda. 32.haftası ağustos başlarına denk geliyor. O zaman iş görebilir raporu alacak. Kendisi öğretmen ve 4 Eylül 2015'te 37.haftasına girmiş olacak ve doğum iznine ayrılacak kısmetse. Bu durumda doğumdan sonraki iznine +5 hafta ekletebilir mi? Düğün yüzünden borçları var ve sağlığı el verdiği sürece çalışmak istiyor. fakat doğum izni ile ilgili net bilgiye ulaşamadık. Yaz tatiline doğum denk gelince izin aktarılmıyor ama ya Eylüle gelince??? Bu konuda bilgisi olan ve bu yazıyı okuyan canlar, lütfen cevap yazın :KK64:
Benim bildiğim kadarıyla aktaramaz.izinleri sonraya aktarabilmek için o dönemi fiilen çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Öğretmenler için de ağustos ayı tatil olduğu için çalışabilir raporu alsa da çalışmadığı bir döneme denk geldiği için doğum öncesi izni yanar maalesef.

vallahı yapan var yapamayan var nasıl bır sıstem içindeyız anlayamadım...
Hiç sorma canım yaa!yönetmelik bir tane uygulama milyon tane...eşitsizlik oluyor böyle işte.ilden ile uygulama mı değişirmiş!?? Bende 24 haziranda doğum yaptım. Benimde doğum sonrası iki ayım Güme gitti.o zaman benim ki de eklenseydi eylülden sonraya.

slm benim de arkadasim eylul basinda dogum yapti ve oncesini dogum sonradina ekletti yani aktarabiliyorsunuz . arkadasiniz calisabilir raporu alsin doktordan sonra idareye versin . boyle yapan cok arksdasim var . hepsi de kabul oldu .sorun cikmadi yani

merhaba arkadaşlar bende 16 ocakta çalışabilir raporu aldım 2.dönemden 2hafta daha çalışmam gerekiyor.fakat baya ağırım inşallah gidebilirm bende sonraya aktarılabiliyor diye biliyorum.

kanunen fiilen çalışmadığınız dönemi aktaramazsınız. aktarım için çalışmak gerekiyor. eğer tatil dönemini aktaran öğretmenler varsa ve buna milli eğitim izin vermişse yanlış bir uygulama.

öğretmenlerin izni temmuz ağustos ve yarıyıl tatili. bu dönemleri çalışabilir raporu alsanız dahi aktaramazsınız çünkü bu dönemlerde zaten tatilsiniz çalışmıyorsunuz kanunen böyle. arkadaşıma sordum kendisi meb de çalışıyor uygulama böyle dedi.

Hiç sorma canım yaa!yönetmelik bir tane uygulama milyon tane...eşitsizlik oluyor böyle işte.ilden ile uygulama mı değişirmiş!?? Bende 24 haziranda doğum yaptım. Benimde doğum sonrası iki ayım Güme gitti.o zaman benim ki de eklenseydi eylülden sonraya.
Bak Urfa'nın bir ilçesinde görev yapan bir arkadaşım geçen sene haziranda doğum yaptı. Ama o aktardı eylüle gelince. fakat Kayseri'de aynı ayda doğum bir arkadaşım aktaramadı... Eşitsizlik, adaletsizlik... Bana sorarsan herkes aktarmalı... Bunun tatili, izni olmamalı... Biz keyfimizden değil zorunlu olarak yazın ay tatil yapıyoruz...

merhaba arkadaşlar bende 16 ocakta çalışabilir raporu aldım 2.dönemden 2hafta daha çalışmam gerekiyor.fakat baya ağırım inşallah gidebilirm bende sonraya aktarılabiliyor diye biliyorum.
çalıştığın kadar kısmı sonraya aktarabiliyorsun. Ama araya tatil girince o tatile gelen kısımlar maalesef izne eklenmiyor...

ben de ogretmenim ve daha yeni 2 arkadasim eylulde dogum yaptilar ve yaza gelen donemi sonraya aktardilar. herhangi bir sorun da cikmadi. siz 32. haftada mutlaka doktorunuzdan calisabilir raporu alin ve idareye verin

Back