• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlunun adını Görkem koyanlarbi bakarmisiniz lütfen??

Oğlumun adını Görkem koydum ama psikolojim bozuldu öncesinde bu düşünce yoktu sonrasında içime sinmedi bu isim görkem derkem kem gör kötü gör çocuğa her soylendiginde beddua ediyorum manasınami geliyor gibi geliyor benmi kuruyorum kafamda acaba diyorum ama içimden bu düşünce çıkmıyor çocuğuma bu kötülüğü neden yaptim diye mafettim kendimi??
Görkem kelimesinin kökenine bakın, kem gözle hiç ama hiç ilgisi yok, gör-kem diye değil de görk-em diye hecelenir. Görk kelimesi eski Türkçe'de göz alıcı, gösterişli, güzel anlamlarına gelir. Değiştirmek istemiyorsanız bu şekilde kelimenin kökenine inip bunu düşünün.

Güzel isim bence gereksiz endişe ediyorsunuz gibi geldi.

kendini yetersiz görmeyi bırakman lazım ebeveynken her konuda kendini eleştirmeye müsaitsin zaten muhtemelen yeni de anne olmuşsundur birileri mi eleştirdi ismiyle ilgili onu mu taktın bence muhteşem bi isim gösterişli şahane bir bebiş canlandı gözümde onun şuan annesinin mutluluğuna ihtiyacı var. bu kadar ince düşünen bir anneye sahip olduğu için çok şanslı görkem 😍

Belki tam içinize sinmedi ya da onu kucağınıza aldığınızda görkem değilde başka bir ismi olması gerektiğini hissettiniz? Ya da sevdiğiniz biri eleştirdi? Başka bir isim var mı aklınızda şayet varsa eğer babası ile beraber isim değiştirme davası açıp hemencecik değiştirebilirsiniz. Uğraştırıcı bir şey değil. Yeter ki içinize sinsin. Elalem ne der demeyin yıllarca size böyle dert olacaksa istediğiniz gibi seslenemeyecekseniz en doğrusunu siz bilirsiniz❤️🥰

Görkem çok güzel bir isim. Tanıdığım görkem de çok yakışıklı akıllı zeki bir çocuk . Bu saçma düşüncelere neden kapıldınız ki

Oğlumun adını Görkem koydum ama psikolojim bozuldu öncesinde bu düşünce yoktu sonrasında içime sinmedi bu isim görkem derkem kem gör kötü gör çocuğa her soylendiginde beddua ediyorum manasınami geliyor gibi geliyor benmi kuruyorum kafamda acaba diyorum ama içimden bu düşünce çıkmıyor çocuğuma bu kötülüğü neden yaptim diye mafettim kendimi??
Ben şok 🤯
Bu nasıl bir düşünce?
O zaman “görkemli” derken biz de beddua mı ediyoruz?
Çok saçma 😅

Görkem kelimesinin kökenine bakın, kem gözle hiç ama hiç ilgisi yok, gör-kem diye değil de görk-em diye hecelenir. Görk kelimesi eski Türkçe'de göz alıcı, gösterişli, güzel anlamlarına gelir. Değiştirmek istemiyorsanız bu şekilde kelimenin kökenine inip bunu düşünün.
Türkçe'de isimden isim yapan böyle bir yapım eki yok. -em

Back