• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrenci affı çıktı..başvuru evrakları nelerdir??

infanta

sabırla bekliyorum......
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
954
3
118
41
Ankara
slm arkadaşlar
bildiniz üzere öğrenci affı 29 ekimde kabul edildi
başvuru süreci 2 ay sürecek
ama başvuruda ne evraklar gerekiyor bilemiyorum
şu siteyi kurcaladım pek çözemedim
Eğitim Hakkı Platformu Öğrenci Affı - Anasayfa
bilen duyan varsa
bilgi verebilirmi
bu arada HÜ'den terkim
diplomamı almak için tekrar örğün egitime katılmayı düşünüyorum hihoyyyt

Aöf nın kendı sıtesınde duyurular bolumune bakabılırsın canım..
orda tum gereklı belgeler ve zaman dılımı belırtılmıs..

dishe tşkler ama ben örğün egitime devam etmek istiyorum
eşim zaten aöf de
yani aöf ile bilgim var

baglı bulundugunuz unv ıle ıletısıme gecmelısınız..
sanırım oncesınde dılekce verıyorsunuz..
tam bılgıyı dedıgım gıbı unv den alabılırsın canım

slm arkadaşlar
bildiniz üzere öğrenci affı 29 ekimde kabul edildi
başvuru süreci 2 ay sürecek
ama başvuruda ne evraklar gerekiyor bilemiyorum
şu siteyi kurcaladım pek çözemedim
Eğitim Hakkı Platformu Öğrenci Affı - Anasayfa
bilen duyan varsa
bilgi verebilirmi
bu arada HÜ'den terkim
diplomamı almak için tekrar örğün egitime katılmayı düşünüyorum hihoyyyt

arkadaşım en iyi sorunun cevabını okulunu arayarak alırsın, kocaeli ünv. 50 ytl dekontu ile dilekçe örneği vermiş, ben saü lüyüm, bizimkisi sadece dilekçe istiyor, ondan sonra yazışmalar olacak dendi, müsait anda okulunu araa dilekçe örneği web sitelerinde yayınlıyorlar , çıktısını al şahsen başvuru deniyor, ondan sonra oradan yönlendirirler, herhalde resim transcript vs. zaten resmini bulundur, transcriptide okuldan alacağına göre, dilekçeni yaz doldur git, sor posta ile oluyormu? bizimkisi web de şahsen başvuru demiş ama tel açtım öğr. işlerine şu an sadece dilekçeler alınacak postayla verin dedi ama ben kaybolur zaman geçer şahsen gideceğim sakaryaya inş.

arkadaşlar ben 2 yıllık kazanmıştım ama kayıt yaptırmadım bende bu af kapsamına giriyormuyum

ben de evli ve çocukluyum son dönemim kalmıştı ama inş. rabbim nasip ederse diplomamı alacağım, hatta hayallerim yüksek hele bir bitireyim de okulu bakalım ne olacak

madde 56 1 de diyor ki sadece yükseköğretim kurumlarında geçerli, lise değil yani canım, ünv.lerde

kızlar ben tezli yüksek lisans için okuluma başvurdum.bir form veriyorlar,formu dolduruyorsun.2 ay süresi varmış başvurunun,aralıkta son.aralıktan sonrada adreslere yazı gönderiliyor.o yazıda ne istedikleri yazıyor.resim felan işte bizim okul için söylüyorum bankaya para yatırmamız gerekiyormuş.şubattada istenen evraklarla birlikte kayıt yaptıracakmışım

kızlar ben tezli yüksek lisans için okuluma başvurdum.bir form veriyorlar,formu dolduruyorsun.2 ay süresi varmış başvurunun,aralıkta son.aralıktan sonrada adreslere yazı gönderiliyor.o yazıda ne istedikleri yazıyor.resim felan işte bizim okul için söylüyorum bankaya para yatırmamız gerekiyormuş.şubattada istenen evraklarla birlikte kayıt yaptıracakmışım

dirimcim nasıldın arkadaşım,
sendemi mezun deilsin
valla bu belgeye o kadar çok ihtiyaç duyuyorum ki
çünkü piyasada çok iyi yetişdim
lisans mezunlarının yaptıgı işi kontrol ediyorum düşün
ama belgem yani rütbem olmadı için durum ortada

bende yarın gidip başvuracam
75 ytl bankaya ödeme ile bi dilekçe dolduruyormuşuz
inşallah eğitimimizi tamamlarız
bu arada bende ank dayım
k.örende oturuyorum
operada iş yerim
sen nerdesin

dirimcim nasıldın arkadaşım,
sendemi mezun deilsin
valla bu belgeye o kadar çok ihtiyaç duyuyorum ki
çünkü piyasada çok iyi yetişdim
lisans mezunlarının yaptıgı işi kontrol ediyorum düşün
ama belgem yani rütbem olmadı için durum ortada

bende yarın gidip başvuracam
75 ytl bankaya ödeme ile bi dilekçe dolduruyormuşuz
inşallah eğitimimizi tamamlarız
bu arada bende ank dayım
k.örende oturuyorum
operada iş yerim
sen nerdesin

malesef canım,dersleri bitirdim,tezde kaydım silindi,canım bu 2.yüksek lisansım olduğu için çok ihtiyacım yok.başlamışkende bitirmek istiyorum.ilerde işeme yarar belki.
canım parayı şimdi mi ödüyoruz,telefona çıkmıyorlar sinir oldum,çalışıyorum gidememde,başvurular ne zamana kadarmış,neler öğrendin anlatsana.bende ankaradayım,bahçelide işyerim.senin bölüm bilgisayarla mı ilgili?

