Oğlunun adını Görkem koyanlarbi bakarmisiniz lütfen??

-Em şeklinde yapım eki olmadığını ben de biliyorum, birleşik isimdir, başka anlamı olan bi kelimedir, zaten konu da o değil? konu körk'ken görk olup görk'ten de görkem halini alması.
birlesik isimler bu sekilde olusamaz konu sizin bu isim hakkindaki yorumunuz ve burdaki yanlislar soganin kilosu gibi alakasiz bir sey yazilmadi size. Yanlista bu kadar israr etmek de nedir gork -em diye bir heceleme de yok

Benim oğlumun ismi görkem. Ve dilimizde gösterişe görkem deriz. Yani çok hayret verici bir şey. İsmini soranlara görkem dediğimde anlamı ne diye soruyorlardı. Anlamı gayet açık değil mi. Hiç mi içinde görkem kelimesi geçen bir cümle kurmadınız ya da duymadınız

Anlamını biliyorum görkemin gösterişli demek ama nedense aklıma gör kemde kötü demek olunca kötü gör manasınami geliyor acaba diye aklıma geliyor işte gitmiyor bu düşünce sizin aklınıza böyle bişey gelmiyormu

Öyle bi anlam nasıl çıkardınız Görkem diyince banada gösterişli modern böyle yagiz bı delikanlı gibi geliyor. Bizimde isim listemizde vardı ama başka bı isim koyduk. Bence çok hoş bı isim. İçinize sinmediyse değiştirin sanırım mahkemeye falan başvuru yapılıyor. Aralık ayinda olsak e devletten yapardınız ama süresi bitti kötü olmuş sizin için.

Anlamı ne diye mi soruyorlar sormak için soruyorlar sanırım gayet anlamı belirgin güzel bı isim

Kullanıcı adınız blue girls. Girls kelimesindeki “gir” girmekten mi geliyor yani şimdi? Kafanız güzelmiş, güle güle kullanın.

Saçma bi şey kurmuşsun kafanda yoksa biri mi öyle dedi

Hayır gelmiyor çünkü bu bir birleşik kelime değil görkem tek bir kelime. Ortadaki harflerin ikisi de sessiz harf olduğu ve vurgulu olduğu için öyle geliyor size galiba. Onur ismi de on tane ur değilidir dimi. İçinizi rahat tutun

ciddi ciddi soruyorlar gibi duruyordu ama

Teşekkür ederim bende çok severek verdim bu ismi
Önemli olan anne babanın içine sinmiş olması isim konusu önemli cidden. siz memnunsaniz hiç problem yok gercekten çok güzel bı isim

Nasıl yaa tüm sırrı bozdun. Onur=10 tane tümör değil miydi ahsjshs

canım kötü bir şey degıl ya benım cok tanıdıgım var görkemm, cokda ıyıler ..

anlamı: Göz alıcı ve gösterişli olma durumu, gösteriş, debdebe, ihtişam, tantana, haşmet, şatafat, şaşaa. Büyüklük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…