Öğretmene anneden 'oğlumun yerini değiştirdin' dayağı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Konya’da sınıf öğretmeni H.Ç.D., derste sürekli rahatsızlık verdiği öne sürülen 7’nci sınıf öğrencisi B.D.’nin oturma düzenindeki yerini değiştirdiği iddiasıyla, okulun koridorunda öğrencinin annesi H.A. ve teyzesi tarafından tekme ve tokat dövüldü. Diğer öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu’nda meydana geldi. Fen Bilgisi öğretmeni H.Ç.D., sınıf öğretmenliğini üstlendiği sınıfta, iddiaya göre derslerde sürekli rahatsız veren ve arkadaşlarına kağıt atan öğrencisi B.D.’nin yaklaşık bir ay önce oturma düzenindeki yerini değiştirdi. Ön sıralarda oturan öğrenciyi arka sıralara oturtan öğretmen H.Ç.D., öğrencinin velisi H.A.’yı okula çağırıp, durumu anlattı. H.A. da iddiaya göre, buna tepki gösterip, konuyu okul yöneticilerine iletti. Yöneticiler de, hem öğretmen hem de veli ile görüşerek olayı yumuşatmaya çalıştı ve öğrenci B.D.’nin sınıfa ayak uydurması durumunda yerinin tekrar değiştirilebileceği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta öğretmen H.Ç.D., öğrencinin oturma düzenindeki yerini, arka sıralardan orta sıralara alarak tekrar değiştirdi. Ancak bu duruma yine tepki gösteren veli H.A., okul yönetimine bir dilekçe yazarak öğretmenin sınıfının değiştirilmesini talep etti.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖĞRETMENE DAYAK

Yaşanan bu olayların ardından dün kız kardeşi ile birlikte okula gelen H.A., sınıfın kapısında öğretmenin dersten çıkmasını bekledi. Yaklaşık 5 dakika kapıda bekleyen H.A., sınıftan çıkan öğretmen H.Ç.D.’nin kolundan tutarak çekti. Aralarında çıkan tartışma sonrası H.A. ve kız kardeşi koridordaki öğrencilerin önünde tekme tokat öğretmen H.Ç.D.’ye saldırdı. Araya diğer öğretmenlerin girmesi üzerine kavga sona ererken, olay yerine polis çağırıldı. Olay anı ise okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Hastaneye giderek iş göremezlik raporu alan öğretmen H.Ç.D.’nin şikayeti üzerine öğrenci velisi H.A. ve kız kardeşi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. H.A. ve kız kardeşi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

”ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİYİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR”

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, son dönemlerde öğrenci velilerin, öğretmenlere karşı şiddetli davranışlarında artış olduğunu belirterek, ”Öğretmenlerimize hak ettiği saygının gösterilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz fedakarca iş yapıyorlar. Bu olayda yapılan saldırının gerekçesine bakıldığı zaman rahatça çözülmesi gereken bir problem. O öğrenci de bizim öğrencimiz. Öğretmenimiz esasında o öğrenciyi kazanmaya çalışıyor. Problemli öğrencileri de kazanmamız gerekiyor. Zaman zaman yaptırım uygulamamız gerekiyor. Ama biz öğrencilerimizi kazanmak için uğraşırken velilerimizin bizim yanımızda olmamaları ve karşımızda olmaları bizim işimizi zorlaştırıyor” dedi.

EĞİTİM- İŞ SENDİKASINDAN TEPKİ

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Şükrü Balun da son zamanlarda öğretmenlere karşı veli şiddetlerinin arttığına dikkat çekerek bunun yönetimden kaynaklanan eksikliklerden oluştuğunu ileri sürdü.
http://www.milliyet.com.tr/ogretmene-anneden-oglumun-yerini-gundem-2059552/

velinin yaptığı terbiyesizlik ötesi olduğundan konu da bişey diyemiyeceğim zaten net

diğer taraftan hiç bi öğrenci senin çocuğun pış pışlansın diye ona tahammül etmek zorunda değil, ne öğrenciler ne diğer veliler ne öğretmenler

herhalde bi yaptırımı olacak, o da sadece sıra değiştirmek, daha makul ne olabilir yani

En nefret ettiğim konu, oturma planı.. Sene sonu geldi hala bunun tartışması var. Milyon tane seçenek sun yine kabul etmiyorlar. Arada biri zıt gidecek illa ki.. Oturduğu yerden memnun kalmayan bir öğrencim öfkeler saçarak "Müdüre dilekçe vereceğim" demişti.

derdi varsa gitsin medenice konuşsun..benim oğluma kızmış yuvada öğretmeni,gittim yanına konuştum elini öptürdüm:)öğretmeni öptürtmek istemedi..kucaklaştılar..kızkardeşimde öğretmen ne dese üstüne alınıyor,dedim o sınıfta 40 tane öğrenci var sen hassas olduğun için sana öyle geliyor diye..birde öğretmeni dövmeye kardeşiyle gitmiş..kardeşi hiçmi uyarmadı veliyi..allah akıl fikir versin..
tabiiki hatalı öğretmenlerde var,ama velilerde düşünmeden hareket ediyor..

Gerçekten öğretmen-veli işbirliği çok çok önemli.. Keşke herkes böyle davranabilse..

Ben çocukların gözü önünde, çocukları haklı ya da haksız had bildirmeye çalışan velilere kızıyorum.
Öğretmen değilim, Öğretmen bir yakınımda yok, veliydim, yeri geldi hakikaten sonuna kadar suçlu öğretmenlerle de karşılaştım ama herşeyin bir yolu yordamı var, çocuğuna bile çaktırmadan gidip medenice konuşursun, şahsen bu tip durumlarda olayların çocukların gözü önünde cereyan etmesinin saygısızlık, edepsizlik olarak geri dönüşü olduğuna inananlardanım, çocuk anne babasının öğretmeni azarladığını görünce saygısı kalmıyor, artık ne desem ailem bana inanır diye düşünüp iftira bile atacak boyuta gelebiliyor, bu saygısızlığı hayatına giren herkese yapmaya başlıyor.

Son düzenleme:
Ee bu velinin yetiştirdiği çocuk tabi ki derste rahat vermez arkadaşlarına kağıt atar.
Huzursuzluk, çekişme aileden geliyor. Çocuğun iletişim dili şiddet. Yazık öğretmene üzüldüm.

ne olursa olsun ama ne olursa olsun hiçbirşey kaba kuvvet göstermeyi gerektirmez benim gözümde,dil denen birşey var,varsa bir sorunun gider güzelce konuşarak halledersin,baktın halledemiyorsun ve haklı olduğunu düşünüyorsun git resmi makamlara başvur vs...vurmak dövmek ne ya
haberi akşam izledim ve sonunda kadınlar ifadesi alınıp bırakıldı dedi,neden hapis veya yüklü para cezası verilmiyor,adalette çok büyük eksikler var,oturduğum yerde sinir oldum,ne ala memleket.

önden arkaya alıyo, tepki, arkadan biraz öne alıyo yine tepki ve sonunda dayak. artık insanlara yaranılmıyor.

Neden şaşırmadım acaba
Bunun saç çeken versiyonunu gördüm ya ben
Millet uçmuş

Niye saliverilmisler? En az bi gece nezarette kalmalari gerekirdi.
Tabii kimsenin gozu korkmaz boyle, herkes gitsin doktor ogretmen dovsun o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…