• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğluşumuzun ismi Deniz'in önüne isim arayisindayim fikri olan var mi??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Denizinannesiii

Üye
Kayıtlı Üye
Herkese merhaba arkadaslar. Bi oglum olmasini cok istiyordum olursa ismini Deniz koyucam derdim hep. Cok sukur oglum olacakmis. Ama unisex bi isim oldugu icin onune bi isim daha mi koysam acaba diyorum,cinsiyet belirlemesi acisindan? Simdilik alternatif olarak Engin Deniz'i begeniyorum ama arada arkadaslari Engin diye seslenirse cokta hosuma gitmeyebilir. Gökdeniz ve Denizhan'da diger aklima gelenler. Her turlu fikre acigim. Babamizda kaptan ona gore denizcilikle alakali birseyler istiyorum. Oglusuna sadece Deniz ismini koyan annelerinde fikrini alabilirim. Simdiden cok tesekkurler

Benim de aklıma ilk gelen Engin oldu.Hem iki isim arka arkaya söylendiğinde anlamlı. Engin Deniz
Ege Deniz
Poyraz Deniz
Efe Deniz
Rüzgar Deniz
Bora Deniz
Benim önerilerim.Sağlıkla gelsin bebeğini.z.

Ben de Ege ismini çok seviyorum. Ege Deniz olabilir. Ama ege denizi diye ileride dalga geçebilirler o aklıma geldi şimdi o yüzden önermem o_O
Efe Deniz olabilir sanki ama Deniz kendi başına da çok güzel bir isim. Adıyla yaşasın:emir_bebek:

Ben de Ege ismini çok seviyorum. Ege Deniz olabilir. Ama ege denizi diye ileride dalga geçebilirler o aklıma geldi şimdi o yüzden önermem o_O
Efe Deniz olabilir sanki ama Deniz kendi başına da çok güzel bir isim. Adıyla yaşasın:emir_bebek:
Evet biz Deniz Ege diye dusunmustuk bi ara zaten izmirliyiz ama cok abarti geldi sonra:) Deniz ismi gercekten sade bile cok hos. Sadece Turkiyedeki en cok kullanilan unisex isim malesef . Cok tesekkur ederim bu ara

Denizhan guzel begendim icinize sinmesi onemli deniz bide kiz ismi olduğu için ilerde deniz adinda kiz arkadası olrsa ayni ortamda karisiklik yasayablr.. akdeniz bile koyan var birlesik isim iki isimden iyidir

Herkese merhaba arkadaslar. Bi oglum olmasini cok istiyordum olursa ismini Deniz koyucam derdim hep. Cok sukur oglum olacakmis. Ama unisex bi isim oldugu icin onune bi isim daha mi koysam acaba diyorum,cinsiyet belirlemesi acisindan? Simdilik alternatif olarak Engin Deniz'i begeniyorum ama arada arkadaslari Engin diye seslenirse cokta hosuma gitmeyebilir. Gökdeniz ve Denizhan'da diger aklima gelenler. Her turlu fikre acigim. Babamizda kaptan ona gore denizcilikle alakali birseyler istiyorum. Oglusuna sadece Deniz ismini koyan annelerinde fikrini alabilirim. Simdiden cok tesekkurler
bence siralamada deniz ilk isim olsa daha iyi olur cunku sanki diger isimler yanina gelince daha kafiyeli oluyor gibi deniz engin ... olabilir
yada deniz ruzgar ,deniz efe

D Denizinannesiii ayrica deniz ismi gercekten abarti denecek kadar cok turkiyede keske baska alternatif isimler bulsaniz benimde sanirim oglum olcak esim ali diye tutturdu bi ara ama asiri var ve belki ilerde karisikliga bile neden olcak o yuzden vazgecirdim

Herkese cok tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet deniz isminin onune ya da sonuna da gelebilir aslinda. Sadece Deniz ismi karisiklik yaratir mi acaba? Suan gerci kizdan cok erkek denk geliyo deniz isminde. Bu arada gercekten cok var Deniz. Ama benim icin ozel ve derin bir anlami var o yuzden vazgecemiyorum:KK200:

