öğretmen arkadaşlar bakabilirmisiniz

öncelikle özel eğitime gereksinimi olan çocuklar kendilerinden biraz daha farklı olan çocuklarla aynı ortamda bulunmaktan sıkılılabiliyorlar..farklı derken zeka yada yetenekten bahsetmiyorum..bu çocukların çok zeki olduklarını herkes biliyor..onların tek sorunu dünyaya biraz geç adapte olmaları ve ilgiye diğer çocuklardan biraz daha fazla ihtiyaçları olması..sizin çocuğunuzdaki anaokuluna gitmek istememesindeki sebep henüz adapte olamamış olması yada yadırgamış olmasıdır belki..farklı ortam farklı arkadaşlar farklı öğretmenler bu çok normal.. ama ram eğer böyle bi rapor vermişse bence gönderin..şöyleki;eltinizin çocuğu anlattığınıza göre çok aşama kaydetmiş bundan sonraki aşamada diğer özel eğitim veren kurumdaki çocuklarla olması ilerleyememesine neden olabilir ki ram ında normal anaokula gitmesini istemesinin nedenide bu olabilir..eğitim psikolojisinde akran eğitimi var bu çok çok önemli..bazen anne babanın öğretmenlerin öğretemediği şeyleri akranları öğretebiliyor..anaokundaki çocuklar eltinizin oğlundan bir tık önde olabilirler korkmayın bu durum öğretmen anne baba ve arkadaşları yardımıyla avantaja dönüştürülebilir..ve diğer çocuklarla aynı seviyeye gelebilir...o bakımdan bence anaokulunu deneyin derim...

bence yeğeniniz nerde mutlu olacaksa oraya gönderin.
benim sınıfımda bir kaynaştırma öğrencim var. diğerlerinden daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum. istediği şeyleri çok güzel yapıyor, çünkü okulunda mutlu :KK76:

bir sakıncası yoksa okulun adını ve nerede olduğunu söyler misiniz
özel eğitim konusu çok önemli bir konu ama günümüzde önüne gelen okul açıyor ve bazı kurumlar gerçekten ilgisiz olabiliyor
tabiiki bedeva her şey devlet öğrencisi için para ödüyor kuruma çünkü bazıları ne kadar çok öğrenci o kadar iyi diyor
işini hakkıyla yapanları bulmak önemli savsaklayan çok

evet ciddi paralar veriliyor bu kurumlara
bazı illerde soruşturmalar filan oldu raporlarla ilgili filan
evet öğrenci arıyorlar tek tek çünkü her öğrenci için para alıyorlar o yüzden iyi araştırın
Ha hepsi aynı mı tabi hayır işini hakkıyla yapanların hakkını yememek lazım adı üzerinde özel çocuklar hepsi ve güzel bir eğitim almaları gerekiyor
size şunu söyleyeyim para için normal çocuklara bile rapor çıkartıyorlar galiba soruşturmalar da bundan oldu

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. çok çok iyi araştırın. ben de normal çocuklara rapor çıkartıldığını duydum. bir de benim çalıştığım yer bi ilçe orda köy köy gezip çocukları kaydediyorlar ama çocuklar gelmiyor bile okula o çocukların parasını alıyorlar devletten. bu engelli çocuklar üstünden çok büyük sahtekarlıklar dönüyor. dikkatli olun okul konusun derim ben nacizane. bir de çocuk kaynaştırma olarak gittiği okulda mutlu değilse çok üstelememek lazım diye düşünüyorum. benim okulumda da kaynaştırmalar var bi kısmı rahat ama bazıları çok sorun yaşıyor hem derslerde hem arkadaşlarıyla iletişimde. çocuğun mutlu olduğu yer en iyi yerdir bence bu gibi durumlarda

yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum .
yarın okulu görmeye gideceğiz ,oradaki ortamı ,öğretmenleri tanıma fırsatımız olacak ,bakalım oğlumuz için en iyisi olur inşallah

