öğrenme güçlüğü

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
Arkadaşlar, çok yardıma ihtiyacım var. Kızım bu sene 1. sınıfa başladı. Öğrenme güçlüğü teşhisi kondu. yani disleksi. Herşeyi o kadar zor öğreniyor ki anlatamam. defalarca anlatıyorum yine de anlamıyor. ne yapacağımı şaşırdım. Özel eğitim almaya başlayacak;fakat raporun çıması da çok uzun sürüyor. Onu bekliyoruz. Böyle bir zorluk yaşayan var mı aranızda? lütfen benimle paylaşın. kızımın hayatını nasıl etkileyecek? Okul hayatı hep kötü mü olacak? Zeki geriliği yok. Zeka testi yapıldı. hatta zekası ileri de çıktı. Disleksi olanlar bilir, sadece öğenmekte zorluk çekiyor... Öğrebnileni hemen unutuyor, harfleri karıştırıyor. kelime okurken hece ekliyor veya çıkarıyor. heceleme yapamıyor. Tecrübelerinizi yazar mısınız? Ben izmir karşıyaka da yaşıyorum. Önerebileceğiniz bir kurum var mı acaba?

Kardeşim disleksi
annem çok uğraştı
şu an tıp okuyor 5.sınıf:)
Yani emek her zaman karşılığını görür sizi uğraştıracak ama sonuç iyi olabilir lütfen pes etmeyin sadece..

cevabınız için çok teşekkür ederim. O kadar çaresiz hissediyordum ki. Tıp okuduğuna göre, okuduklarını kolayca anlıyor mu? nasıl bir okul hayatı oldu? neler yaptınız? lütfen benimle paylaşın

Sınıfın her zaman gerisinde olacak diyorlar. kendini kötü hisseder mi? yapamıyorum, başaramıyorum diye düşünür mü çok endişeleniyorum. kendine güveni azalsın istemiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim

cevabınız için çok teşekkür ederim. O kadar çaresiz hissediyordum ki. Tıp okuduğuna göre, okuduklarını kolayca anlıyor mu? nasıl bir okul hayatı oldu? neler yaptınız? lütfen benimle paylaşın
Dille ilgili alanlarda çok zorlandı halen de zorlanıyor :İngilizce Türkçe vs..
yani şöyle annem küçüklükten beri türkçesini iyileştirmek için özellikle çok uğraştı dilbilgisi ağırlıklı çalıştırdı
ayrıca annem ona da bana da evde her gün test çözdürürdü
her gün takip ettiğimiz bir test kitabı olurdu mesela atıyorum sayısnı 3 testi çözmeden çizgi film izleyemezdik
ve her sabah yapardık bunu çünkü annem sabahları zinde kafayla aklımıza girsin diye bunu yaptırırdı
şimdi de mesela ingilizcesi çok kötü ama
o kadar ingilizce çalıştı o kadar çok kursa gitti özel ders aldı eninde sonunda tus için gerekecek yds puanını aldı
çok çalışması lazım diğerlerine göre bu bir gerçek
ama sonuç güzel olabiliyor gerçekten

Sınıfın her zaman gerisinde olacak diyorlar. kendini kötü hisseder mi? yapamıyorum, başaramıyorum diye düşünür mü çok endişeleniyorum. kendine güveni azalsın istemiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim
her zaman gerisinde olacak diye bir şey yok hayır siz emek verdikçe öne geçer
buna inanmayın
disleksilerin arasında çok ileri zekalı var ama işte uğraşılmadığı için geri planda kalıp
sonra da başarısız olarak görülüyorlar
resmen ülkenin kayıp zekaları onlar
siz elinizden geleni yapın tedavisi de bu zaten
kardeşimin hocası derste disleksiyi anlatınca böyle demiş
ancak çok uğraşılırsa ailede özenle çabalanırsa çocuklar büyüyünce bunun üstesinde gelebilecek durumda oluyorlar demiş...
uğraşmanız lazım..

içimi rahatlattınız... çok çok teşekkür ederim gerçekten.. peki özel eğitim aldı mı kardeşiniz

içimi rahatlattınız... çok çok teşekkür ederim gerçekten.. peki özel eğitim aldı mı kardeşiniz
özel annemin eğitimini aldı sadece
biz küçükken özel eğitim yoktu ki maalesef:) almadı
size çok iş düşüyor ..

:) peki teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İyi akşamlar. Bu konu ile ilgili aklınıza gelen yazmak istediğiniz şeyler olursa ( tabi müsait olursanız) paylaşırsanız çok memnun olurum. tekrar iyi akşamlar...

Amir khan 'ın disleksi bir cocugun hayatidan kesiti anlatan Her Cocuk Ozeldir filmini izlemenizi tavsiye ederim.

tavsiyeniz için teşekkürler... Cathylizzi'den başka etrafında disleksi tanıdığı olan yok mu acaba? Varsa tecrübelerini merak ediyorum. yazarsanız çok memnun olurum.

einstein de disleksiymiş onun yaşam öyküsünü okumak size umut verebilir.

Arkadaşımın çocuğunda vardı.Benim oğlumla aynı sınıfta. Biraz fazla emek veriyor ama sıkıntı olmuor. Özel ders falan aldırıyor

tavsiyeniz için teşekkürler... Cathylizzi'den başka etrafında disleksi tanıdığı olan yok mu acaba? Varsa tecrübelerini merak ediyorum. yazarsanız çok memnun olurum.
raporunuz çıkmıştır bu kadar zaman içinde. Disleksi korkulacak bir durum değil. zamanla çocuğunuzun ne kadar yaratıcı ve farklı bir bakış açısı olacağını göreceksiniz.
Karşıyaka da akademi disleksiyi öneririm size. İyi çalışan bir kurum olduğunu biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…