Canim.simdi arkadasimla konustum.beraber tekrar heaap yaptik.oda 38de dogurdu kalan 2hafta dogum.sonrasina aktarilmis yani 40haftadan once olan dogumlar erken dogum olarak nitelendiriliyor.benim anladigim buCanım ben yönetmeliği esas almıştım ama kafam iyice karıştı. Arkadaşın biri 38. hafta da doğum yapmış. Tek gebelikti onunki. 32. haftada izne ayrılmış, 38 de doğum yapmış. son 2 haftasını doğum sonrasına aktarmış. Çok sevindim öyleyse eğer süper olacak benim için. Seminer döneminde işe başlarsam nasıl yapacağım bebekleri diyordum. Başka bilgi alan da lütfen paylaşsın bizimle...
Canim 15temmuz 40.haftan mi.oluyor tam 40.haftanin denk geldigi tarih neKizlar bende bu dogum izni konusunda tecrubesizim benim dogumum temmuza denk geliyor bu durumda benim dogum iznim nssil olur temmuz 15 gibi dogum yaparsam benimde ikizim olacak Allah nasip ederse cevaplayan arkadaslarima cok tesekkur ederim
15AGUSTOS ta 40 hafta oluyor ama ikizler en gec 36 da oluyomus ya o dan oyle düşündümCanim 15temmuz 40.haftan mi.oluyor tam 40.haftanin denk geldigi tarih ne
Canim simdi istersen 5 haziranda 30.haftadan yararlanip direk dogu iznine ayrilabilirsin.bu durumda 10 ekimde tum haklar dolmus oluyor yani gerisinde rapor mu alirsin bilmiyorum.eger ayrilmazsan donemi kapatirsanda (zaten 33.haftanda okl bitiyor) yine 1 kasimda baslaman lazim okula :)15AGUSTOS ta 40 hafta oluyor ama ikizler en gec 36 da oluyomus ya o dan oyle düşündüm
Canım çok açıklayıcı bilgiler vermişsin çok sağol. Oğlumda 2009 yılında farklıydı değişmiş. Bu arada ben 31 ocak da çalışabilir raporumu aldım. Ama 9 şubatta iş göremez raporu aldım. Bu 9 günü doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? Hani 15 tatile denk geliyor ya aktarırsın diyorlar ama emin olamadım...Merhaba, benim 4 çocuğum var öğretmenim. 2009yılında kızımı doğurdum ozaman erken doğum olduğunda kullanmadığınız doğum önü izinler yanıyordu. 2012 de oğlum doğdu. Ozaman yasa değişmiş artık doğum önü izin kullanılmasa yanmıyor. Son bebişler ikiz 40. Haftanın bitmesine 12gün kala doğum oldu. 7hafta çalışıp aktardım. 7+8hafta +12 gün izin sayıldı.
Ayrıca diyelim 30. Haftada veya daha önce doğum oldu doğum önü 10+doğum sonrası 8 tamamını alıyorsun. Yani almak için calışır raporu alıp almaman önemli değil.
Diyelim 30 haftada çalışabilir rapor aldın 34.haftada calışırken doğum oldu. Sen hiç izin kullanmadım yine 10+8 hafta izin veriliyor.
Diyelim çalışabilir aldın 37 ye kadar çalıştın izne ayrıldın 38de doğum oldu doğum izninde kullandığın bir hafta var 7hafta aktardığın doğum önü+kullanmadığınız 2 hafta doğum önü+ 8hafta doğum sonrası izin.
Resmi tatil, yarı yıl tatili, yaz tatiline gelen izinler de kullanılmış sayılıyor. İznini tatil sonrasına aktaramıyorsun
kızlar bende öğretmen olan ikiz hamilelerdenim 12-15 mart gibi ayrılacam izne galiba. Doktor 30. haftayı neye göre söylüyor acaba? Adetin ilk gününe göre mi yok bebişlerin büyüklüğüne göre mi?
Doktorumla konuşacam bakalım adet tarihine göre hesaplaması benim için daha iyi oluyor ikna edebilirim umarımbugun butun gun aklimda bu soru vardi benimde ben henuz cevaplayamadim.sonucta dogumu bebegin bulundugu haftaya gore yapacak adeti baz almamasi lazim.en azindan benim isime gelen bebege gore hesaplamasi.bu arada sennde izinler yaz tattili basinda bitiyor. Ben drla konustum 30.haftama gelmeden 28-29da beni 30olarak gosterip resmi izni baslatacak sende dene istersen.
Senin gec dollenmemi.benimde tam.aksi bebeklerin buyuklugune gore hesaplamasi benim isime geliyordu.burdaki arkadaslarin son adete gore hesaplandigini.soyledi.neyse bende bir konusayim bir sekilde sabirli olacagiz.Doktorumla konuşacam bakalım adet tarihine göre hesaplaması benim için daha iyi oluyor ikna edebilirim umarım
Benimki tüp bebek canım ve 1 hafta geriden geliyor gelişimleri. Son adete göre olursa tam denk geliyoSenin gec dollenmemi.benimde tam.aksi bebeklerin buyuklugune gore hesaplamasi benim isime geliyordu.burdaki arkadaslarin son adete gore hesaplandigini.soyledi.neyse bende bir konusayim bir sekilde sabirli olacagiz.
Allah sagsalim eline almayi nasip etsin cnm zamn ge iyor bi sekilde bi haftayi yedik bile tatil sonrasiBenimki tüp bebek canım ve 1 hafta geriden geliyor gelişimleri. Son adete göre olursa tam denk geliyo
canım 40 haftayı doldursaydık 21 mayıs gibi olacaktı ama biliyorsun ikizler erken geliyor 36-38 arası olursa nisan sonu gibi olacak inşAllah sagsalim eline almayi nasip etsin cnm zamn ge iyor bi sekilde bi haftayi yedik bile tatil sonrasi
Biliyorum cnm zaman bi sekilde geciyor demek istedim yani 30.haftayi bi gorecegiz sonra hoppsonra 6-8 hafta sonrasinda insallah bebekler gelmis olacak :) ben bebislerle konustum mayista gelin ikinizde 37-38 olun dedim ama bakalim :)canım 40 haftayı doldursaydık 21 mayıs gibi olacaktı ama biliyorsun ikizler erken geliyor 36-38 arası olursa nisan sonu gibi olacak inş
Son adet tarihine göre...kızlar bende öğretmen olan ikiz hamilelerdenim 12-15 mart gibi ayrılacam izne galiba. Doktor 30. haftayı neye göre söylüyor acaba? Adetin ilk gününe göre mi yok bebişlerin büyüklüğüne göre mi?