öğrenme kendini geliştirme günlüğü

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.537
çok yönlü araştırmacı meraklı bir tipim.

uzun zamandır hiçbir şeyden zevk alamıyorum, tv programları çok aptalca, nette sürekli kötü haberler okumaktan bıktım. dizi film izlemek de artık ilginç gelmiyor aşk meşk aksiyon bıktım hepsinden yeni bir şey yok.

ben de neti kendimi geliştirmek için kullanmaya karar verdim zaten yapıyordum. ama artık ciddi ciddi yapacağım.

çünkü bir şey fark ettim, ne kadar bilgiliysen her konuda o derece hayatın içindesin o derece karşıdaki insan kim olursa olsun ortak bir payda bulabiliyorsun, o derece bakış açın değişiyor.

hem belki benim yazdıklarımdan başkaları da faydalanır, nerelerden nası öğrendiğimi de yazacağım.

1. gün: EFES

bugün efesle ilgili bi telefon uygulaması indirdim, eski gittiğim fotolarla bi sürü çekmişim iyi ki, inceleye inceleye dinledim rehberden daha güzel anlatıyor, baya ilginç mitolojiler öğrendim. kazı çalışmaları daha devam ediyor keşke tamamen bitirebilseler de layıkıyla gezip görsem. bizde akıl olsa bu kazıları tamamen bitirir üzerine bikaç film dizi çeker sonra da turizm cennetine çevirirdik oraları ama nerdeeeeeee? koskoca artemis'in herkül'ün yaşadığı, sezar'la kleopatra'nın balayını yaptığı, nike tanrıçasının heykelinin bulunduğu yerden bahsediyoruz.

Son düzenleme:
2. gün: BRİÇ

çocukken babam biraz öğretmişti, kart oyunu ama öyle saçma oyunlardan değil, baya zeka ve hafıza istiyor, zor bir oyun.

şöyle bir site buldum ....burdan okuyorum, hemen öğrenilecek bir şey değil tabi ama bi baz olsun.

telefona da uygulama yükledim. bazen dışarıda beklerken vs sıkılıyorum nette abuk subuk sitelerde dolaşacağıma oynar öğrenirim biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
3. gün: ANANAS KESİMİ

açıkçası ananas çok severim marketlerdeki o kesiciler pek temiz gelmiyor bana hem hemen tüketemiyorsun hemen bozuluyor.

yiyeceğim zaman kesmek için bütün aldım ve yanında satılan bi bıçak ile çok rahat çıkardım. süper oldu bu. 4. dkda anlatıyor benim kestiğim şekilde.

4. gün : Rubik küpü

rubik küpü seveniniz var mı? ben çocukken kuzenimde bulmuştum evde canım sıkılıyodu ortalıkta geziyodu. elime aldım 1-2 gün uğraşıp çözmüştüm hem 4 yaşındaydım o zaman. aklıma geldi yine.

evde buldum bi yerlerde 25 yıldır almamışım elime dile kolay. uğraştım biraz yapamadım. ama uğraşıcam daha.

haber okuyup delirmekten iyidir, az farklı bakış açıları kazanayım. beynim körelmesin :KK66:

tavsiye ederim çok.

rubik küpünü çözdüm taktik vs verirdim ama link vermek yasakmış uyarı aldım bu başlık yüzünden

o yüzden konuyu devam ettirmeyeceğim kendim devam edeceğim tabi ki ama burada paylaşmayacağım artık değmez yani uğraşıp da bir şeyler paylaşmaya.

Üzücü. Bir son olmuş. Bu konuyu sevdim ilerde ben yapabilirm ama pes etmem.

X