Anladim cnm sanirim.benim demek istedigim suyduAyırır csnım.ama doğum öncesi ve sonrası ona göre hesaplanır.yani 10 hafta önce 10 hafta sonra ayrıldığın tarihe göre hesaplanır.birde öğretmenlerde tatilde sayılmıyor.ben temmuzda doğum yaptım iki hafta önce o tatile denk geldiği için sonraya eklenmedi.dr.iki ay raporludur doğum sonrası yazmıştı müdür olmuyor hocam dedi.sadece doğum sonrasínı kullandırdı.karısık mı yazdım?
Kizlar siz oncesi 10 sonrasi 10 diyirsunuz ama benim bildigim oncesi 10sonrasi 8 hafta.yeni bir duzenleme geldi de benim.mi haberim.yok.beni 28haftalikken ayirirsa benim 38.haftada do.oncesi 10haftalik iznim bitiyor dogum sonrasi iznimde zaten tam seminerlerin bittigi gun bitiyor.eger ki dogum 38de olursa.sonra zaten yaz tatilii.eylulde de gelsin raporlar heyetlerAslında şöyle sen simdi dediğin gibi ayrılırsan mayısın son haftası öncesi sonrası bitiyor. Normal şartlarda ayrılırsan haziranin ikinci haftası doğum izinlerin bitiyor.28 hafta dayken 30 gösterip ayrılırsan.aslında 40 hafta sayılırken sen 38 haftalık olucaksın ve 39 u görürsen hatta 40 ı iki hafta fazla izin bile almış olursun.öncesi kullanamadıkların sonraya ekleniyor öğretmenim ne zaman doğum yaptığın o yüzden farketmiyor.toplam çoğul olduğunuz için 20 hafta.ben ogluslari 32 haftalık dogurmusrum.önce sonra yoktu doğum sonrası iki ay izin verdiklerinde ben normalde doguracagım 40 haftada ise başlamak durumunda kalmıstım.
O[sun cnm onmli degil allah kolaylik versinHaklısın öncesi 10 sonrası 8 benim bağlantılar karışmış oğlan üst dişlere başladı nevrim döndü.
Canım o dediğin çok zor olsa gerek. Son adet tarihine göre hesaplanıyor her şey. Ama tabi bilemem yapabilen var mı?Merhaba arkadaslar dr 28.haftada 30olarak gosterip raporsuz izne ayiramiyor mu bilen var mi
Doktorum halledriz dedi haftaya tekrar dile getirecegim.sonucta son adetide soyleyen benim sisteme isleyen o ben her sekikde ayarlar diye dusundum.tabi ayarlmk isterse.ne olur ayarlamazsa rapor alirim.dogumuda 36 haftada yaptiysam 38 mi gosterecek acabaSon adet tarihini rapor çıkardığı kağıda yada ultrasona ona göre yazıyorlar oluyor.hem devlette hem özelde öyle yaptırdım.ama dr.ununuzun yaklaşımını bilemem.
Arkadaşım bebeklerin hayırlı olsun inşallah sağ salim kucağına alırsın. Sana tavsiyem sakın Başlama okula. Ben de öğretmenim ve iki kez düşük Yaptım ikisi de raporumun Bittiği hafta gitti. Eğer bir daha hamile kalırsam asla başlamayacağım. Benim de klomen ve aşılama ile olmuştu. Zaten tedaviyle elde edilen gebeliklerde doğal gebeliklere göre düşük riski fazla. O Yüzden kendini riske atma. Yat evinde dinlen. Bol bol kitap oku ve telefon, bilgisayar gibi radyasyonlardan uzak durmaya çalış.kızlar ben tüp bebekle hamile kaldım.ikizlerim olacak inşallah.öğretmenim.eşimin işi dolayısıyla doğuda bir yerdeyim.transferden itibaren iki kez heyet raporu aldım.şimdilik çok sıkıntım yok çok şükür.daha önce sırtımdan ameliyat olduğum için sanırım onun etkisi de var ayakta kalınca belim ağrıyor bu günlerde.bir de biraz fazla hareket edince midem yine bulanmaya başlıyor.başta üçüzdü sonra rahim taşımaz diye birine redüksiyon yapıldı.şimdi ben bu haftaya kadar hep evimdeydim hep dinlendim.şubatta okula başlarsam ne olacak bilmiyorum.çok kararsızım.çevremdekiler o kadar emek verdin uğraştın heyet alabiliyorsan al riske atma diyor ama ben hala karar veremedim.branşçıyım ama 2.,3. ve 4 lere giriyorum malum bu sınıflar daha hareketli oturarak bir şey yapamıyorsun zaten.okula dolmuşla gidip geliyorum ancak inince bir yokuş çıkmak zorunda kalıyorum tedaviden önce bile bu yokuş beni o kadar yoruyordu ki şimdi durumum ne olacak bilmiyorum.şu anda benim yerime öğretmen görevlendirmişler dersler boş geçmiyor.ben şubatta başlasam sonra tekrar rapor alsam düzen yine bozulacak.bir de memurlar 10 yıla kadar 5 ay heyet alabiliyormuş.bu 5 ay neye göre hesaplanıyor.mesela ben bir 30 aldım bir de 40 aldım.tam gün olarak mı hesaplıycam yoksa kaç kez aldığımı mı sayıcam?kızlar tavsiyelerinizi ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın...