Herkese cok tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet deniz isminin onune ya da sonuna da gelebilir aslinda. Sadece Deniz ismi karisiklik yaratir mi acaba? Suan gerci kizdan cok erkek denk geliyo deniz isminde. Bu arada gercekten cok var Deniz. Ama benim icin ozel ve derin bir anlami var o yuzden vazgecemiyorum:KK200:

Deniz mert
Denizcan
Deniz aslan

Sanırım seçenekler arasında en iyisi Denizhan.Siz iki isimli olsa bile sadece erkek olduğu ayırt edilsin diye istiyorsunuz sanırım yine Deniz in kullanılmasıkullanılmasını istiyorsaniz ama genelde okulda ilk isim söyleniyor.Denizhan hem ayrılamaz deniz mutlaka söylenir hem de erkek ismi olduğu anlaşılır. Sizin için en uygun seçenek hem de güzel ve havalı bor isim oluyor.

Deniz tek basina cok asil ve guzel bir isim..
Denizhan, Gokdeniz Deniz kadar guzel degil.. Deniz isminin guzelligini öldürüyor.. Engin Deniz cok cok kötü..
Efe, Ege, Poyraz, Yagiz, Mert isimlerinden gecilmiyor...
En sevdigim erkek ismini bile koymazdim Deniz' in yanina. Cunku tek basina harika bir isim..

Deniz tek basina cok asil ve guzel bir isim..
Denizhan, Gokdeniz Deniz kadar guzel degil.. Deniz isminin guzelligini öldürüyor.. Engin Deniz cok cok kötü..
Efe, Ege, Poyraz, Yagiz, Mert isimlerinden gecilmiyor...
En sevdigim erkek ismini bile koymazdim Deniz' in yanina. Cunku tek basina harika bir isim..
Buraya yazarken o kadar cok Engin Deniz istiyordum ki ama sadece cinsiyet belirlemesi acisindan. Yoksa kimsenin ogluma Engin ismiyle hitap etmesini istemedim. Fark ettim ki diger alternatif isimlerde de durum ayni. Hem 2 isim kullanmasi da zor. Sonra esim Denizhan'a döndü hem deniz de derler dedi mantikli geldi. Ama ogluma Denizhan diye seslendikce ondan da sogudum :) onun kaderin de "Deniz" var sanirim. Belki babasi gibi denizci olur. Anlayacaginiz yine döndüm sadece Deniz'e :) cok cok seviyorum ama kiz denk geldi mi icim bi tuhaf oluyo insallah takinti yapmaz oglum ilerde bu durum ins onu zorlamaz. Ama eskisi gibi de degil artik nerdeyse cinsiyet olarak yari yariya deniz ismi ve ben erkeklere daha cok yakistiriyorum

Buraya yazarken o kadar cok Engin Deniz istiyordum ki ama sadece cinsiyet belirlemesi acisindan. Yoksa kimsenin ogluma Engin ismiyle hitap etmesini istemedim. Fark ettim ki diger alternatif isimlerde de durum ayni. Hem 2 isim kullanmasi da zor. Sonra esim Denizhan'a döndü hem deniz de derler dedi mantikli geldi. Ama ogluma Denizhan diye seslendikce ondan da sogudum :) onun kaderin de "Deniz" var sanirim. Belki babasi gibi denizci olur. Anlayacaginiz yine döndüm sadece Deniz'e :) cok cok seviyorum ama kiz denk geldi mi icim bi tuhaf oluyo insallah takinti yapmaz oglum ilerde bu durum ins onu zorlamaz. Ama eskisi gibi de degil artik nerdeyse cinsiyet olarak yari yariya deniz ismi ve ben erkeklere daha cok yakistiriyorum
Ben de Deniz ismini erkeklere daha cok yakistiranlardanim.. Iki isim cok zor.. iki kizim da iki isimli.. ayy seslenirken bile zor geliyo :))

Back
X