• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim Kredisi almalı mıyımm

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Kızlar iyi akşamlar aşağı yukarı durumumu biliyorsunuz. (bilmeyenler için maddiyatta sıkıntılıyım) Bana öğrenim kredisi çıktı, 22,560 ₺ imza atmam gerekiyormuş. Aylık 1000lira verilecek. Çok fazla ihtiyacım var ve iş bulamadım. En basit örneği kontakt lensim kalmadı gözlüğüm kırıldı kör kör geziyorum:KK53: bir yandan master, bir yandan kpss hazırlaniyorum çok fazla şeye ihtiyacım var. Diyorum ki acaba alıp da yarısını döviz, altın gibi şeylere mi yatırayım? Öderken yarısını kapatmış olurum. Yoksa hiç bulaşmayayım mı? Çok kararsız kaldım.
Not:lisanstan da 12bin borcum var

Kesinlikle almazdim , hazirda olan para cabuk bitiyor oderken zorlanirsin ve bi sure sonra bunalirsin ödemek zorlasir bu kez kenarada para atamazsin .
Hafta sonlari bi ise girsen belki seni az da olsa rahatlatir ?

Toplamda ne kadar almış ne kadar geri oduyor olacaksınız ? Aylık bin lira veriyorlar demissiniz ama kaç ay alıyor olacaksınız?

Yerli giyim markamız varya, isim vermeyeyim şimdi, onun bir mağazasına gidip öğrenci olduğunuzu, part time çalışmak istediğinizi söyleyin. Oradan gelecek maaşın size daha büyük faydası olur.
Lisansta bir arkadaşım son iki senesini böyle geçirmişti, ki ağır derslere rağmen ne okulunu uzattı ne de işi bıraktı.

Alma diyorlar ama napacak sın. Cok zor durumda oldugunu konularından biliyorum ne okuyorsun, hangi sehırdesın yazmamışsın hıc. Bu okul donemini nasıl gecırdın cok zor durumda oldugunu yazmıs tın
Birde keske calısmaya baslayınca master yapsaydın, bunun ıcın bız ozel bir firmayız izin veriyorlar ucretlı hemde genelde anlayışlı olurlar

Her ay yarısına döviz alırım diye planlanıyor ama öyle olmuyor o iş, illa ki harcarsınız tüm parayı çoğumuz da harcarız
Bu ekonomik krizde döviz mi alınır?
Öyle bile yapsa bence risk ya...
Konu sahibi; odeyebilsen geçmiş borcunu öderdin. O ödeme kısmı o kadar kolay değil ki.. hele gonlunce iş bulmak...
Hadi bir sene kredi alayım, onunla eski borcumu kapatayim,daha fazla faiz binmesin falan desen yine saçma macma ama bir mmantigi var. Bu dediğinin hiç mantığı yok :)
Bence alma...

Basina bela alma derim.Meslege baslayali 7 yil olmus hala odemesi zul gelen arkadasim var.Ben atandigim sene kredi cekip toplu yatirmistim ama o bile koymustu 2 sene.Dusun derim.

Ben alma derim. Ben öğrenciyken harcım fazla diye ona almıştım, 3 vın verdikleri krediyi 7 bin oltam geri ödedim. Senin çekeceğin 30 bin olacak 45-50 bin....
Ben o 7 bini öderken iyi maaşıma rağmen zorlandım... çekme derim.
E ne yapayım dersen bence part time çalış, lens yerine ucuz vi gözlük al (5 dereceydi gözlerim ben öyle tapmıştım) ama o parayı alıp hayata -50 binle başlama...

Back