iki gündür doktora gittik.önce gribi için öksürük şurubu ve gribi içinde bi şurup verdi.(öksürük şurubunu vermez olaydı).basit bir grip dedi.yalnız gece uyuturken yüz üstü yatırmamızı söyledi.maksat balgamı ciğerine inmemesiymiş.(öyle de yaptım).yani inerse bronşite çevirirmiş.üstelik karaciğerininde büyüdüğünü ve onla birlikte dalağınında büyümüş olabileceğini söyledi.(zaten böbrek hastası.böbreklerinde kist var bu yüzdende her iki böbreğide büyük.söylediğiyle de yaramıza tuzu basmış oldu)
dün oğlum perişan oldu.sabaha kadar uyumadı.doktorun verdiği ilaçlarıda hemen kullandım.emdiği,içtiği her ne varsa(kısacası midesine ne inerse )hepsini kustu.öyle böyle bi kusmada değil...yarım saat öğürmekten içi dışına çıktı resmen.balgamı zorladığı belliydi.bu yüzden sabahı ettik.
sabah düzelir diye umuyordum ama tam tersi ,bugün daha da beter oldu.hiç susmadı sürekli ağladı.(acıdan kıvrandığı belliydi)..sakin, uslu duran ,etrafına gülücükler saçan bebeğim gitmiş sanki yerine başka bi bebek gelmiş gibiydi.hiç böyle görmemiştim meleğimi.böyle gördükçe benimde içim parçalanıyordu.ağlamamak için kendimi hep tutuyorum.
bugün yine gittik.doktor baktı bronşite çevirdiğini söyledi.ben şok oldum.öksürük ilacını kesmemizi vereceği balgam söktürücüyü lkullanmamızı söyledi.ben kendimde değildim.resmen donup kalmıştım.eveleyip geveliyordum.
eve gelir gelmez araştırdım bronşiti araştırdıkçada doktora söylemediğim laf kalmadı.yapması gerekenin tam tersini yapmış.balgamı çıkarması için öksürüğün kesilmesi değil aksine öksürükle atması gerekirmiş.öksürük ilacı yerinede söktürücü gerekiyormuştu.oğlumun durumunu görünce doktorda dumur oldu.neye bahane bulcağını şaşırdı.
kısacası derdimiz bir değil bin tane.hem böbrek hastası hem de göz sinirleri zayıf bu yüzdende az görüyor.
idrarında enfeksiyon var.bunun içinde bir haftadır ilaç kullanıyoruz.o bitmeden bi ton ilaç daha aldık.minnacık midesi nasıl kabul etsin bunları.devit le demiri kullanmayıda kestik üstelik.
bunların üstüne birde dişi katarsak düşünün halimizi
rabbim herkesee sağlık sıhhat versin.özellikle minik yavrularımıza.
en kötü tarafıda urfada bir ilçede kalıyoruz.göstercek adam gibi bi doktor ,götürceğimiz bi hastane yok.tek başıma olmamda cabası...yarın urfaya gitcez.doktorumuza göstermeye...bakalım nolcak.inşallah rabbim güzel haberler verir bize...
((((