- 9 Ağustos 2009
- 2.987
- 2.590
öncelikle özel eğitime gereksinimi olan çocuklar kendilerinden biraz daha farklı olan çocuklarla aynı ortamda bulunmaktan sıkılılabiliyorlar..farklı derken zeka yada yetenekten bahsetmiyorum..bu çocukların çok zeki olduklarını herkes biliyor..onların tek sorunu dünyaya biraz geç adapte olmaları ve ilgiye diğer çocuklardan biraz daha fazla ihtiyaçları olması..sizin çocuğunuzdaki anaokuluna gitmek istememesindeki sebep henüz adapte olamamış olması yada yadırgamış olmasıdır belki..farklı ortam farklı arkadaşlar farklı öğretmenler bu çok normal.. ama ram eğer böyle bi rapor vermişse bence gönderin..şöyleki;eltinizin çocuğu anlattığınıza göre çok aşama kaydetmiş bundan sonraki aşamada diğer özel eğitim veren kurumdaki çocuklarla olması ilerleyememesine neden olabilir ki ram ında normal anaokula gitmesini istemesinin nedenide bu olabilir..eğitim psikolojisinde akran eğitimi var bu çok çok önemli..bazen anne babanın öğretmenlerin öğretemediği şeyleri akranları öğretebiliyor..anaokundaki çocuklar eltinizin oğlundan bir tık önde olabilirler korkmayın bu durum öğretmen anne baba ve arkadaşları yardımıyla avantaja dönüştürülebilir..ve diğer çocuklarla aynı seviyeye gelebilir...o bakımdan bence anaokulunu deneyin derim...