Öğretmenler?Yeni öğretmenim öğrenciler dersi dinlemiyor ne yapmalıyım?

siyahinci26

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2017
26
4
Lisede göreve basladim çok ses çikariyorlar kendimi bile duyamıyorum ne yapmalıyım nasıl otorite kurabilirim bide küçuk olduğum için ciddi dursamda sacma seyler söyluyorlar coğrafya dersine girecegim derside nasil islememi tavsiye edersiniz baska tavsiyelerinizide beklerim nasil yaklaşmalıyim neler yapmalıyım

Ben hiç lisede görev yapmadım ama ergen öğrencilerim var özel eğitime gelen.
Evet basta pek otorite tanımıyorlar ama görsel ilginç şeyler ilgilerini çekiyor.
Farklı bi şekilde ders işlerseniz sürekli slayt resim video vs.kullanirsaniz ilgilerini daha çok çekebilirsiniz belki.

Sizin aciginizi bulamazlarsa sizi daha çok ciddiye alırlar derse iyi hazirlanin derim.

Lisede göreve basladim çok ses çikariyorlar kendimi bile duyamıyorum ne yapmalıyım nasıl otorite kurabilirim bide küçuk olduğum için ciddi dursamda sacma seyler söyluyorlar coğrafya dersine girecegim derside nasil islememi tavsiye edersiniz baska tavsiyelerinizide beklerim nasil yaklaşmalıyim neler yapmalıyım
Bence görselleri akıllı tahtayı sık kullanmaya bakın. Bir de dersin başında anlaşma yapın. Dersi dinlerseniz sözlü notunuzu daha iyi veririm deyin. Veya 30 dakika anlatacağım 10 dakika beraber ders ve okul halkında sohbet edebiliriz deyin. Ben lisede çalışmıyorum Allah sabır versin ben bazen ortaokulluları bile zor zabdediyorum. Hayırlı olsun atamanız.

Lisede çalıştım bir süre, genel durumu çok kötü olan bir liseydi, ilk derse girdiğim zamanlar cıvıtmalarını saçmasapan espirilerini ya görmezden geldim ya da durup öyle gözlerinin içine baktım, hiçbir şekilde ders esnasında konuşmalarına göz yummayacağımı hissettirdim ama ders bitince teneffüste de koşa koşa ayrılmadım yanlarından, sohbet ettim dinledim uzun uzun, zamanla o kadar çok sevdiler ki beni, ipe sapa gelmez denilen öğrenciler ben bir şey yapmadan saygıyla ders dinlediler. Ben nerede olursa olsun sevgiyle üstesinden geldim hep çünkü gerçekten öğrenci olarak değil her birini evladım gibi görüyorum

Kesinlikle sert durun.
Sert değilseniz bile öyleymiş gibi gösterin
Blöf yapmayın.
Üst seviye saygısızlık varsa öğrenciye yaptığının yanlışlığını anlatmaya çalışmakla geçiştirmeyin. Çünkü o yaştan sonra anlamayacaktır.
Tutanak tutun işleme sokun.
Notla tehdit etmeyin.
Siz sert durun zaten değişimi göreceksiniz.

Aşırı bir terbiyesizlik varsa, orada disiplin devreye girer. Ama hafif bir durumsa, otoritenizi sağlam kurun, sürekli asık suratlı olmayın, aralarda onların da ilgisini çekecek şeyler söyleyin, kısacası derste beni dinlerseniz ders dışında sizler kadar kafa dengi biri olabilirim imajı verin. Fakat ders sırasında kesinlikle taviz vermeyin.

Ergenlere ters psikoloji malesef işe yaramıyor. Benim şansıma meslek hayatım boyunca hep kötü sınıflarla uğraştım bir sürü yöntem denedim. Sadece öğrencilerle arkadaş olmak ise yaradı. Çocuklar karşılarında onları anlayan, onlara hak veren insanlar görmek istiyor, böyle kişileri daha çok ciddiye alıyorlar. Her ders tabi ki gırgır şamata geçmiyor ama ders esnasında yarım saat çok yoğun bir şekilde ders işleyip son on dakika ee dedikodu yok mu dediğim çok oluyor. Idareden izin alıp çocuklara konuyla alakalı film izletiyorum ve öncesinde de anlaşma yapıyorum. Sınav ortalaması 80 olursa şu filmi izleyeceğiz gibi. Örtük öğrenme ile çocuklar dersi kaynattiklarini sanarken ben yine çaktırmadan kazanımı veriyorum.

Her sınıfın davranışı farklıdır. Öncelikle her birinin bir defter edinmesini söyleyin. Derse geldiğiniz ilk bir kaç dakika sınıfın toparlanması ve onlarla yakınlık kuracak şekilde hal hatır sorun. Daha sonrasında dersi anlatın 30 dk. Coğrafyada çok fazla terim ve yer olduğu için onların akıllarında tutacaklar şekilde kodlamanız gerekiyor. Atıyorum horst graben onu sesinizle yüksek ve alçağa göre komik bir hale getirebilirsiniz. Son dakikaları da diğer derslerin kısa bir tekrarı gibi ani sorular sorabilirsiniz.

X