Eltinizin çocuğunu böylesine sahiplenmeniz ve onunla ilgilenmeniz çok hoşuma gitti.
Bu forumda genellikle düşman elti hikayelerine alıştığımızdan olsa gerek..
Duyarlılığınız için tebrikler :KK9:

cok güzel maşallah
Allah mukafatını verir

sizinle daha öncede başka bir konuda yazışmıştık sanırım,eski nickim FİRDOS hatılarsınız belki.özel eğitim veren bir devlet okulunda psikolojik danışmanım.yeğeninizin zeka seviyesi tanılaması hafifti sanıırm,o yüzden normal bir anaokuluna devam etmesi uygun görülmüştü.akranlarıyla iletişime geçsin,sosyalleşsin diye tercih edilmişti diye hatırlıyorum doğru mu?uyum gösterememiş olması çok normal,hem yaşı küçük hem de özel bir çocuk o.uyum süreci biraz uzun sürebilir,sabır gerektirebilir.ama lütfen anasınıfından almayın ve devam etsin.şu anda zorluyor belki ama ileride faydasını göreceksiniz.diğer bahsettiğiniz özel eğitim okulu kişilerin açtığı rehabilitasyon kurumu mu acaba?eğer öyleyse lütfen çok dikkatli olun,işini iyi yapanlar kadar para tuzağı olanlarda var.çünkü öğrenci başına belli bir miktar para alıyorlar devletten.

sizinle daha öncede başka bir konuda yazışmıştık sanırım,eski nickim FİRDOS hatılarsınız belki.özel eğitim veren bir devlet okulunda psikolojik danışmanım.yeğeninizin zeka seviyesi tanılaması hafifti sanıırm,o yüzden normal bir anaokuluna devam etmesi uygun görülmüştü.akranlarıyla iletişime geçsin,sosyalleşsin diye tercih edilmişti diye hatırlıyorum doğru mu?uyum gösterememiş olması çok normal,hem yaşı küçük hem de özel bir çocuk o.uyum süreci biraz uzun sürebilir,sabır gerektirebilir.ama lütfen anasınıfından almayın ve devam etsin.şu anda zorluyor belki ama ileride faydasını göreceksiniz.diğer bahsettiğiniz özel eğitim okulu kişilerin açtığı rehabilitasyon kurumu mu acaba?eğer öyleyse lütfen çok dikkatli olun,işini iyi yapanlar kadar para tuzağı olanlarda var.çünkü öğrenci başına belli bir miktar para alıyorlar devletten.

evet sizi hatırlıyorum hatta konumu açınca sizin de yorum yapmanızı çok istemiştim teşekkür ederim
hatırladıklarınız hepsi doğru ,aylardır annesi çok uğraşıyor ama malesef anasınıfına bir türlü alışamıyor kadın çok çaresiz kaldı gerçekten .bu yeni okulun öğretmenleri tanıtıma gelince bizim yapamadıklarımızı öğretemediklerimizi orası çocuğumuza verebilir diye aklımıza yattı şöleki çocuk özel eğitime gittiğinden beri çok aşama kaydetti bir çok sosyal becerileri gelişti ,bu yeni rehabilitasyon merkezi tam gün olduğundan çocuğa daha fazla getirisi olabilirmi acaba diye düşünüyoruz.
bu okulun bünyesinde hem anaokulu hem ilkokul varmış ,çocukları seviyesine göre sınıflandırıp 10 kişilik sınıflarda eğitim veriliyormuş .
yeni okul rehabilitasyon merkezi .bizim de aklımızda sizinde dediğiniz gibi soru işaretleri var acaba gerçekten eğitim için mi geliyolar yoksa amaçları sadece para kazanmak mı .bugün okulu görmeye gidicez ve çevrede de arştırma yapıcaz ona göre karar vericez bu arada sizlerden aldığım destek tartışmasız çok işimize yaradı saolun .