Son düzenleme:
arkadaslar lutfen yardım ben suanda yenı duyuyorum ogrencı affı nı ben 2005 te aöf halkla ılıskıler 2 yıllıktım ama devam edemedım sımdı ona tekrar basvurabılıyomuyum oss ye gırmeden nasıl oluyo lutfen yardım bılgı yada nerden bılgı alabılırım benım ıcın cok onemlı

7 Haziran 1995’ten itibaren ne nedenle olursa olsun ilişiği kesilenler, 2 ay içinde başvurmaları halinde aftan yararlanacak.
Kanuna göre, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi gören öğrencilerden; 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteği ile ilişikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 aylık başvuru süresi içerisinde ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla aftan yararlanacak. 1980 sonrası çıkartılan aflardan hiç bir şekilde yararlanmayanlar da bu kanun kapsamına alınacak.
Öğrenci affı yasalaştı den bakabilirisin

dirimcim
bende iş yerinden bi izin alamadım yani okula gidemedim
ama hü başvuruda bulunana biriyle görüştüm
işde 75 ytl bankaya ödeme yapılıyor
ve bir form dolduruluyor
o kadar
2 ay içerisinde verdiğimiz adrese yök den cevap geliyor
eğitimi tamamalama seçenegide sunmuşlar
yani istersen sadece sınavlara girersin (devam zorunlulugu olmadan)
yada derlerede girersin yani normal okursun
,ben örğün okumayı düşünüyorum
çünkü meslek elektronik
dersi alamazsam başarılı olamam
şu an da proje ofisinde çalışıyorum

sende ekonomistsin galiba
özeldemi yoksa kurumdamısın

dirimcim
bende iş yerinden bi izin alamadım yani okula gidemedim
ama hü başvuruda bulunana biriyle görüştüm
işde 75 ytl bankaya ödeme yapılıyor
ve bir form dolduruluyor
o kadar
2 ay içerisinde verdiğimiz adrese yök den cevap geliyor
eğitimi tamamalama seçenegide sunmuşlar
yani istersen sadece sınavlara girersin (devam zorunlulugu olmadan)
yada derlerede girersin yani normal okursun
,ben örğün okumayı düşünüyorum
çünkü meslek elektronik
dersi alamazsam başarılı olamam
şu an da proje ofisinde çalışıyorum

sende ekonomistsin galiba
özeldemi yoksa kurumdamısın
evet canım,kurumdayım bende.benimki gazi üni.,dün aradım
daha yazı gelmedi dediler,oda ilginç,nerdeyse aralık oldu.okuldan hala ses yok.ben yinede 2 hafta önce gittim.formu doldurdum.resim verdim.bide nüfus cüzdanım değişmişti,onun fotokopisini verdim.okuldaki bayan arada bir telefonla arayın yazı geldiğinde tekrar gidecekmişim,para için sanırım,miktar belli değil.

Arkadaşlar ben de master tez aşamasında kalmıştım gidip ön başvurumu yaptım ama para istemediler sizin üniversite ne parası istemiş sizden anlamadım.

arkadaşlar biliyorsunuzki öğrenci affı yine gündemde bilginiz varsa yada siz 2008 affından yararlandıysanız süreç nasıl işliyor kaldığınız yerden devammı ettiniz yoksa eskiden geçtiğiniz dersler/sınıflar için muafiyet sınavına yada o sınıfların sınavlarına girme mecburiyeti varmı?
biliyorum her üniversitenin işleyişi farklı ancak bu bilgi benim için çok önemli şuan siz nelerle karşılaştınız konu çok eskide kalmış ama cevaplarsanız sevinirim?

slm kızlar bu konuya yazılmayalı baya olmuş ama yenı af yasası çıkacak denılıyor yanı tv lerden ve gaztelerden duyduğum kadarıyla öle sanırım daha yasalaşmadı 2011 de sanırım çıkar benım sorumda aynı olcak sanırım daha once aftan yarralaran varsa anlatabılırmı nası oldu ben sağlık yuksekokulunda okuyordum toplam 3 dersım kaldı devamsızlıktan kaydım sılındı şimdı ozelde çalışıorum ama olsun 4 senemı 3 ders için heba etmek ıstemıorum dıplolamaı almak ıstıorum ilk sorum şu :
1) ben ercıyeste okuyodum ama şu an ıstanbulda ıkamet edıorum eğer aftan yarrlanırsam yıne ercıyeste devam etmeye mecburmuyum yoksa istanbulda herhangıbır unıversıtede bölumum olduğu surece devam edebılırmıyım?
2)ders programına baktığım zaman bolumumdekı derslerın hıçbırı ıstanbulda baktığım sağlık okullarıyla mufredatı aynı değil acaba bu durumda kredıye mı bakılıor yoksa illakı dersın aynısımı olmak zorunda yada içerığımı aynı olmak zorunda
3)bırde devlet unıversıtesınde başlayıpta aftan yararlanarak ozel bı unıversıteden devam etmek mumkunmu
lutfen bılen bırı warsa yardımcı olsun kızlar şimdıden araştırmaya başladım ılerleyen surecı ve nası olcağını lutfen yazın şimdıden teşekkur ederım

Back