- 28 Ocak 2022
- 1.535
- 2.829
- 63
- Konu Sahibi blue girls
-
-Em şeklinde yapım eki olmadığını ben de biliyorum, birleşik isimdir, başka anlamı olan bi kelimedir, zaten konu da o değil? konu körk'ken görk olup görk'ten de görkem halini alması.Türkçe'de isimden isim yapan böyle bir yapım eki yok. -em
Siz kuruyorsunuz tabii ki Türk dilinde böyle hecelerin yerlerini değiştirsek çok insan isim değiştirmek zorunda kalırBenmi kuruyorum kafamda acaba diyorum
birlesik isimler bu sekilde olusamaz konu sizin bu isim hakkindaki yorumunuz ve burdaki yanlislar soganin kilosu gibi alakasiz bir sey yazilmadi size. Yanlista bu kadar israr etmek de nedir gork -em diye bir heceleme de yok-Em şeklinde yapım eki olmadığını ben de biliyorum, birleşik isimdir, başka anlamı olan bi kelimedir, zaten konu da o değil? konu körk'ken görk olup görk'ten de görkem halini alması.
Anlamını biliyorum görkemin gösterişli demek ama nedense aklıma gör kemde kötü demek olunca kötü gör manasınami geliyor acaba diye aklıma geliyor işte gitmiyor bu düşünce sizin aklınıza böyle bişey gelmiyormuBenim oğlumun ismi görkem. Ve dilimizde gösterişe görkem deriz. Yani çok hayret verici bir şey. İsmini soranlara görkem dediğimde anlamı ne diye soruyorlardı. Anlamı gayet açık değil mi. Hiç mi içinde görkem kelimesi geçen bir cümle kurmadınız ya da duymadınız
Öyle bi anlam nasıl çıkardınızOğlumun adını Görkem koydum ama psikolojim bozuldu öncesinde bu düşünce yoktu sonrasında içime sinmedi bu isim görkem derkem kem gör kötü gör çocuğa her soylendiginde beddua ediyorum manasınami geliyor gibi geliyor benmi kuruyorum kafamda acaba diyorum ama içimden bu düşünce çıkmıyor çocuğuma bu kötülüğü neden yaptim diye mafettim kendimi??
Anlamı ne diye mi soruyorlar sormak için soruyorlar sanırımBenim oğlumun ismi görkem. Ve dilimizde gösterişe görkem deriz. Yani çok hayret verici bir şey. İsmini soranlara görkem dediğimde anlamı ne diye soruyorlardı. Anlamı gayet açık değil mi. Hiç mi içinde görkem kelimesi geçen bir cümle kurmadınız ya da duymadınız
Kem gözlüBen şok
Bu nasıl bir düşünce?
O zaman “görkemli” derken biz de beddua mı ediyoruz?
Çok saçma
Kullanıcı adınız blue girls. Girls kelimesindeki “gir” girmekten mi geliyor yani şimdi? Kafanız güzelmiş, güle güle kullanın.Anlamını biliyorum görkemin gösterişli demek ama nedense aklıma gör kemde kötü demek olunca kötü gör manasınami geliyor acaba diye aklıma geliyor işte gitmiyor bu düşünce sizin aklınıza böyle bişey gelmiyormu
Saçma bi şey kurmuşsun kafanda yoksa biri mi öyle dediOğlumun adını Görkem koydum ama psikolojim bozuldu öncesinde bu düşünce yoktu sonrasında içime sinmedi bu isim görkem derkem kem gör kötü gör çocuğa her soylendiginde beddua ediyorum manasınami geliyor gibi geliyor benmi kuruyorum kafamda acaba diyorum ama içimden bu düşünce çıkmıyor çocuğuma bu kötülüğü neden yaptim diye mafettim kendimi??
Anlamı ne diye mi soruyorlar sormak için soruyorlar sanırımgayet anlamı belirgin güzel bı isim
Hayır gelmiyor çünkü bu bir birleşik kelime değil görkem tek bir kelime. Ortadaki harflerin ikisi de sessiz harf olduğu ve vurgulu olduğu için öyle geliyor size galiba. Onur ismi de on tane ur değilidir dimi. İçinizi rahat tutunAnlamını biliyorum görkemin gösterişli demek ama nedense aklıma gör kemde kötü demek olunca kötü gör manasınami geliyor acaba diye aklıma geliyor işte gitmiyor bu düşünce sizin aklınıza böyle bişey gelmiyormu
Önemli olan anne babanın içine sinmiş olması isim konusu önemli cidden. siz memnunsaniz hiç problem yok gercekten çok güzel bı isimciddi ciddi soruyorlar gibi duruyordu ama
Teşekkür ederim bende çok severek verdim bu ismi
Nasıl yaa tüm sırrı bozdun. Onur=10 tane tümör değil miydi ahsjshsHayır gelmiyor çünkü bu bir birleşik kelime değil görkem tek bir kelime. Ortadaki harflerin ikisi de sessiz harf olduğu ve vurgulu olduğu için öyle geliyor size galiba. Onur ismi de on tane ur değilidir dimi. İçinizi rahat tutun
Yanlış biliyorsunuz işte doğrusunu söylüyorum sizeNasıl yaa tüm sırrı bozdun. Onur=10 tane tümör değil miydi ahsjshs
Önemli olan anne babanın içine sinmiş olması isim konusu önemli cidden. siz memnunsaniz hiç problem yok gercekten çok güzel bı isim
canım kötü bir şey degıl ya benım cok tanıdıgım var görkemm, cokda ıyıler ..Oğlumun adını Görkem koydum ama psikolojim bozuldu öncesinde bu düşünce yoktu sonrasında içime sinmedi bu isim görkem derkem kem gör kötü gör çocuğa her soylendiginde beddua ediyorum manasınami geliyor gibi geliyor benmi kuruyorum kafamda acaba diyorum ama içimden bu düşünce çıkmıyor çocuğuma bu kötülüğü neden yaptim diye mafettim kendimi??
Hiç zor değil, tek celsede bitiyorNasıl değiştiricemki kimliği çıktı çok zor bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?