• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğlusuma isim buldum, sizce nasil Siraç ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

GUNESIM_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
10
0
86
Diğer
Merhaba kizlar,

Bizim bir oğlusumuz olacak ama isim konusunda tam karar veremedik. Benim hoşuma giden Siraç ismi. Bu ismi nasil buluyorsunuz?

Anlami:
1. Işık meşale, kandil, çerağ, Şevk veren şey
2. Nur saçan anlamında Rasulullah için kullanılmıştır:
Güneş ve ay mânâsına veya Resuli Ekrem'e (A.S.M.) "Nur saçan" meâlinde verilen bir isimdir.
(Hem o Bürhanı Hak ve Siracı Hakikat öyle bir din ve şeriat göstermiştir ki, iki cihanın saadetini te'min edecek desatiri câmi'dir. M.)

Sizce nasil bir isim?

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
SİRAÇ olarak yazılışı güzel bence ...değişik bir isim ben beğendim ama tek isim olarak olursa daha iyi olur bence...isim bulmak ve koymak çok zor birşey ömür boyu taşıyacak sonuçta ...Allah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin darısı tüm isteyenlerin başına :16:

Tsk ederim, insallah allah hepimizin bebeğini saglikla dünyaya gelmesini saglar.

Bende Siraç ismini beğendim ve evet dediğiniz gibi fazla duyulan bir isim degil.

Diger arkadaslarinda yorumlarini ve fikirlerini bekliyoruuumm :)))

değişik geldi bana anlamınıda güzelmiş. ismiyle yaşasın.

Son düzenleme:
Sıraç gayet güzel bir isim oğlunuzada çok yakışacaktır sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inş :)

Bence çok karizmatik bir isim

Hayat Devam Ediyor dizisinde duymuştum

Ordaki Siraç gibi yakışıklı olur oğlun inşallah :16:

Sirac cok güzel bir isim, bu arada dizi dolayisiyla cok moda. Ilerdede hosuna gidecegine düsünüyorsan neden olmasin :)

Bu isim özellikle Hayat Devam Ediyor'da duyuldugu icin galiba öyle biraz tanildi. Ama ben bu isimi o diziden oncede biliyordum falat ciddi ciddi düsünmedim. Simdi ise duydukca sanki kulağa daha hos geliyor.
Siraç ismi baya moda olmaya basladi ama ben eger bir isim verirsem oğluma anlami yüzünden vermek isterim, bir isimin anlami güzel oldumu herzaman güzel kalir sanirim...

Insallah herkes bebegini saglikla kucagina almayi nasil eder Allahim, hepimiz bu güzel günleri görelim yasayalim

Daha geçen gün aklıma geldi, oğlum olsa (henüz evli bile değilim gerçi, nişanlıyım)
Siraç ismi çok güzel olur diye düşündüm :)
Ben çok beğeniyorum, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Merhaba kizlar,

Allah izin verirse oğlumuz olucak insallah. Isim konusunda tam karar veremedik. Ilk bebeğimiz. Benim hoşuma giden Siraç ismi. Bu ismi nasil buluyorsunuz?
Anlami: 1. Işık meşale, kandil, çerağ. 2. Nur saçan anlamında Rasulullah için kullanılmıştır.

Bu isim internette okuduğum kadariyla farkli yazilislari var. Örneğin;
" Sırac, Sıraç, Sirac, Siraç "

Sizce nasil bir isim ve hangi yazilisi güzel? Tek isim olarakmi güzel yoksa yanina bir isim daha eklesekmi?
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum...
Diğer düsündüğümüz isimler ise: Aras, Azad, Esad, Berat

ben de siraç ismini koymaya karar verdim ama 2. isim bulamıyorum yanına.. annemlerin ısrarı çift isim sünnetmiş ama siraç'ın yanına ne gelse bilemedim Ali düşünüyorum buaralar ama kararsızım. siz tek isim olarak mı düşünüyorsunuz.

Aslinda ben tek isim daha cok begeniyorum. Iki isimde olabilir ama bazen kulaga fazla geliyor iki isim soylemek. Veya iki isim koyarsin ama birtanesini kullanirsin. Biz daha tam karar veremedik ama sanirim tek isim koyariz.

güzel bir isim anlamı da güzel ayaz poyraz gibi isimlerden daha anlamlı bence isim karakterine yansıyormuş

@ zehrah; Evet bende onu kesfediyorum etrafimda. Bir cocugum ismi neyse karakterine de yansiyor. O yuzden guzel bir isim koymayi tercih ediyorum ve Sirac isminide cok begenmistim, ama etrafimda gormedim Sirac isimli bir bebek/cocuk veya bir erkek.

Back
X