• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencinin ismini ‘günah’ diyerek yasakladı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
96950.jpg

Öğrencinin ismini ‘günah’ diyerek yasakladı
Flip
İstanbul Büyükçekmece’de bir ilkokulda 4. sınıf öğretmeni, öğrencisinin İrem olan adının 'sahte cennet' anlamına geldiğini söyleyip yasakladı.

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Adem Çelik İlkokulunun 4. Sınıf Öğretmeni Hatun P, iddiaya göre bir öğrencinin adını yasakladı.

Sosyal medyada yer alan açıklamalara göre, öğrencinin adı olan İrem'in “Sahte cennet” olduğunu öne süren Hatun P. öğrencisinin adının sınıfta söylenmesini yasakladı.

Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok TBMM gündeminde taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde “İddialara göre bu öğretmen İrem isminden rahatsızlık duyduğu için sınıfta öğrencisinin adının söylenmesine yasak koyuyor. Sadece bununla da kalmıyor bu öğretmen. ‘Köpek olan eve melekler giremez, bebeklerin ismini babaanne koyar başkası koyarsa günaha girer, hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür’ gibi ifadeler kullanmış. Birçok velinin konudan rahatsızlık duyarak okul yönetimine şikayet ettiği bilgisi de geldi. Bazı çocukların annelerine bu öğretmenin korkutmaları nedeniyle ‘Anne okula gelirken dövmeni kapat, gözükmesin’ dediği de belirtiliyor. Bu öğretmenin derslere girmesinden sonra birçok öğrencinin de notları düşmüş” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)
https://www.evrensel.net/haber/338154/ogrencinin-ismini-gunah-diyerek-yasakladi

Başka fikrim var hemen edeyim :kusmuk::kusmuk:

Artık şakadan çıkıyor bunlar onlara göre gerçeğe adım adım gidiyorlar maalesef...
Çocuğum daha anaokuluna gidiyor . Bir sıkıntı yaşamadım .. yalnız ilkokulda bunlar çok yaşanıyor .napicam nasıl yapıcam bilmiyorum ..

Bence mesleğe başlamadan önce birde yobazlık sınavından geçmeli bazı insanlar ..

Çocuğum daha anaokuluna gidiyor . Bir sıkıntı yaşamadım .. yalnız ilkokulda bunlar çok yaşanıyor .napicam nasıl yapıcam bilmiyorum ..

Bence mesleğe başlamadan önce birde yobazlık sınavından geçmeli bazı insanlar ..

Maşallah evladına :nazar: inşallah bir sıkıntı yaşamaz görüyoruz herşeyi çünkü..

Yobazlık tavan yapıyor artık bu ülkede,kafalar aynı çalışıyor..

Maşallah evladına :nazar: inşallah bir sıkıntı yaşamaz görüyoruz herşeyi çünkü..

Yobazlık tavan yapıyor artık bu ülkede,kafalar aynı çalışıyor..
Amin ,çok teşekkür ederim. . Okulunda kamera sistemi var ,sınıfında da .. kafamı kurcalayan birşeyler olsaydı izlemek için tereddüt etmezdim . Yalnız çok iyi bir kurum ..ilkokuldan korkuyorum ..şimdiden gideceği okulu belirledim ama öğretmeni şimdiden seçme şansım yok sanırım :)

Amin ,çok teşekkür ederim. . Okulunda kamera sistemi var ,sınıfında da .. kafamı kurcalayan birşeyler olsaydı izlemek için tereddüt etmezdim . Yalnız çok iyi bir kurum ..ilkokuldan korkuyorum ..şimdiden gideceği okulu belirledim ama öğretmeni şimdiden seçme şansım yok sanırım :)

Okul seçimi çok önemli artık,iyi ve kaliteli bir okulsa anne baba içinde rahat oluyor..
Artık öğretmen seçme durumu yok değilmi,önceden seçebiliyorduk..

Okul seçimi çok önemli artık,iyi ve kaliteli bir okulsa anne baba içinde rahat oluyor..
Artık öğretmen seçme durumu yok değilmi,önceden seçebiliyorduk..
Okul konusunda sıkıntım yok , çok övgü alan bir kurum fakat öğretmen seçmek için daha yarım dönem var :) devlet okulunda seçiliyor mu bilmiyorum ama özelde seçilebiliyor. .içim hiç rahat değil ..anaokulundan sonrası gözümde büyüyor ..bide çok narin bir kızım var ,neler olacak çok merak ediyorum ..

Okul konusunda sıkıntım yok , çok övgü alan bir kurum fakat öğretmen seçmek için daha yarım dönem var :) devlet okulunda seçiliyor mu bilmiyorum ama özelde seçilebiliyor. .içim hiç rahat değil ..anaokulundan sonrası gözümde büyüyor ..bide çok narin bir kızım var ,neler olacak çok merak ediyorum ..

Devlet okulları nasıl şimdi hiç bilmiyorum,önceden yıllar önce bile seçilebiliyordu..
Özelde şans daha çok herhalde,şimdiden kolay gelsin zor yıllar bekliyor olacak..

Back