öğrenim bursu??

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
37
kızlar yardım edin lütfen kyk bursları açıklamış banada öğrenim bursu çıkmış fakat bu geri ödemeli mi yok sa değilmi? yardımlarınızı bekliyorum..

kızlar yardım edin lütfen kyk bursları açıklamış banada öğrenim bursu çıkmış fakat bu geri ödemeli mi yok sa değilmi? yardımlarınızı bekliyorum..

3 senedir sistem değişmedi ise öğrenim geri ödemeli biliyorum
başbakanlık geri ödemesizdi
isimleri şimdi değişti ise bilemicem ama neden merak ediyorsun eğer geri ödemeli ise almıcakmısın bursu??

tabi ki geri odemeli harc ve ögrenım ikisi de çok ihtiyacın yoksa sakın alma katı katına faizle devlete iade ediyorsun fakırlık kagıdı almak,adres degişikligiyle yırtmak eskıdendi şimdi t.c den takıp ediliyo odemedikce devlet memuru olamazsın nerde olsan haciz yaparlar suan cazıp gelebilir ama ilerde can sıkıyor haberin olsun (ben 2000-2002 aldıgım 700lirayı peşin 2007de 3500lira olarak ödedım taksıt istesen ha bire faızden düşüyo ana para yerınde kalıyo)

eer geri ödemeli ise alamam zaten geri ödemesi çok zor oluyo abım için çekmiştik babam çok zorlandı onu ödenken..ama öğrenım bursu dedigi için belk, geri ödemesizdir dedim kendi kendime o yusden sormak istedim ögrenim bursu kimiside geri ödemesiz diyor anlamadım hala yaaa..

Öğrenim bursu geri ödemelidir canım.Yeni evlendiğimiz sene eşimle aynı anda ödüyorduk.Canımız çıktı.Çok iyi biliyorum o yüzden.

kyk'nin verdiği katkı ve öğrenim kredileri geri ödemelidir....
ancak burs senin üniversitedeki başarına göre değişiyor....ve şartlar üniversiteden üniversiteye değişiyor..kimi üniversite her dersten başarıyla geçmeni şart koşuyor kimi de 1 ya da 2 dersten başarısız olsanda burstan yararlanmana imkan tanıyor...şartları yerine getirdiğinde sorun yok, bursunu alırsın ama şartları sağlayamadığında tüfe oranlarına göre geri ödeme zorunluluğu var..ayrıca kyk bursundan yararlanan başka burs alamıyor, katkı ve öğrenim kredisi de alamıyor, olurda başarısız olur ve bursun kesilirse o zaman sana katkı ve öğrenim kredisi hakkı tanınıyor, ister alırsın ister almazsın diyorlar....

hem katkı kredisi hem de öğrenim kredisi adı üzerinde kredi we geri ödemeli.
bahsettiğiniz bu ise yine belli taksitlerle ödeniyor mezun olunduktan bir süre sonra.

ogrenım kredısı de kakı kredısı de gerı odemelı ...ama gercekten aldıgın mıktarla odedıgın mıktar baya farklı cıkıyor aklında olsun ..

canım ben de almıştım öğrenim kredisi.geri ödemeli.2007 de mezun oldum.4 milyara imza atmıştım şimdi ödeme 6 milyar geldi.2009da baslıcam 700 küsür 3 aylık. cok zorlancam kesin.

kızlar bursmuş:) ama bakalım daha bunlar bize verilebilecek olan bir açıklamaymış..size eger çıkarsa bu çıkar demekmiş..aralık ta gerçek sonuçlar açıklancakmış..

işte tam benim içimi acıtan başlık:))geri ödemeli anacım hemde verirken parça parça veriolar alırken 2 senelik okuosan 4 taksitte alıolar,şahsen ben ödeyemedim hepsini kağıt göndermişler şimdi 17sine kadar ödücem bakalım,almayın sakın bence çok zor oluo sora ödemesi.

ben hem katkı hem öğrenim kredisi almıştım 3 sene..şimdi 6 taksitte ödüyorum 800lira 3 aylık...
kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar...

arkadaşlar öğrenim bursu diye birşey olmaz bence öğrenim kredisi var o da zaten geri ödemeli bi de katkı kredisi var o da geri ödemeli ayrıca ben her ikisinide alıyorum bakalım bitirince napcam ama almak zorundayım yapacak bişey yok

ayrıca erkek arkadaşımda alacak bu sene nerden başvuru yapacağız ne zmaana kadar onaylatmak gerekiyo bu bilgileri nerden ediniyorsunuz ben alalı 3sene oldu sistem çok değişti unuttum

eğer burs yazıyorsa ödemeli değil ben de alıyorum aynısını başbakanlık die de geçyo sadce krediler ödeniyo burslar ödenmiyo

X