Eltinizin çocuğunu böylesine sahiplenmeniz ve onunla ilgilenmeniz çok hoşuma gitti.
Bu forumda genellikle düşman elti hikayelerine alıştığımızdan olsa gerek..
Duyarlılığınız için tebrikler
teşekkür ederim
biz aynı binada oturuyoruz ve iç içeyiz çocukta benim elime doğdu ve çok seviyorum onu
eğitimi için geç kalmak istemiyoruz ve burada çok yardımcı oluyolar saolsunlar daha öncede bi problemimiz olmuştu okulla buradaki arkadaşlar sayesinde çözdük
ben de öğretmenim. branşımın özel eğitimle alakası yok ama bizim okuldaki özel eğitimdeki çocuklar baya faydasını görüyor. ama normal çocuklar arasına gittiklerinde sıkılabiliyolardır bilmiyorum. o özel okulunda faydası olabilir eğer maddi durumu yeterliyse deneyebilir, belki daha faydalı olur
İnşallah yine halledersiniz.
Allah sağlık sıhhat versin, yeğeninize de, varsa sizin evlatlarınıza da..
bu konuyu bence ram la da paylaşın. yeni okulu görmeye gidebilirsiniz. fakat özür dolayısıyla yeni yerlere adapte olamamaları normal olabilir. çünkü çok kalabalık diğer eğitim aldığı yere göre yeni bir öğretmen ve unutmayın ki yeni bir disiplin bütünü. artık ben değil biz olacak grup olmayı öğrenecek. belki öğretmenle konuşulup velinin sınıfa oryantasyona yardım amaçlı kabulü olabilir. lütfen eğitim sürece içindeki herkesle paylaşın fikirlerinizi, birlikte karar verin.
daha az kişinin olduğu yerlerle topluma ve gruba girme çalışmaları yapın. akrabaların olduğu yerlere veya parklara götürün. altında yatan sebepleri muhakkak araştırın.
nacizane fikirlerim...
bir de bu tür konularda lütfen normal çocuklarla kıyaslamayın gelişimini. yani sadece onu baz alın. önce ne yapamıyordu şuan ne yaptı ne yapabilecek gibi düşünün.
okulda yaşanan bir şey onda bu tür şeylere sebep olabilir. inatçı bir kişiyse de diğer yere bağlılık söz konusu olabilir. söylediğim gibi ram ya da bir profesyonel son sözde en büyük yardımcınız olacaktır.
bir sakıncası yoksa okulun adını ve nerede olduğunu söyler misiniz
özel eğitim konusu çok önemli bir konu ama günümüzde önüne gelen okul açıyor ve bazı kurumlar gerçekten ilgisiz olabiliyor
tabiiki bedeva her şey devlet öğrencisi için para ödüyor kuruma çünkü bazıları ne kadar çok öğrenci o kadar iyi diyor
işini hakkıyla yapanları bulmak önemli savsaklayan çok
her zaman gerçekten yardım etmek çok büyük bir mutluluk.
fakat bir şey daha var ki aslında o çocuğa hayatı tattırmak işte ona kelime bulunmaz. çok büyük bir savaşın içinde çok büyük bir zafer peşindesiniz. ailenizle yapamayacağınız hiçbir şey yok unutmayın...
çok haklısınız bizim de kafamızı en çok kurcalayan konu bu oldu .devlet ciddi bi ödenek veriyor galiba bu okullara çünki eve kadar gelip tanıtım yapıyolar
özel mesajla bildiricem size teşekkürler
öncelikle okulun özel ya da devlet olması hiç ama hiç önemli değil öenmli olan öğretmenin çocuğa olan tutumu. eğer ilk verdiğiniz anaokulunda çocuk tam gün ( sabahtan çıkış saati kaç ise farketmez) okulda kalmışsa kesinlikle adapte olamaz. çocuğun durumuna göre belli saatlerde, kısa süreli okulda kalması gerekiyor
evet ciddi paralar veriliyor bu kurumlara
bazı illerde soruşturmalar filan oldu raporlarla ilgili filan
evet öğrenci arıyorlar tek tek çünkü her öğrenci için para alıyorlar o yüzden iyi araştırın
Ha hepsi aynı mı tabi hayır işini hakkıyla yapanların hakkını yememek lazım adı üzerinde özel çocuklar hepsi ve güzel bir eğitim almaları gerekiyor
size şunu söyleyeyim para için normal çocuklara bile rapor çıkartıyorlar galiba soruşturmalar da bundan oldu