Öğretmen olma hayali kuran tüm kk üyeleri

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
4 yıl okuyuppppp sonunda öğretmen olma hayali kuran ve kpss gerçeği ile karşılaşan tüm arladaşlarıma hem başarı hemmmm sabır diliyorum daha okulum bitmedi ama şimdiden kara kara düşünür oldummmm bir çok insan kendi mesleğini yapamıyor ve özel sektörde başka alanlarda çalışmak zorunda kalıyorrrrrrr çok komik atama sayıları var 150 kişi benim mezun olacağım okulda zaten 150 kişi var aynı sene benle mezun olacakkkk........iş imkanı sağlamayaacaklarıııııı bölümleri neden açarlar bizlere bu kadar emek harcatırlar bilemiyorummmm...........ne umutlarla ne emeklerle okuyoruz atanamayıp su an psıkolojık tedavi gören bir çok arkadasım var........össyı kazan dgımı öğrendigimde cok sevınmıs gunlerce okul kımlıgıme bakmıssssss calıstıgımın karsılıgınııııı basarı olarak gormustum amaaaaa simdiiiii o sevıncımden o maratonu atladıgımdan eser kalmadıııııııııı mezunıyete yaklastıkcaaaa korkular endıselerrrrrr cevrenın mutluuuuuuuu bekleyıslerı karsısında psıkoljık olarak ınsan cokuyorrrrrrrr Allah hepımıze sabır versınnnn

üniversiteyi bitirmesi ayrı dert, son sınıfta hayatını ne yönde şekillendirmek istediğine karar vermek ayrı bir dert arkadaşım.özel okulda çalışsan zor,devlette kendini geliştiremiyorsun...bende öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim anlıyorumki össyi kazanmaktan daha önemli şeylerde varmış:))herşey sınavla bitmiyormuş.ayrıca çocukları sevmeyenler kesinlikle öğretmenlik mesleğini seçmemeli hem kendinize hemde çocuklara eziyet etmeyin lütfen...hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah..

ben seneye bölümü bitirmeyi düşünüorum sadece.bu bölüm bittikten sonra kpss çerez gibi bana yıne de ılgılenıorum sımdıden.hadi hayırlısı herkese kolay gelsın

Kolay gelsin, okuması bir dert, kpss bir dert, atanır mısın, ayrı bir dert.. Hiç kolay bir iş olmadığını belirteyim. Çok ama çok yorulacaksınız. İdareci gelip size çatacak, veli gelip size söylenecek, öğrenciler zaten başımızın tacı, öğretmenler .... yesin (özür dilerim) !!! ve size ilaç gibi gelen tatiller, milletin ağzında sakız olacak. Siz başlarda sinirleneceksiniz bu söylemlere.. Sonradan alışacaksınız, hatta küstahlaşıp, "ay evet, çok rahat meslek, sabahtan akşama kadar yatıyorum okulda, tatiller de cabası, devlet de tatil yapalım diye maaşımızı kesmiyor, oturduğumuz yerden maaş alıyoruz. Keşke sen de ( kazanabilseydin !!!!) diyeceksiniz."

Öğretmeninin arkasında duran, düzgün bir okulda çalışacaksanız çok şanslı olacaksınız. Yoksa herkes sizden bir şeyler bekleyecek. Bir tek derse hazırlanıp ders anlatmak olsaydı keşke tüm işimiz.. Eve iş getireceksiniz, ekstra çalışmalar yapmanız gerekecek, planlar ve yazılılardan bahsetmiyorum. Hele hele sınıf rehber öğretmeninden istenen, abuk sabuk, bir yığın gereksiz formlardan, onların raporlarından falan hiç bahsetmiyorum. Çocuk sınıfta gaz çıkarsa seni suçlayacak idarecilerden de.. İşiniz çok zor..

Amaaa... Kompleks yapmadan öğrenciyle düzgün bir iletişim kurabilirsen, sınıfa girdiğin anda her şeyi unutursun. Muhtemelen gününün en güzel dakikaları onlarla olacak.. Çok eğleneceksin. Güleceksin. Günlük sıkıntını onlarla unutacaksın. Yeri gelecek cinnet geçireceksin :) O sesin senden çıktığına inanamayacaksın. Çok zevkli bir iş. İddia ediyorum, çok az meslek grubu öğretmenlerinki kadar eğlenceli bir iş yapıyordur. Hele ortaöğretimdeysen.. Gerçekten akıllı insan işi değil. Seviyorsan, muhteşem bir iş. Sevmiyorsan, en kısa zamanda dükkan açmanın yollarını ararsın zaten.. Yolun açık olsun.. Her şey gönlünce olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şu anda atanma derdindeyim...
İnşallah atanayım da böyle problemlerle uğraşayım diyorum...
Öğretmenlik gerçekten de gönül işi..
Sevmeden yapılması çok ama çok zor...
Ben gerçekten mesleğimi çok seviyorum..
Bu tarz sorunların da üstesinden geleceğime inanıyorum...

2004 yılı sınıf öğretmenliği mezunuyum son senek korkudan okadar sıkı çalıştımki anlatamam oysaki o yıllardaki şimdiki kadaar zorda değildi ancak hayatım boyunca ilk defa bir sınav böyle steres yapmış vucudumun her yeri kabarmıştı.sınıfımızda 55 kişi idik ve sadece 5 kişi atandı bende o şanslı grup içindeydim 89.600 küsür puan almıştım ve aksaraya atanmıştım ben şanslıyım ancak gerçekten zor bir süreç hala benimle atanan ve atama bekleyen arkadaşlarım var ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

X