• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencinin Yumrukladığı Öğretmen Öldü

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
KAYSERİ’de lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki F.Ş.’nin yumruklu saldırısı ardından düşünce başını kaldırıma çarpan okulun müdür yardımcısı 59 yaşındaki Mehmet Aktaş, yoğun bakımda 18 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Merkez Melikgazi İlçesi Selimiye Mahallesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 16 Mayıs Cuma günü saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, Cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada 12’nci sınıf öğrencisi F.Ş.’nin yolunu keserken, raporunu kabul etmediğini öne sürdüğü Müdür yardımcısı Aktaş’a yumruk attı. Başını asfalt zemine çarpan ve baygınlık geçiren müdür yardımcısı çağrılan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Mehmet Aktaş, ameliyata, daha sonra yoğun bakıma alındı. Olaydan sonra yakalanan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan F.Ş., Ankara’ya gönderilirken, 18 günden bu yana yoğun bakımda tedavi gören Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş ise, bugün yaşamını yitirdi.
Hürriyet

Allahım nasıl günlerdeyiz ya ? Korkuyorum valla cidden korkyorum.Lisede çalışmayı zaten düşünmüyorum da ortaokulda da bunları yapanları okuyorum daha da eli kolu bağlanıyor insanın.
Hocamıza da Allah rahmet eylesin :14:

Eğitim camiasının başı sağolsun:50:

Anne babalara çok iş düşüyor, lütfen özellikle anneler çocuklarınızı iyi eğitin, büyüğe saygı küçüğe sevgiyi öğretin, hak aramakla eşkiyalığı, şiddeti eşdeğer görmemeyi öğretin, çocuklarınızın kabahatlerini örtbas edip suçlu olduklarında arka çıkmayın.
Öğretmenleri hakkında ileri geri konuşmalarına müsamaha göstermeyin ve sizde onların yanında öğretmenleri kötülemeyin, ergenlikle hırçınlığı saldırganlığı birbirine karıştırmayın ve başımdan gitsin de nereye giderse gitsin zihniyetiyle çocuklarınızı sokağa salıp peşini aramamazlık etmeyin.

İnanmiyorum benim 11 yil once mezun oldugum lise orasi evimizde oradaydi hatta.adi gecen mudur yardimcisini tanimiyorum ama cok uzuldum Allah ailesine sabir versin.cok kotu bi olay bizim donemimizde saygi vardi.cok yazik...

Allah rahmet eylesin. pisi pisine bir ölüm. bir serseri yüzünden hayatını kaybetmiş. yazık.

Allah ailesine sabır versin. Ben iki taraf içinde çok üzüldüm. Elbette şiddet kabul edilebilir birşey değil ama eminim ki 17 yaşındaki çocuk böyle olacağını tahmin etmemiştir. Kimse tahmin etmez böyle sonuçlanacağını bir yumruk olayının. Yazık sudan bir sebeple genç bir insan öldü, bir diğerinin hayatı mahvoldu.

Son düzenleme:
Allah ailesine sabır versin. Ben iki taraf içinde çok üzüldüm. Elbette şiddet kabul edilebilir birşey değil ama eminim ki 17 yaşındaki çocuk böyle olacağını tahmin etmemiştir. Kimse tahmin etmez böyle sonuçlanacağını bir yumruk olayının. Yazık sudan bir sebeple genç bir insan öldü, bir diğerinin hayatı mahvoldu.

Bende aynısını hissettim pin.
Öğretmene çok üzüldüm ama çocuğada çok üzüldüm.
17 yaşında katil oldu.
Çevre, aile suçlu değil mi bu konuda?
Şiddetin hiçbirşeyin çözümü olmadığını öğreten oldu mu acaba bu gence?
Genel olarak şimdiki ebeveynler korkutuyor beni.
Okullarda disiplin uygulanmasına izin verilmiyor.
Çocuk "a " dese okulda biten anneler sözde çocuklarını ezdirmezken öğretmenlerin okulda düzen sağlamasına bile izin vermiyor.
Işin kötü yanı bu kuralsızlık okullarda şiddeti ilkokul çağına kadar indirmiş görünüyor.
Haberlerde rastlamadım, ama çevremde hergün yeni bir şiddet olayı duyuyorum.
4. Sınıftan itibaren çeteleşiyor çocuklar, etraflarına korku salmaya çalışıyorlar.
Nereye kadar gider böyle bilemiyorum.

Öfkeli olmanın altında hep bir sebep yatıyor muhakkak. Politikacının koltuğunu koruma öfkesi, eşlerin birbirne öfkesi. Çocukların büyüklerine öfkesi. Gençlerin kendini ifade etme öfkesi. Kaynana gelin- gelin kaynana öfkesi, patrona öfke, polisin öfkesi, işçilerin öfkesi, öğrencilerin öfkesi, aklıma gelmeyen daha bir sürü öfke çeşidi..
Toplum olarak öfke kontrolü problemi yaşıyoruz. Bence, kendini ifade etmekte zorlanan ve yeterince özgürleşemeyen toplumlarda öfke patlaması çok olur.

Bir ogrenci, sebep her ne olursa olsun kendinden bunca yas buyuk birine, hele ki de ogretmenine asla el kaldirmamali. Bu cocuk bunu en aci yolla ogrenmis oldu ne yazik ki.. "Bana bir harf ogretene kirk yil kole olurum" devri coktan bitmis, terbiye, saygi yerlerde... Yozlasmanin derecesine bakar misiniz?:53:

Boyu benden uzun iki erkek öğrenciyi ayırmaya çalışırken birinin elini kaldırarak bana öfke ile baktığı o gözleri hiç unutamıyorum... Canımız Allah'a emanet yaşıyoruz...

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin.Bir öğretmen adayı olarak eğitim camiasında böyle haberleri okumak gerçekten üzücü.
Okullar eğitim yuvasıdır evet ama bir çocuk için ilk eğitim evde başlar.Evde ilenin çocuğa öğrettikleri ahlak,saygı,adap vs o kadar çok öenmli ki bunlar hayatlarının her evrelerine yansıyor.Evde şiddetin fazla olduğu bir evde büyüyen bir çocuk öfke yanlısı olabilir.Belki de böyle bir durum söz konusuydu.O yüzden ben sadece çocukta suç bulmuyorum çocuğun bu hale gelmesinde yatan alt sebepler ve kişiler neyse çocuk kadar onları da suçlu buluyorum.
Elbete hiç bir sebep kendisinden yaşça büyük bir insana bir eğitimciye öğretmenine saygısızlık ve şiddet göstermesine neden değil.Bir tane eve sonunu düşünmeden yapılan bir hareket sonucunda acı düştü yas var malesef.Çok acı bir durum.

neler oluyor bu çocuklara demiyorum neler oluyor bu ailelere diyorum. çocuk yetiştirmeyi mi unuttuk ? öğretmene saygıyı öğretmeyi mi atladık? yoksa yeni düzenlemelerden hak bularak içimizdeki saldırganları mı ortaya çıkardık.

yıllar önce çantamı karıştırıp günlüğümü okuyan sonra da o en saf temiz duygularımı açıp da aileme sanki suç işlemişim gibi anlatan öğretmene bile gıkım çıkmamıştı benim.

17 yaşındaki çocuğun da suçluluk payı var illa ki.. Biz o yaşlarda aklımız havada yaşamıyorduk, yaşanmaz da zaten. Ergenliğin altına saklanamayacak kadar büyük bir suç bu, 60 yaşındaki öğretmenine yumruk atmak nedir. :50:

Back