öğretmen hamileler

Annisler ikinci donemin ilk gunu hayirli olsun tez gevsin bebeislerimiz hemen saglikla elimize gecsin.
Size sorum olacak 30.haftada izine ayrildigimiz zaman(tekizlerde 32.hafta) diyelimki 37 de dogum oldu kalan 3hafta aktariliyor mu dogum sonrasina yoksa yaniyor mu ?

Annisler ikinci donemin ilk gunu hayirli olsun tez gevsin bebeislerimiz hemen saglikla elimize gecsin.
Size sorum olacak 30.haftada izine ayrildigimiz zaman(tekizlerde 32.hafta) diyelimki 37 de dogum oldu kalan 3hafta aktariliyor mu dogum sonrasina yoksa yaniyor mu ?
Aktariliyor bildigim kadariyla. Daha onceleri yaniyordu ama simdi aktariliyor

Canim, benim 2. hamileligim. Ben bebekleri 12 haftalikken belli belirsiz hissettim. Yerlerini anlayabiliyordum. Ilk gebelikte ama daha gec hissediliyor
Bizde 14.haftadayiz ara dira vok nadir hareket hissediyorum ama tam ne oldugunu bilemedim benimde ikinvi hamilelegim ama ilk cocugum 10 yadinda belki de hamileligi unuttum kim bilir

Hayır canım maalesef yanıyor aktarılmıyor. Bu konuda ikiz gebelikleri düşünmemişler, gerçi doğum öncesinde 8 yerine 10 hafta bize izin. Ben bugün iş göremez raporumu aldım, başlamadım işe...

Son yillarda dogum yapanlar aktardigini soyledi. Benim ilk dogumda aktarilmiyordu. En guveniliri yonetmelige bakmak.

b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

[QUOTE="neryukseldi, post: 39339265, member: 647040"biliyoun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.[/QUOTE]
Bu

Aktariliyor bildigim kadariyla. Daha onceleri yaniyordu ama simdi aktariliyor

Hayır canım maalesef yanıyor aktarılmıyor. Bu konuda ikiz gebelikleri düşünmemişler, gerçi doğum öncesinde 8 yerine 10 hafta bize izin. Ben bugün iş göremez raporumu aldım, başlamadım işe...

Son yillarda dogum yapanlar aktardigini soyledi. Benim ilk dogumda aktarilmiyordu. En guveniliri yonetmelige bakmak.

b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

Son kararimiz eklendiginden yana mi kizlar yani kullanmadigimiz sureler yanmayacak mi bunun duzenlemesini hastane mi yapiyor milli egitim mi

Son kararimiz eklendiginden yana mi kizlar yani kullanmadigimiz sureler yanmayacak mi bunun duzenlemesini hastane mi yapiyor milli egitim mi
İnşallah öyledir, ben 6 ay önce doğum yapmış bir arkadaşa mesaj attım bana döndüğü zaman haber veririm. Yönetmeliğe de bakma fırsatı bulamadım. Güzel haberlerinizi bekliyorum...

MADDE 10- (1) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri şunlardır:
a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Arkadaşlar dikkat ederseniz -a- maddesinde memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir diyor. Yani o 3 hafta bizim ayrılmamız gereken zorunlu zaman. Yani doğum sonrasına aktarılamaz. Doğumdan sonraki 8 hafta + doğumdan önceki 5 hafta(bizim gibi çoğul gebelikte 2 hafta daha ekleniyor. 5+2=7 hafta oluyor.) = 13 hafta doğum sonrası izne aktarılıyor....

İnşallah öyledir, ben 6 ay önce doğum yapmış bir arkadaşa mesaj attım bana döndüğü zaman haber veririm. Yönetmeliğe de bakma fırsatı bulamadım. Güzel haberlerinizi bekliyorum...
Habr bekliyoruz cnm benim aradas aralikta dogum yapti aktarilmadigini soylemisti umarim yanlis hatirliyorumdur

MADDE 10- (1) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri şunlardır:
a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Arkadaşlar dikkat ederseniz -a- maddesinde memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir diyor. Yani o 3 hafta bizim ayrılmamız gereken zorunlu zaman. Yani doğum sonrasına aktarılamaz. Doğumdan sonraki 8 hafta + doğumdan önceki 5 hafta(bizim gibi çoğul gebelikte 2 hafta daha ekleniyor. 5+2=7 hafta oluyor.) = 13 hafta doğum sonrası izne aktarılıyor....
Yani 37 den sonra olan dogumlar zamanli dogum olarak goruluyor 37.hafta oncesi ise erken dogum olarak adlandiriliyor.biz orn.35te dogum yapsak 2 hafta d.s. aktariliyor yani.allah saglikli dogumlar versin hepimize.aydinlattigin icin tesekkurler :)

Canım ben yönetmeliği esas almıştım ama kafam iyice karıştı. Arkadaşın biri 38. hafta da doğum yapmış. Tek gebelikti onunki. 32. haftada izne ayrılmış, 38 de doğum yapmış. son 2 haftasını doğum sonrasına aktarmış. Çok sevindim öyleyse eğer süper olacak benim için. Seminer döneminde işe başlarsam nasıl yapacağım bebekleri diyordum. Başka bilgi alan da lütfen paylaşsın bizimle...

Ya kizlar, dogumun erken olması 40 haftaliga gore. 40 haftadan once olursa dogum, sonrasina aktariliyor. Yonetmelik acik zaten. 2013te bu madde bu sekilde degistirilmis. Sanirim doktorun verecegi belge ile aktarilmis oluyor.

Kizlar bende bu dogum izni konusunda tecrubesizim benim dogumum temmuza denk geliyor bu durumda benim dogum iznim nssil olur temmuz 15 gibi dogum yaparsam benimde ikizim olacak Allah nasip ederse cevaplayan arkadaslarima cok tesekkur ederim

X