Çocuğunun psikolojisinin ne olacağını hiç düşünmüyor herhalde...
Daha küçücük yaşında, hayata başarısızlıkla başlayan bir yavrucağın geleceğini hiç etmek istiyorsanız, yapın gitsin.
Şahsen bu duruma güzel bir örneğim.
Anaokuluna başlayacakken; tüm kıyafetlerimi, oyuncaklarımı almış bir heyecanla sınıfta yerimi bulmuşken müdür bey niyeyse(!) beni 1. sınıfa başlatmak istedi.
Neymiş efendim, o sınıfın bana katacağı yokmuş, zaten öğretilecek her şeyi biliyormuşum ve buna küçücük bir testle karar verdi...
Halbuki ben arkadaş edinecektim, oyunlar oynayarak bir şeyler öğrenecektim, daha hazır değildim sorumluluk almaya!
27 yaşımdayım hala beni o tütülü eteğimle 1. sınıfa soktukları gündeki hislerimi unutmadım.
Psikolojimin içine ettiler, ve okul artık benim için zulüm olmuştu.
Herkesin kıyafetimle, yaşımın onlardan küçüklüğüyle, elimdeki oyuncaklarımla dalga geçmesi de cabası!
Ve hayatım boyunca okula nefret ederek gittim.
Çocukken hasta oldum, ağladım gitmedim.
Orta okul lisede ise dersleri kırdım, devamsızlıktan kalmak üzereyken ailemin araya insan sokmasıyla bitirdim.
Üniversitede ise bütün sınavlarıma devamsızlıktan giremediğim için 2 yıl uzattım.
Ve bu arada, girebildiğim hiçbir sınavdan da kalmadım, başarısızlığın aksine oldukça da başarılı bir öğrenim hayatım oldu.
Okula olan nefretimden dolayı gitmeyişim hariç!
Ah o müdür ve buna ses çıkarmayan ailem yaktı beni yaktı!
Siz de ileride bu cümleleri, nefreti duyacaksınız eğer böyle bir şey yaparsınız, o yüzden anlatayım dedim....