Kesinlikle riske atma bak bu zamana kadar mis gibi slkintisiz calismisin hic baslama bence cnm.ben direk 28-30 hafta arasinda ayrilacam zaten aktack iznimde olmuyor yaz tatili giriyor araya.onumde kocaman 3.4 hafta var ufffffArkadaşlar ben 31 ocakta çalışabilir raporumu aldım. Ancak 9 şubat okulların açıldığı gün yeniden gidip istirahat yani çalışamadığıma dair raporumu alacağım. Doktorumla görüştüm. En azından 9 günümü doğum sonrasına aktarırım. Okula da başlamak istemiyorum. Çünkü doktorum 34. haftaya kadar özellikle erken doğum olmaması için çok dikkat edeceksiniz dedi. Ev temizliği, ağır kaldırma yok sürekli istirahat dedi.
Evet canım haklısın. Sen de çok çalışma dediğin gibi hakkını kullan önemli olan bebeklerimizin sağlığı. Ben ablamdan bildiğim için ikiz hamileliğin zorluğunu, herşeyimi önceden halletmiştim. Bir de 5.5 yaşında bir oğlum var. Yani onun tecrübesi de oluyor. Şükür eksiğim yok herşeyim hazır....Kesinlikle riske atma bak bu zamana kadar mis gibi slkintisiz calismisin hic baslama bence cnm.ben direk 28-30 hafta arasinda ayrilacam zaten aktack iznimde olmuyor yaz tatili giriyor araya.onumde kocaman 3.4 hafta var ufffffsen oturarak az hareketle bebisin kiyafetlerini ihtiyac ve eksik listelerini gozden gecir
Cok guzel iste canim firsat gunleri bunlar hersey hazirsa bol bol kucuk oglunla konusup kardes fikrini neler olabilecegini neler yapacaginizi nasil bir aile olacagini anlat ona.onunla vakit gecir biraz bende izne ayrilir ayrilmaz tum eksikleri ihtiyaclari tamamlyip bol dinlenmeyle gecirevem gunlerimiEvet canım haklısın. Sen de çok çalışma dediğin gibi hakkını kullan önemli olan bebeklerimizin sağlığı. Ben ablamdan bildiğim için ikiz hamileliğin zorluğunu, herşeyimi önceden halletmiştim. Bir de 5.5 yaşında bir oğlum var. Yani onun tecrübesi de oluyor. Şükür eksiğim yok herşeyim hazır....
Evet haklısın, sürekli konuşuyoruz. Kardeşlerim gelsin artık deyip duruyor. Tabi kıskanmaması gibi bir ihtimal olamaz, ama en hafif şekilde atlatırsak çok iyi olur. Oğluma bir de hediye sepeti ayarladım. Doğumdan sonra Allah nasip ederse ona vereceğiz kardeşlerin getirdi diye. Rehber Öğretmen arkadaşım hediyelere şimdiden başlayın dedi. Biz de sevdiği şeyleri alınca kardeşlerin hediye gönderdi sana diyoruz ve veriyoruz. Çok mutlu oluyor tabi ki...Cok guzel iste canim firsat gunleri bunlar hersey hazirsa bol bol kucuk oglunla konusup kardes fikrini neler olabilecegini neler yapacaginizi nasil bir aile olacagini anlat ona.onunla vakit gecir biraz bende izne ayrilir ayrilmaz tum eksikleri ihtiyaclari tamamlyip bol dinlenmeyle gecirevem gunlerimi
Cok guzel cnm isin gercekten zor ama sakin bolunmusluk duygusu yasama sen cok cocuklu bir annesin bebeklerin sana olan ihtiyaclarina gore oncelik sirasi alacaksin bunu hep kendine soyle.kocaman guzel bir aile olacaksiniz kalabalik ve mutluEvet haklısın, sürekli konuşuyoruz. Kardeşlerim gelsin artık deyip duruyor. Tabi kıskanmaması gibi bir ihtimal olamaz, ama en hafif şekilde atlatırsak çok iyi olur. Oğluma bir de hediye sepeti ayarladım. Doğumdan sonra Allah nasip ederse ona vereceğiz kardeşlerin getirdi diye. Rehber Öğretmen arkadaşım hediyelere şimdiden başlayın dedi. Biz de sevdiği şeyleri alınca kardeşlerin hediye gönderdi sana diyoruz ve veriyoruz. Çok mutlu oluyor tabi ki...
Dogum once izin 30 haftada basliyor ama pek de 30 haftaya dayanamiyorsun. Allah yardim etti bana da yilbasi ve kar tatili derken 2 haftaya yakin oyle dinlendim. 1 hafta da rapor aldim. 30 a geldim. Ikizlerde 27~28 olmali bence.Slm kizlar kacinci haftada izne ayrilmadi uygunolur acaba