Öğretmen olan Eylül Anneleri

_Ruha_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
505
115
Merhaba güzel anneler,
Ben 30+3 haftalık hamileyim. İnşallah bir kızçem olacak. Öğretmenim ve ilk doğumum. Çalıştığım okulda yeni; kimsenin pek bir şey bildiği yok. Birkaç tane kafamı kurcalayan soru var. Yardımlarınızı bekliyorum.
*32.haftalık çalışabilir raporunu almamız gerekiyor değil mi yaz tatili olsa da, peki tam 32+0 da mı alınması gerek?
*Yaz tatiline denk geldiği için doğum öncesi izinlerimiz yanıyor mu, sonraya ekletemeyecek miyiz?
*Yine 37. haftanın raporu 37+0 da mı olmalı? Peki doğum 40. haftayı aşarsa, 41 veya 42 noluyor?
Kafam çorba bu resmi işlerden!!!
Şimdiden tüm hamişlere hayırlı doğumlar dilerim.

Canım ben de bugün 32+2 oldum . Ben de öğretmenim. Cuma günü 32+0 da çalışabilir raporu aldım ama her halükarda doğum öncesi yanıyor maalesef bi de 37+0 da almam gerekiyormuş. O da 14 ağustos a geliyor.

Canım ben de bugün 32+2 oldum . Ben de öğretmenim. Cuma günü 32+0 da çalışabilir raporu aldım ama her halükarda doğum öncesi yanıyor maalesef bi de 37+0 da almam gerekiyormuş. O da 14 ağustos a geliyor.
Tüh ya.. hayırlısı olsun..
Aldığınız raporda ne yazıyor, özel bir ifadeye gerek var mı? Bir de hemen okula ulaştırdınız mı? Ben şehirdışındayım da.

Tatile denk gelen izin haklariniz yaniyor malesef. Bildiginiz gibi devlet 8+8 olmak uzere dogum izni veriyor ama doguma 3 hafta kalaya kadar calisabilir raporu alabiyorsunuz ve dogumdan once kullanmadiginiz 5 haftayi dogumdan sonraki 8 haftaya eklettip dogumdan sonra 13 hafta dogum izninde sayilabilirsiniz dogumdan onceki 3 hafta tatilede denk gelse kullanmis sayiliyorsunuz dogumdan sonraya ekleme yapilmiyor.

bende subatta dogum yapacagim Allah in izniyle. Arastirmalarima gore edindigim bilgiler boye.

Benim doğumum da eylülde inşallah.32+da rapor alacağım.Yengem ve arkadaşımın doğumu geçen sene benimle aynı tarihlerde ydi ve yaza gelen 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilmişler.1.dönemi kapatmışlar. Benim çalıştığım ilçe mem biraz gıcık ama elimden geleni yapacağım aktarabilmek için emsal falan gösterip.

Tüh ya.. hayırlısı olsun..
Aldığınız raporda ne yazıyor, özel bir ifadeye gerek var mı? Bir de hemen okula ulaştırdınız mı? Ben şehirdışındayım da.
Canım bugünün tarihi itibariyle 32 haftalık çalışabilir raporudur, gibi bi ifade var yazıda. Ben aynı Şehirde olduğumdan aynı gün verdim.bilmiyorum sorun olur muydu.

Canım nasıl aktarmışlar ki acaba?

Dogumdan onceki bes haftani kullana bilmen icin fiilen calisiyor olman lazim canim ben suan kadrolu degilim sinavlsra girdim eger atanirsam 5 haftami dogum sonrasina aktarabileyim diye 32 deki calisabilir raporunu aldiktan sonra calistigim okul mudurum raciligiyla halk egitim merkezinde kurs actim. Boylece fiilen calisiyor gozuktugum icin 5 haftami kurtarabiliyorum.

Canım nasıl aktarmışlar ki acaba?
Herhangi bir işlem yapmamışlar raporlarını götürmüşler normal.aktarılmış canım.Biri ilçe olduğu için yapmıştır bir şekilde diyeceğim ama Yengem de il merkezinin en iyi okulunda çalışıyor.mümkün olmasa yapmazlardı herhalde

Bu fikri başkasından da duymuştum canım.ama merak ettiğim sadece okul müdürünün isteğiyle bu kursu açabilir mıyız? Bir de kurs açmış gozuktugumuz için para falan yatar mı hesabımıza? Haksız kazanç gibi olur ya yatmasa daha iyi olur o yüzden soruyorum.

O zaman biraz ildeki milli eğitime ya da ilçedeki milli eğitime bağlı diyebilir miyiz? Ben de internette başka yerlerde aktarabilenleri duymuştum. Ah keşke bizlere de denk gelse.

Bu arada alınan raporların devlet hastanesinden alınması gerekmiyor değil mi? Özel hastanede olur dimi?

Canım devlet özel farketmez rapor için.ama aktarma kısmı sıkıntı iste.

canım kursu okul müdürünün isteğiyle açabiliyorsun. Para yatıyor tabiki ama hiç haksız falan değil karnım burnumda gidiyorum dersimi verip geliyorum. Sonuçta çalışabilir raporunu aldım ve çalışıyorum. Öyle formaliteden kurs açanlar varsa bilmiyorum.

Pardon canım ben yanlış anlamışım seninkini de öyle formaliteden sandım o yüzden sordum. Sen çalışıyomussun tabi ki hakkın o para.Peki ne kursu actınız günde kaç saatlik?

Ben özele gidiyorum doktor öğretmen olduğum için rapor veremeyeceğini söyl edi 2013 yılında çıkan genelgeyi de gösterdi.haftaya şansımı bir de devlette deneyeceğim.

Yönetmelikte açıkca yazıyor aslında fiilen çalıştıkları süre doğum sonrasına eklenir diye ekletenler nasıl ekletmiş acaba bende perşembe gideceğim doktora çalışabilir raporu verecek doktorum bakalım okula bırakacağım şansımı deneyeceğim keşke eklense

2013'te çıkan genelge neymiş ki?
Öğretmenlerin yaz tatilinde çalışmadıkları için doğum izinlerini aktaramayacaklarına dair genelge.Doktorun eşi de öğretmenmiş adam iyice araştırmış biz de aktaramamıştık dedi.Veren doktor da aktaran müdür de suç işliyor dedi.Ama olsun ben şansımı devlette de deneyeceğim.

Merhaba kizlar ben 16.7.2015 te doktor randevuma gittim 31+6 daydim rapor verdi doktor,raporda ..... protokol numarasi ile yapilan muayenede 32 haftalik gebeligi tespit edilmis olup sagligi elverisli olmasi nedeniyle 5 haftanin dogum sonrasina aktarilmasi son 3 haftaya kadar calismasi uygun gorulmustur yaziyo.bayram girdigi icin araya raporumu bugun okula teslim edicem ins kabul edilir.benimle ayni donemde dogum yapicak bi ogretmen arkadasimin raporu (baska bi ilde )kabul edilmis sözde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…