- 8 Nisan 2013
- 182
- 171
-
- Konu Sahibi kaRdelense
arkadaşlar ben ani bir şekilde formasyon almaya karar verdim ama bu konuda hiç bir bilgim yok, okumadığım yönetmelik ,incelemediğim site kalmadı.
branşım mühendislik,branşımın belirtildiği ilanlar yok denecek kadar az. bide branş belirtmeyen ilanlar var, bu nedir anlamadım ben başvurabilir miyim yani?
üstelik uzaktan eğitim olması lazım, uzaktan eğitim veren üniversitelere baktım. bunlar sabit midir yoksa her yıl değişir mi?
mesela bugün amasya üni branş belirtmeyen bir ilanı vardı ona başvurdum, öğrenci işleri başvurular sonucu kontenjanın ve branşların belli olacağını söyledi. branş talebe göre mi açılır? hiç branş belirtmeyen ilanlar ne öyleyse((
biriniz beni aydınlatın arkadaşlar
neden eğitim fakültesi tercih etmiyorsunuz zaten daha önceden bi üniversite bitirdiğiniz için ilk yıl çpğu dersten muaf olursunuz sonra da mezun olup kpss ye hazırlanır atanırsınız bu arada bende amasya üni mezunuyum :) tavsiye ederim
Öğretmen olursanız zaten meslek liselerinde çalışacaksınız ki en çalışılmak istenmeyen okullardır. Önce bu aklınızda bulunsun.
Kuzenim bu sene formasyon için başvuru yaptı, anlattığı kadarıyla bildiklerim:
1. Diploma notunuz yani ortalamanız önemli, ona göre kabul ediliyorsunuz.
2. Hepsi öyle mi bilmiyorum ama kuzeniminkinde önce uzaktan video ile eğitim alacaklar, sonra önümüzdeki eylül okulun olduğu şehre gidecek ve yüz yüze ders alacak.
3. Sanırım ücret okuldan okula değişiyor, 2000-3000 gibi bir rakam istiyorlar.
mühendislikten atanma şansınızdan daha yüksek bi şansınız olur ama,bi beden eğitimi falan mesela veya matematik bunlar kolay atanıyorlar. ama eğitim fakültesi yoksa bişey diyemem tabi hem öğretmenliğin öyle cazip gelen bir yanı da yok işin içine girince anlıyorsunuz ne güzel mühendis olmussunuz bu alandan devam edin bence daha mutlu olursunuz :)