çocuğumuzu zorla anaokuluna götürürken çok mutsuz ,oynamıyor doğru düzgün konuşmuyor ,ve çok durgun oluyor .daha öncede bir çok kez havale geçirdiğinden annesi üzüntüden havale geçircek diye korkuyor ve daha fazla üstüne gitmek istemiyo .o cıvıl cıvıl çocuk bam başka bir çocuk oluyor durum böyleyken hala ısrarla anaokuluna göndermelimiyiz bizde bilemiyoruz .

sosyal anlamda da çok gelişti oğlumuz ,artık parklarda çocuklarla çok rahat bi şekilde oynayabiliyor .iletişimi de gayet iyi durumda .biz aynı binada kalabalık bi aileyiz ve çocuğumuzla çok fazla konuşuyoruz bunlarında güzel etkileri olmuştur değil mi .

desteğiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim

yeğeninizin anaokuluna gitmek istemeyişi kafama takıldı,neden acaba?niye bu kadar tepkili oraya karşı?öğretmeniyle ya da arkadaşlarıyla ilgli bir sıkıntısı mı var?RAM eğer kaynaştırma raporu verdiyse anaokuluna gitmek zorunda,alamazsınız diye biliyorum.ama emin değilim tabii.bahsettiğinizi diğer okul çok kapsamlı bir kuruma benziyor.basit bir rehabilitasyon merkezi değil anlaşılan.gezdikten sonra buraya yazarsanız sevinirim,nasıl bir yer merak ettim.

yeğeninizin anaokuluna gitmek istemeyişi kafama takıldı,neden acaba?niye bu kadar tepkili oraya karşı?öğretmeniyle ya da arkadaşlarıyla ilgli bir sıkıntısı mı var?RAM eğer kaynaştırma raporu verdiyse anaokuluna gitmek zorunda,alamazsınız diye biliyorum.ama emin değilim tabii.bahsettiğinizi diğer okul çok kapsamlı bir kuruma benziyor.basit bir rehabilitasyon merkezi değil anlaşılan.gezdikten sonra buraya yazarsanız sevinirim,nasıl bir yer merak ettim.

anaokulunda sorun olacak kadar çok zaman geçiremedi malesef .öğretmeni çok ilgili arkadaşlarıylada bi problem olmadı ama biz çocuğu okula yazdırdıktan sonra diğer konum da anlattığım gibi okulun müdürüyle annesi bir çok problem yaşadı ve bi kaç kez tartışma ortamı oluştu çocuk acaba bundan mı etkilendi şimdi aklıma geldi .
diiğer okula görüşmeye gittik ve gayet iyi durumda yani anladığımız kadarıyla öğretmenlerin diyoloğu bize verdikleri bilgiler çok güzeldi ben kendi adıma beğendim .daha önceki okulda velilere seminer verilmiyordu bu rehabilitasyon merkezinde anne babalarada eğitim veriliyormuş yani engelli çocuğuyla nasıl ilgilenilebilir okuldaki eğitimle evdeki eğitim birlikte yürüyormuş .
bizi tamamen kendilerine bağlamak istemiyolar mutlaka çocuğun devlet okuluna normal çocuklarlada eğitim görmesini ama yazları ve gerektiği zamanlarda haftanın 5 günü rehabilitasyona gelmesi gerektiğini anlattılar .
okul 4 katlı içinde sinema odası ,bireysel gelişim odaları ,toplu eğitim odaları ,bilgisayar odası ,el becerileri geliştirme odası ve şu an aklıma gelmiyen bir çok alanı mevcut .
anlattıklarına göre bize okul öncesi eğitim verilecek ve seneye oğlumuz normal okula gidicek .şu anda bize hiç mümkün gelmeyen şeyler ama öğretmenler kendinden o kadar emin ki bizde çok etkilendik doğrusu ,sanırım bu okul oğlumuzun gittiği okuldan daha kapsamlı ve öğretmenleri daha eğitimli .
size okulun adını özel mesajla bildirecektim ama özel mesaj almıyormuşsunuz gönderemedim .

anlattıklarınıza göre bende çok beğendim.özel okullarda olması gereken de bu zaten.ismini çok merak ettim doğrusu.sadece yöneticilerden ve arkadaşlarımdan özel mesaj alıyorum,size arkadaşlık isteği yolladım.görüşmek üzere..

X