İlköğretim Yorum ve Soruları öğretmen değişikliği

çawrexsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2008
147
2
44
slm herkese... şu 2 haftadır o kadar sıkıntııyım ki anlatamam size.öğretmenimiz doğum iznine çıktı.yeni bir öğretmen geldi.erkek öğretmen.2 hafta oldu kendini bize tanıtmadı bir toplantı bile yapmadı.üstüne üstlük yanına gidip bir şey sorduğumuzda arkasını dönüp konuşuyor yüzümüze bile bakmıyor.çocuklara sırf yazı yazdırıyor.geçen 24 sayfalık okuma kitabını yazdırdı ödev olarak.oğlum artık derslerden soğudu.bide bu gün eğer bu işlemi yapamayan olursa yarın okula gelmesin demiş.oğlum bunu anlatırken dudaklarını büzerek anlattı çok kötü oldum anlatamam.eski öğretmenimiz.çocukları ödüllendirirdi.diğer çocuklarda heveslenir derslerine önem verirdi.yani kısacası hiç memnun değiliz sınıf olarak öğretmenden.ne yapıcağımı şaşırdım.seneye öğretmenimiz gelmezse sınıfını değiştirmeyi düşünüyorum.çünkü sırf yazı yazarak bu çocuklar bişey alamazlar.

Madem bütün veliler şikayetçi bence,siz toplantı yapın ve öğretmeni de
davet edin ve şikayetlerinizi dile getirin...belki kendini düzeltecektir...
baktınız olmadı,imza toplayın gerekirse MEB'na şikayet edin...
öğretmenler, velilere öğrencilerin durumunu açıklamak zorundadır...
öğretmenin görevi onları eğitmektir,hayata hazırlamaktır...
eğer bütün bu sonuçlardan olumlu bir sonuç çıkmazsa da,
bence seneyi beklemeyin,hemen sınıfını değiştirin...
sevgiler...

Madem bütün veliler şikayetçi bence,siz toplantı yapın ve öğretmeni de
davet edin ve şikayetlerinizi dile getirin...belki kendini düzeltecektir...
baktınız olmadı,imza toplayın gerekirse MEB'na şikayet edin...
öğretmenler, velilere öğrencilerin durumunu açıklamak zorundadır...
öğretmenin görevi onları eğitmektir,hayata hazırlamaktır...
eğer bütün bu sonuçlardan olumlu bir sonuç çıkmazsa da,
bence seneyi beklemeyin,hemen sınıfını değiştirin...
sevgiler...

evet haklısınız bu gün bazı velilerle konuştum kimisi,şurda 2 ay kalmış dişimizi sıkalım diyolar.insanlar bu zihniyette, hem şikayetçi, hemde dişimizi sıkalım diyorlar.bu gün sınıfta 2 çocuğa tokat attığını duydum.çocuğun velisi öğretmenle tartışmış.bunlardan bu gün haberim oldu.böyle eğitimmi olur ya.çocuğa tokat atarak şiddeti aşılamaktan ve çocuğun psikolojisini bozmaktan başka bişey olmaz.benim çocuğuma vurmamış olabilir.ama bu vurmuyacağı anlamaına gelmez demekki bu öğretmen bu potansiyelde bir insan.inanın kendimi çok kötü hissediyorum.çocuğum adına üzülüyorum.okuldaki velilerde bi tuhaf.öğretmenle kendim konuşucameğer böyle devam ederse idareye şikayet edicem.

Genelde doğum iznine çıkacak öğretmenlere 1.sınıf vermezler ama nasıl olmuşsa artık.Çünkü nisanda doğum iznine çıkmışsa-en erkendoğumdan 2 ay önce en geç de doğuma az bir süre kala izne çıkılabiliyor yasalara göre- öğretmen birinci sınıfları aldığında hamileydi ve bile bile almış.Çok kritik bir dönem 1.sınıf.Sanırım öğretmen de izne çıkacak diye okuma-yazmaya odaklanmıştır,diğer derslere o kadar ilgi gösterememiştir.Özellikle matematik.

evet haklısınız bu gün bazı velilerle konuştum kimisi,şurda 2 ay kalmış dişimizi sıkalım diyolar.insanlar bu zihniyette, hem şikayetçi, hemde dişimizi sıkalım diyorlar.bu gün sınıfta 2 çocuğa tokat attığını duydum.çocuğun velisi öğretmenle tartışmış.bunlardan bu gün haberim oldu.böyle eğitimmi olur ya.çocuğa tokat atarak şiddeti aşılamaktan ve çocuğun psikolojisini bozmaktan başka bişey olmaz.benim çocuğuma vurmamış olabilir.ama bu vurmuyacağı anlamaına gelmez demekki bu öğretmen bu potansiyelde bir insan.inanın kendimi çok kötü hissediyorum.çocuğum adına üzülüyorum.okuldaki velilerde bi tuhaf.öğretmenle kendim konuşucameğer böyle devam ederse idareye şikayet edicem.

Bir aksaklık olduğuna şahitseniz zaman geçmeden el atın,gereken yere bildirin.Daha bunlar ufacık çocuk hataları da olabilir.4 sene neden eğitim alınıyor.Boşuna mı ''Sınıf Yönetimi '' adı altında ders alıyor öğretmenler.Ben de tayin bekleyen sınıf öğretmenlerindenim de..

Genelde doğum iznine çıkacak öğretmenlere 1.sınıf vermezler ama nasıl olmuşsa artık.Çünkü nisanda doğum iznine çıkmışsa-en erkendoğumdan 2 ay önce en geç de doğuma az bir süre kala izne çıkılabiliyor yasalara göre- öğretmen birinci sınıfları aldığında hamileydi ve bile bile almış.Çok kritik bir dönem 1.sınıf.Sanırım öğretmen de izne çıkacak diye okuma-yazmaya odaklanmıştır,diğer derslere o kadar ilgi gösterememiştir.Özellikle matematik.

giden öğretmenimiz çok iyi bir öğretmendi çocuklarla birebir ilgilenir her durumu biz velilerle paylaşır her hafta toplantı yapardı.ondan çok memnunduk.bize en son toplantıda,hamileliğinin tamemen plansız olduğunu olsayd 1. sınıfı almazdım dedi.zaten doğumdanda 2 ay önce izine çıktı.şu anda tek dileğim öğretmenimizin geri gelmesi.çocuklar iin en hayırlısı bu olucak ...

X